1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Επίσκεψη στο δάσος

Ανταπόκριση από 7ο γυμνάσιο Λάρισας στο site του οποίου βρήκαμε μια αναφορά για άλλη μια διαδρομή στο βουνό για ποδήλατο.

Στο κέντρο των Μύθων, των Παραδόσεων, της Ιστορίας, τo τέως Βασιλικό δασόκτημα Πολυδενδρίου προκαλεί τους επισκέπτες του να συμμετάσχουν σε ένα ειδυλλιακό «ταξίδι» στο κατάφυτο Μαυροβούνι. Από την τεράστια έκταση του δάσους του Πολυδενδρίου, το οποίο έχει σπάνια χλωρίδα και πανίδα, ένα μικρό τμήμα είναι ανοιχτό για το κοινό και έχει οργανωθεί ως χώρος αναψυχής και δραστηριοτήτων. Στις υπόλοιπες εκτάσεις, η πρόσβαση επιτρέπεται μόνο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Για να πάτε, θα ξεκινήσετε από την Αγιά, θα στρίψετε δεξιά στην παραλία του Αγιόκαμπου και θα ακολουθήσετε την ταμπέλα προς Πολυδένδρι. Σε 2 χλμ. θα μπείτε δεξιά σε βατό χωματόδρομο και στρίβοντας στην πρώτη διχάλα δεξιά, θα δείτε τα κτίρια του παλιού βασιλικού περιπτέρου και του σπιτιού του επιστάτη, τα οποία σήμερα ερειπώνουν. Στη συνέχεια θα βρεθείτε σε διακλάδωση δρόμων και θα διαλέξετε τον πρώτο δεξιά για να βρεθείτε κατευθείαν στον μεγάλο χώρο αναψυχής. Είναι καταπράσινος, γεμάτος μονοπάτια, κιόσκια και παγκάκια, και έναν χωματόδρομο 5,5 χλμ. κατάλληλο για ποδήλατο, περπάτημα και 4Χ4, όπου μπορείτε να κάνετε διαδρομές από 15 λεπτά έως 1 ώρα και 30 λεπτά. Στον χωματόδρομο θα βρείτε ωραία σημεία θέας προς την παραλία του Πολυδενδρίου και άλλα μικρότερα μονοπάτια, σε μερικά από τα οποία έχουν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες για τα πιο σπάνια φυτά του δάσους.


Σελίδα του 7ου γυμνάσιου Λάρισας
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.