1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ο Τροχός της Κοπεγχάγης

Ανταπόκριση από τη σελίδα http://www.mobile-news.gr/

Ο «Τροχός της Κοπεγχάγης» ή αλλιώς Copenhagen Wheel μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε ποδήλατο, και διαθέτει μπαταρίες που αποθηκεύουν ενέργεια από την ποδηλασία ή το φρενάρισμα.



Ερευνητές του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) επέλεξαν την Παγκόσμια Διάσκεψη για τις Κλιματικές Αλλαγές στην Κοπεγχάγη για να παρουσιάσουν έναν νέο πρωτότυπο τροχό ποδηλάτου, που όχι μόνο προσφέρει στον ποδηλάτη υποστήριξη στην ποδηλασία, αλλά και περιέχει ένα πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών και αισθητήρων.

Ο «Τροχός της Κοπεγχάγης» ή αλλιώς Copenhagen Wheel μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε ποδήλατο, και διαθέτει μπαταρίες που αποθηκεύουν ενέργεια από την ποδηλασία ή το φρενάρισμα. Οι αισθητήρες που διαθέτει ο τροχός, μπορούν να δώσουν στον ποδηλάτη αρκετές πληροφορίες για το περιβάλλον του, όπως για παράδειγμα την ύπαρξη μονοξειδίου του άνθρακα στον αέρα, τα επίπεδα θορύβου, αλλά κι ενδείξεις για θερμοκρασία κι υγρασία. Ο τροχός διαθέτει ακόμα και GPS για να υπολογίζει την ταχύτητα και την απόσταση που διήνυσε ο ποδηλάτης, καθώς και άλλες πληροφορίες για τη διαδρομή.

Tα ποδήλατα που είναι εξοπλισμένα με τον «Τροχό της Κοπεγχάγης» μπορούν να εντοπιστούν εύκολα σε περίπτωση που κλαπούν, αφού μπορούν να στείλουν στους ιδιοκτήτες τους δεδομένα για το σημείο στο οποίο βρίσκονται ανά πάσα στιγμή. Αν και η εμπορική έκδοση του τροχού θα είναι έτοιμη εντός του 2011, η τιμή του παραμένει ακόμα άγνωστη.
Τέλος ο τροχός μπορεί να ρυθμιστεί μέσω του κινητού τηλεφώνου συνέδοντας το με το τηλέφωνό σας μέσω της θύρας Bluetooth. To κινητό μπορεί να κλειδώσει και να ξεκλειδώσει τον τροχό να επιλέξει πόσο η μηχανή βοηθά και να χρησιμοποιηθεί για την απεικόνιση πληροφοριών που παρέχει ο τροχός σε πραγματικό χρόνο.

Ο τροχός της Κοπεγχάγης είναι μια καινοτόμος ιδέα που σκοπό έχει να προκαλέσει επανάσταση στην οικολογική μετακίνηση, στην ασφάλεια του ποδήλατου καθώς και στην κοινωνινκή δικτύωση μέσω ανταλλαγής πληροφοριών για την κατάσταση στους δρόμους της πόλης.

Για πιο εκτεταμένη μελέτη:
Copenhagen wheel project

MIT’s big wheel in Copenhagen
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.