1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Re-cycle, μια εξιέπαινη Βρετανική πρωτοβουλία.

Η αποστολή του Re~Cycle είναι να συλλεχθούν τα μεταχειρισμένα ποδήλατα και να σταλούν στην Αφρική. Οι συνεργάτες τηες Recycle διανέμουν τα ποδήλατα και διδάσκουν στους αναβάτες τις δεξιότητες για να τα επισκευάσουν και να διατηρήσουν. Τα ποδήλατά βοηθούν επίσης τους εργαζομένους στην υπηρεσία health/AIDS να φθάσουν στα μακρινά χωριά και παρέχουν ακόμη και Υπηρεσία Ασθενοφόρων Οχημάτων στη μακρινή Ναμίμπια.

Τα ποδήλατα αλλάζουν ζωές

 Οι μεταφορές και η ανάπτυξη πάνε μαζί. Ουσιαστικά όλα τα εμπορεύσιμα προϊόντα, πρέπει να μεταφερθούν, και σχεδόν ο καθένας χρειάζεται ένα μεταφορικό μέσο για να πάει στη δουλειά ή το σχολείο. Η απλή, προσιτή μεταφορά παράγει πλούτο στις αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ εξοικονομεί χρόνο και μειώνει την κοπιαστική εργασία.
 
Στη Μεγάλη Βρετανία, εκατομμύρια ποδήλατα πετιούνται ή βρίσκονται αχρησιμοποίητα στα υπόστεγα, ενώ πολλοί άνθρωποι στην Αφρική δεν έχουν καμία πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς οποιουδήποτε είδους. Το περπάτημα μπορεί να πάρει μέχρι 4 ώρες ανά ημέρα (για συλλογή νερού, ή για το σχολείο). Ένα ποδήλατο μειώνει το χρόνο ταξιδιού, ακόμη και αν μεταφέρει επιβάτες και βαριά φορτία. Τα ποδήλατα δίνουν στις οικογένειες το έξτρα χρόνο που χρειάζονται για να κερδίσουν, να μάθουν και να απολαύσουν τη ζωή.
Η ιστοσελίδα της Re~Cycle
Mια αντίστοιχη πρωτοβουλία :Bikes not Bombs
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.