1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ο καλός ο ποδηλάτης ξέρει και άλλο μονοπάτι…

«Η βενζίνη πήγε 1,5 ευρώ, πότε επιτέλους θα βάλετε μυαλό» φώναζαν στους οδηγούς των Ι.Χ. με περιπαικτική διάθεση οι μετέχοντες στην ποδηλατοπορία της περασμένης Κυριακής στην Αθήνα.

Και αν, στο μεταξύ, περάσατε καμία βόλτα από κάποιο βενζινάδικο με διάθεση να φουλάρετε, ίσως αρχίσατε να σκέφτεστε το θέμα των εναλλακτικών μετακινήσεων στην πόλη λίγο πιο σοβαρά.

Από πού ξεκινάει όμως κάποιος που είτε δεν ανέβηκε ποτέ στη ζωή του σε ποδήλατο είτε παραδέχεται ότι οι τελευταίες του ορθοπεταλιές έγιναν όταν ήταν μικρό παιδί; Το Διαδίκτυο δίνει, φυσικά, απαντήσεις και αρκετές διευθύνσεις για να πιαστεί κανείς. Ξεκινήστε, για παράδειγμα, από το podilates.gr, στο οποίο θα βρείτε και ένα πολύ ζωντανό φόρουμ με μέλη πρόθυμα να απαντήσουν σε κάθε απορία. Θα βρείτε επίσης πολύ αναλυτικές συμβουλές για την ασφαλή κίνηση στην πόλη με το ποδήλατο, καταλόγους με χρήσιμες διευθύνσεις και -ίσως από τα πιο δυνατά σημεία του κόμβου- χάρτες με προτεινόμενες διαδρομές μέσα στην Αθήνα.

Οσο παράξενο και αν σας φαίνεται, ακόμα και σε μια πόλη που οι δρόμοι της εξυπηρετούν πρωτίστως τα τετράτροχα υπάρχει τρόπος για να κινηθεί κανείς με το ποδήλατο χωρίς να φοβάται ότι θα τον… φάνε λάχανο.

Αν σας ανοίξει η όρεξη και δεν βλέπετε την ώρα για να γίνετε μέλος των ποδηλατών, δεν έχετε παρά να αναζητήσετε από τη σχετική σελίδα του κόμβου το κατάστημα που βρίσκεται πιο κοντά στην περιοχή σας προκειμένου να προμηθευτείτε τον σχετικό εξοπλισμό. Στην περίπτωση που δεν γνωρίζετε ούτε τα βασικά, στο podilates.gr θα βρείτε και πληροφορίες για μαθήματα που διοργανώνονται κατά καιρούς. Αντε, βάλτε λίγο μυαλό κι εσείς, μπας και προκόψει λίγο και η πόλη. (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ),Ποδηλάτες Τρικάλων
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.