1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Η κινητικότητα στο Malmo

Η κινητικότητα στο Malmo



Οι άνθρωποι στο Malmo εργάζονται ενεργά για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας της πόλης, με ιδιαίτερη έμφαση στις δημόσιες μεταφορές και στα μη μηχανοκίνητα μέσα μεταφοράς (ειδικά στα ποδήλατα). Επίσης, ελπίδες έχουν στραφεί στην ανάπτυξη της σήραγγας της πόλης, η οποία θα παρέχει σημαντικά οφέλη στη σιδηροδρομική σύνδεση της περιοχής .



City Tunnel

Η νέα σύραγγα της πόλης θα ανοίξει τον Δεκέμβριο του 2010 και θα συνδέσει σιδηροδρομικά τα βόρεια με τα νότια σημεία της πόλης, συμπεριλαμβανομένων των Trelleborg, Ystad και της Κοπεγχάγης. Η σήραγγα θα απαρτίζεται από 17 χιλιόμετρα σιδηροδρομικής γραμμής και 6 χιλόμετρα σήραγγας, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη επένδυση στις δημόσιες μεταφορές στην ιστορία του Malmo. Μαζί με τη σήραγγα, θα κατασκευαστούν και δύο νέοι σταθμοί του τρένου, ονόματι Triangle και Hyllie.


Γύρος της πόλης της Σουηδίας

Το Malmo πλαισιώνεται από 410 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων, που περιέχουν περισσότερες διαδρομές ποδηλάτων από οποιαδήποτε άλλη σουηδική πόλη – για την ακρίβεια έχει πέντε χιλιόμετρα περισσότερα από τη γειτονική πόλη Κοπεγχάγη, που φημίζεται για τον ποδηλατικό πολιτισμό της. Η ποδηλασία στο Malmo βρίσκεται σε άνθηση, αυξάνοντας κατά 11% την τελευταία χρονιά, με το 30% περίπου του συνόλου των μεταφορών να εκτελούνται με ποδήλατο. Επίσης, το 40% του συνόλου των μετακινήσεων που αφορούν την εργασία, αναλαμβάνονται με ποδήλατο.



Τα ποδήλατα έχουν προτεραιότητα στο Malmo

Στους 28 κόμβους στο Malmo, ένα σύστημα αισθητήρων έχει εγκατασταθεί για τη ρύθμιση της προτεραιότητα μεταξύ των ποδηλατών. Καθώς οι ποδηλάτες προσεγγίζουν μια διασταύρωση, η οποία δεν είναι πλήρης από κυκλοφορία άλλων οχημάτων, τα φανάρια των ποδηλατών γρήγορα μεταβαίνουν σε πράσινο χρώμα, έτσι ώστε να ευνοηθούν οι ποδηλάτες.


Eco-driving

Όλοι οι εργαζόμενοι στην πόλη του Malmo έχουν λάβει την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα εκπαίδευσης Ecodriving. Το Ecodriving είναι μια τεχνική για τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά τη μετακίνηση των οχημάτων, βελτιώνοντας εναλλακτικά την οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα των μεταφορών. Η πόλη του Malmo έχει θεσπίσει επίσης μια μέθοδο που αναφέρεται ως «Heavy Ecodriving» (Βαρύ Ecodriving), που χρησιμοποιείται από το στόλο των φορτηγών της πόλης.




Περιβαλλοντικά Αυτοκίνητα

Η πόλη του Malmo δραστηριοποιείται στην προσπάθεια της ενσωμάτωσης των πράσινων δημόσιων προμηθειών. Όλα τα νέα αυτοκίνητα που αγοράζονται από το Δήμο είναι από τα καλύτερα περιβαλλοντικά μοντέλα που διατίθενται στην αγορά. Καθώς η πόλη αντικαθιστά τα παλαιότερα οχήματα της, στοχεύει στη δημιουργία ενός στόλου που αποτελείται 100% από πράσινα αυτοκίνητα.


Τα αστικά λεωφορεία

Κάθε χρόνο, συντελούνται περίπου 29 εκατομμύρια μετακινήσεις με λεωφορεία της πόλης στην περιοχή του Malmo. Πολλές πολιτικές και προγράμματα έχουν προσπαθήσει να καταστήσουν τα αστικά λεωφορεία μια ακόμη πιο ελκυστική επιλογή. Σ’ αυτές τις προσπάθειες συγκαταλέγεται η αύξηση της συχνότητας των δρομολογίων των λεωφορείων, καθώς και οι ειδικές λεωφορειολωρίδες. Επιπλέον, πρόσφατα πολλές στάσεις λεωφορείων εξοπλίστηκαν με σύστημα τηλεματικής, το οποίο, λειτουργώντας σε πραγματικό χρόνο, εμφανίζει σε πόση ώρα θα φθάσει το επόμενο λεωφορείο.

Πηγές:
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.