1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Bike sharing: μια καλή υλοποίηση από το Μεξικό

Το μοντέλο λειτουργεί όπως στα καροτσάκια του σούπερ μάρκετ. Δίνεις λεφτά για να το πάρεις, το χρησιμοποιείς, και όταν το επιστρέφεις παίρνεις πίσω τα λεφτά σου. Στην πόλη του Μεξικό – μια πόλη που έχει ταυτίσει το όνομά της με τη ρύπανση – το χρησιμοποιούν για να μοιράζονται ποδήλατα.
Πρόκειται για το πρόγραμμα Mejor En Bici (Καλύτερα με Ποδήλατο) μέσα από το οποίο έχουν τοποθετήσει σε επιλεγμένα σημεία στην πόλη του Μεξικό πανέμορφα χρωματιστά πρωτότυπα ποδήλατα. Για να μπορεί κάποιος να τα χρησιμοποιήσει, πρέπει να κάνει μια απλή εγγραφή στο πρόγραμμα, και να καταθέσει 200 pesos (15 Ευρώ περίπου), τα οποία του επιστρέφονται όταν επιστρέφει το ποδήλατο.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από ιδιωτκά κεφάλαια, και είναι το ιδανικό συμπλήρωμα στις πρωτοβουλίες του Δήμου να δημιουργήσει 200 χιλιόμετρα διαδρομών αποκλειστικά για ποδήλατα μέχρι το 2012.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ακούγεται το μοντέλο του bike sharing. Στην Ευρώπη, τέτοια προγράμματα τρέχουν εδώ και καιρό.

Όμως εμένα μου αρέσουν πολύ αυτά τα χρωματιστά ποδήλατα του Μέξικο. Κυκλοφορώντας δημιουργούν πολύ έντονα viral στοιχεία που κάνουν τους περαστικούς να αναρωτιούνται πως θα το καβαλήσουν κι αυτοί για να ξεχωρίσουν. 
Το παράδειγμα του Μέξικο είναι καλό. Ιδιωτικά κεφάλαια. Εταιρείες χρηματοδοτούν το πρόγραμμα και σε αντάλλαγμα εισπράττουν διαφήμιση και, το πιο σημαντικό, ενισχυμένο κοινωνικό προφίλ και ενίσχυση του brand τους. Πως θα μπορούσαν να συντονιστούν κοινωνικές ομάδες που ενδιαφέρονται για τέτοια προγράμματα με ιδιωτικά κεφάλαια?




Πηγή : www.nylon.gr
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.