1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ποδηλασία Βουνού

Ιδανική είναι η θεσσαλική πλευρά του Ολύμπου και τα υπόλοιπα βουνά της επαρχίας Ελασσόνας (Τίταρος, Αντιχάσια) για περιηγήσεις με ποδήλατο βουνού, λόγω της μορφολογίας της. Στο Πύθιο και τον Κοκκινοπηλό, στο Λιβάδι, στο Δρυμό, καθώς και στη Βερδικούσια, ένα πλούσιο δίκτυο δασικών δρόμων και μονοπατιών αποτελούν φυσικές πίστες γι' αυτή τη δραστηριότητα. Επίσης νοτιότερα, στα δάση της Καρυάς και το οροπέδιο της Καλλιπεύκης υπάρχουν εξίσου όμορφες διαδρομές μέχρι τον Παλιό Παντελεήμονα της Πιερίας.



Στον Κίσσαβο το άθλημα είναι πιο οργανωμένο, καθώς γίνονται και αγώνες που προσμετρούν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα (Γύρος Κισσάβου). Υπάρχουν έτσι διαδρομές, που μπορεί να τις απολαύσει κάποιος είτε μόνος του είτε με την υποστήριξη ειδικών επαγγελματιών. 


Μία 1η διαδρομή έχει αφετηρία το Καταφύγιο του ΕΟΣ Λάρισας στη θέση «Κάναλος» Κισσάβου (1.604 μ.) και καταλήγει στην παραλία της Βελίκας. Χαρακτηριστικά της είναι η κατάβαση αλλά και μεγάλα τμήματα οριζόντιων δρόμων με μικρά ανηφορικά τμήματα. Στην αρχή κινείται σε αλπικό τοπίο, που το διαδέχονται πανέμορφα δάση ελάτου, οξιάς και καστανιάς. Στο μεγαλύτερο μέρος προσφέρεται αφειδώς υπέροχη η θέα του Αιγαίου. Μια 2η διαδρομή αρχίζει από το χωριό Σπηλιά (900 μ.) και καταλήγει στο χωριό Αμπελάκια (400 μ.). Το μήκος της διαδρομής δεν υπερβαίνει τα 25-30 χλμ. Άλλες διαδρομές ελίσσονται πιο χαμηλά στους αναρίθμητους δασικούς δρόμους, που χαρακώνουν τον Κίσσαβο σε όλη του την έκταση. 

Πηγή: Agro-tour

Αν κάποιος γνωρίζει κάποια διαδρομή για ποδήλατα στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και θέλει να την μοιραστεί μαζί μας, μπορεί να μας στείλει ένα mail με όσες περισσότερες πληροφορίες για να μπορέσουμε να την χαράξουμε στον χάρτη. Έτσι θα μπορέσουν και άλλοι ποδηλάτες να αξιοποιήσουν τις διαδρομές που υπάρχουν και να γνωρίσουν τις ομορφιές της Λάρισας.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.