1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Προπονητές ποδηλασίας και όχι μόνο.

Για όσους θέλουν να μάθουν ή να βελτιώσουν τις ποδηλατικές τους ικανότητες, βρήκαμε την παρακάτω ιστοσελίδα CCN.

To ενημερωτικό τους φυλλάδιο είναι αυτό.

Σήμερα λάβαμε το παρακάτω μήνυμα από έναν φίλο ποδηλάτη.



""""""""""""""""""""""""
Καλησπέρα


Ένα μεγάλο μπράβο για την προσπάθειά σας για αρχή.
Έχω έρθει και εγώ σε μια από τις βόλτες που έχετε διοργανώσει και μπορώ να πω ότι πέρασα ωραία και γνώρισα ενδιαφέροντα άτομα. Αυτό που δε μου άρεσε είναι και θα είναι η επιλογή των διαδρομών σε σχέση με το πόσο επικίνδυνο είναι να ποδηλατείς σε επαρχιακό δρόμο μεγάλης κυκλοφορίας (για παράδειγμα Λάρισα-Τύρναβος). Είμαι σίγουρος ότι είναι λίγοι οι οδηγοί που σου δίνουν σημασία και ακόμα λιγότεροι οι κυρίαρχοι του δρόμου που δε σε υπολογίζουν καθόλου.

Αυτά σαν κάποιες σκέψεις για την Ασφάλεια

Γιάννης ..........
"""""""""""""""""""""""""


Σαν πρώτο σχόλιο θέλω να πω το εξής. Μακάρι να υπήρχαν τέτοιοι ποδηλατόδρομοι που να ενώνανε τις γύρω πόλεις με τη Λάρισα, όπως γίνεται στο εξωτερικό, αλλά προς το παρόν μάλλον θα πρέπει να αρκεστούμε σε αυτά που έχουμε. Αλλά το θέμα της ασφάλειας είναι πολύ σημαντικό και θα πρέπει όλους να μας προβληματίσει.
Λέανδρος

Η ποδηλασία στην Ελλάδα έχει επικρατήσει να θεωρείται επικίνδυνη ακόμη και μέσα στην πόλη, όχι μόνο λόγω της αυξημένης κυκλοφορία των οχημάτων, αλλά και λόγω των κακοτεχνιών των δρόμων, των πεζοδρομίων και των "ποδηλατοδρόμων" (σε εισαγωγικά για ευνόητους λόγους).
Οι Ποδηλάτες Λάρισας διαρκώς τονίζουμε το θέμα της ασφάλεια στους φίλους που έρχεστε στις βόλτες και πιστεύουμε πως με απλές βασικές τεχνικές-τακτικές πολύ εύκολα μπορεί να αποφευχθεί η οποιαδήποτε δυσάρεστη κατάσταση.
Παραδείγματα αυτών των τεχνικών είναι η χρήση κράνους, τα φώτα για τη νύχτα, οι ανακλαστήρες στα πηδάλια, στις ρόδες και στο εμπρός και πίσω μέρος του ποδηλάτου, το καθρεφτάκι στο τιμόνι, κ.α. Επίσης, όσον αφορά τη συμπεριφορά μας, η κίνηση των ποδηλατών πρέπει να γίνεται σε σε σειρά και όχι παράλληλα, να ελέγχουμε τακτικά το δρόμου πίσω μας, να αποφεύγουμε τις προσπεράσεις άλλων ποδηλατών και τους απότομους ελιγμούς και να κινούμαστε συγκεντρωμένοι ως σώμα ποδηλατών.
Ζαφείρης

1 σχόλια :

Lio είπε...

Περιμένουμε τυχόν σχόλια σας.

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.