1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Πώς να αποφύγετε το δάγκωμα σκύλου κατά την ποδηλασία!


Εδώ παρουσιάζονται 6 τρόποι να αντιμετωπίσετε τους άγριους σκύλους όταν ποδηλατείτε και να αποφύγετε το δάγκωμά τους.
1. Αρχικά θα πρέπει να γνωρίζετε πως ένας σκύλος που καταδιώκει έναν ποδηλάτη, τις περισσότερες φορές απλώς υπερασπίζεται την περιοχή του. Αν μείνετε στο δρόμο και δεν αποκλίνετε προς τις περιοχές που ο σκύλος θεωρεί δικές του, αυτό είναι αρκετό για τον σταματήσει.

2. Βγάζοντας μια κραυγή, όπως «ΌΧΙ», με πολύ δυνατή φωνή, αυτό πολλές φορές αναγκάζει το σκύλο να σταματήσει ή τουλάχιστον φοβίζει το σκύλο έτσι ώστε να μείνει πίσω κι έτσι μπορείτε να διαφύγετε αυξάνοντας την ταχύτητά σας. Θα πρέπει να μην κλωτσήσετε το σκύλο όσο ποδηλατείτε, καθώς αυτό μπορεί να σας κάνει να χάσετε την ισορροπία σας.

3. Παρατηρήστε την γλώσσα του σώματος του σκύλου. Αν ο σκύλος έχει σηκωμένα τ’ αυτιά και την ουρά του, τότε θέλει γενικά να παίξει μαζί σας. Αν ο σκύλος τρέχει καταπάνω σας με κατεβασμένα αυτιά και ουρά, ενώ τα δόντια του γυαλίζουν, τότε πρόκειται για αγριεμένο σκύλο και θα πρέπει να ανησυχήσετε για τις κινήσεις του.

4. Αν έχετε μαζί σας ένα μπουκάλι νερό, χρησιμοποιήστε το ρίχτοντάς του νερό, ή ακόμη και παριστάνοντας πως του ρίχνετε νερό. Πολλές φορές, το νερό τους απωθεί και μειώνουν την προσπάθειά τους, άρα αυξάνονται οι πιθανότητες να αποδράσετε.

5. Αν ένας σκύλος σας καταδιώκει, συνήθως τρέχει πίσω σας. Σε μερικές περιπτώσεις, ο σκύλος πιθανόν να είναι τόσο γρήγορος που να μπορεί να τρέχει δίπλα σας, ή ακόμη και να βγει μπροστά σας. Θα πρέπει να προσέχετε τον εμπρόσθιο τροχό σας καθώς αν συγκρουστείτε με το σκύλο, το πιθανότερο είναι να πέσετε από το ποδήλατο.

6. Στην έσχατη περίπτωση που η επίθεση είναι αναπόφευκτη, κατεβείτε από το ποδήλατο και χρησιμοποιείστε το ως ασπίδα για να αποκρούσετε το σκύλο και φωνάξτε δυνατά για Βοήθεια! Θυμηθείτε πως πολλές φορές ο σκύλος προστατεύει την περιοχή του και ο ιδιοκτήτης του δεν θα είναι πολύ μακριά του.

Πηγές: 
Μετάφραση:
Bicycle @ Larissa
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.