1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Σφενδάμι 2011

Βy Baggelis.......
Σφενδάμι!
Τι αγώνας!
Τί μέρος!
Τί διαδρομή!
Τί συμμετοχές!
Τί παρέα!!!!

Ώς γνωστό 5 γενναίοι (κατά άλλους τρελοί) ποδηλάτες Λάρισας πήγαμε και τρέξαμε στη Σφενδάμι την Κυριακή 17 Απριλίου!

Ξύπνημα 5:45 το πρωί γερό πρωινό φόρτωμα τα ποδήλατα και 06:45 αφήναμε πίσω μας τη Λάρισα με κατεύθυνση το νομό Πιερίας!Στο ρόλο του πλοηγού ο Κώστας (maleas) ο οποίος είχε απομνημονεύσει τη διαδρομή από το google maps διότι αμα περιμέναμε απο 'μένα ακόμη θα ψάχναμε!Πίσω μας οι Kostadinos και Αλέξης ενώ στο τηλέφωνο δεν απαντούσε ο Σπύρος ο οποίος ήταν βάρδια!

Η μέρα συννεφιασμένη -ιδανική- για αγώνα και ενώ διασχίζουμε τα Τέμπη, μήνυμα απο Σπύρο "με πήρε ο ύπνος, ξεκινάω"!!!

9 ήμασταν Σφενδάμι,

 παρκάρουμε και βουρ για τη γραμματεία η οποία είχε στηθεί στο σχολείο του χωριού.Νά σου εκείνη την ώρα βγαίνει ο spokesman της διοργάνωσης και μας λέει "Λόγω καταρρακτώδους βροχής ο αγώνας θα καθυστερήσει να αρχίσει, ενώ ήδη οριοθετείται εναλλακτική διαδρομή, γιατί αν κάνετε την original θα κλαίτε..." Εκεί είναι που με ζώνουν εμένα τα φίδια και λέω που πάω ο καρμίρης απροπόνητος και με τα SPD για πρώτη φορά, βλέπω και άλλους συμμετέχοντες που είχαν καταφθάσει με κάτι υπερποδηλατάρες, οργανωμένοι, να κάνουν ζέσταμα,να ετοιμάζουν ποδήλατα, μέχρι και προπονητήριο είχαν καναδυό!Αλλά λέω δεν βαρίεσαι, think positive!

Παίρνουμε τη σακουλίτσα της διοργάνωσης που μέσα είχε μπλούζα,ισοτονικό, καρτελάκι συμμετοχής με νούμερο και ονοματεπώνυμο,κάτι διαφημιστικές κρέμες για τα πόδια και κάτι prospectus και γυρνάμε προς τα αμάξια να ξεφορτώσουμε και να...βγάλουμε καμμιά φωτό ως γνήσιοι τουρίστες!


Τα αδερφια είχαν ήδη ξεφορτώσει,

 
ενώ εκείνη την ώρα φτάνει και ο Σπύρος με τρελή διάθεση (είχε χορτάσει ύπνο το πουλάκι μου!).



Ο Κώστας ώς χομπίστας μηχανικός φρόντιζε το Giant στη λεπτομέρεια ενώ εγώ χάζευα τον κόσμο που κατέφθανε και ήταν άπειρος!


Τελικώς κατά τις 11 παρά δίνεται εκκίνηση (με ελάχιστη καθυστέρηση απο το προγραμματισμένο,δεδομένων των συνθηκών και του απίστευτου αριθμού συμμετοχών)και ξεχυνόμαστε σε μια απίστευτου κάλους διαδρομή με ανηφοροκατηφόρες, αλλού γρήγορα κομμάτια πατημένα,αλλού τεχνικά και ένα τρομερό μονοπάτι με πυκνή φυλλωσιά πλάτους ενός ποδηλάτου,σβέλτο και πολύ τεχνικό οδηγικά!Ο αγώνας θα ήταν δυο γύροι των 18περίπου χλμ (αν δεν κάνω λάθος).Εγώ προς το τέλος του πρώτου γύρου σε μια σβέλτη κατηφόρα δεν είδα ένα νεροφάγωμα με αποτέλεσμα να αναπηδήσει το ποδήλατο και να φύγω αλά superman πάνω από το τιμόνι και εκεί ήταν που τελείωσε ο αγώνας για εμένα.
Απολογισμός σπασμένο κράνος, σπασμένο case για την go-pro!Αν είμαστε τυχεροί θα ανεβεί και το ντοκουμέντο της πτώσης!

Ήρωας της ημέρας ο Σπύρος που ήρθε και έτρεξε με το μοναδικό cyclocross του αγώνα και προκάλεσε το θαυμασμό και τα σχόλια όλων των συμμετεχόντων!
Ο Κώστας Giant απέδειξε ότι έχει ρυθμό και πνευμόνια τερματίζοντας μπροστά από πολύ κόσμο, κρατώντας τη σημαία των ποδηλατών Λάρισας ψηλά!
Ο Αλέξης έδειξε ότι έχει μεγάλα φόντα και με προπόνηση θα είναι αρκετά ανταγωνιστικός (σε μια ανηφόρα με πέρασε σα σταματημένο ενώ με ρωτούσε αν είδα πουθενά τον Κώστα!)
Ο Κωσταντίνος άξιο μέλος της ομάδας προσπέρασε κόσμο και κατευχαριστήθηκε τον αγώνα,όπως μαρτυρούσε το χαμόγελο που είχε μείνει "κολλημένο" στη φάτσα του όλη την υπόλοιπη ημέρα!

Αν μου άρεσε? Εσείς τι λέτε!
Αν θα το ξανάκανα? Με κλειστά μάτια!
Αξίζει για έναν χομπίστα? ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ!
Πόνεσε?Η πτώση στο Alleycat ποιο πολύ!
Τί θα άλλαζα?Το πιρούνι στο ποδήλατό μου!


Άντε και στα επόμενα!


Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.