1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού - Δελτίο Τύπου - Ευχαριστήριο Μήνυμα

ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΛΑΡΙΣΑΣ - bicyclelarissa.blogspot.com

Οι Ποδηλάτες Λάρισας, συμμετέχοντας στην παγκόσμια γιορτή για το περιβάλλον διοργάνωσαν με εξαιρετική επιτυχία την Κυριακή 5 Ιουνίου το “Κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού”.
Η έναρξη του παιχνιδιού πραγματοποιήθηκε στις 18:30 από την Κεντρική Πλατεία της πόλης. Οι συμμετέχοντες - ποδηλάτες κάθε ηλικίας, ακόμη και γονείς με μικρά παιδιά σε ειδικά προσαρμοσμένο πίσω κάθισμα - χωρισμένοι σε 16 ομάδες, αποτελούμενες από 6 έως 8 ποδηλάτες έκαστη, ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές για να μεταβούν στα σημεία-γρίφους του παιχνιδιού. Στον αρχηγό της κάθε ομάδας ανακοινώθηκε ο πρώτος γρίφος, διαφορετικός για κάθε ομάδα, ο οποίος υποδείκνυε το πρώτο σημείο μετάβασης. Σε κάθε σημείο, υπήρχε γρίφος που υποδείκνυε το επόμενο. Έτσι, η κάθε ομάδα ακολούθησε διαφορετική διαδρομή, περνώντας όμως όλοι από όλα τα σημεία.

Οι γρίφοι που παρέπεμπαν σε κάθε σημείο και τα αντίστοιχα σημεία με τυχαία σειρά, ήταν : Είπε: εν τούτω νίκα = Άγιος Κωνσταντίνος, Το άγαλμά της υπάρχει και στην Νέα Υόρκη και στη Λάρισα = Φρούριο, άγαλμα της ελευθερίας, Άγιος των τρελών = Άγιος Αντώνιος, Σεζλόνγκ ε μπλοζον, σιτροέν ε μπον φιλλέ, μαντμαζέλ, παρλέ βου φρανσέ = Γαλλικό Ινστιτούτο, Παλιά εκεί έκαναν check-up τον γάιδαρο σας = παλιό Κτηνιατρείο, Σαν ποταμάκι που κυλά σε ράγες εγώ τρέχω, μα τώρα σταματημένο με κοιτάν, προορισμό δεν έχω = βαγόνι πλατείας ΟΣΕ, Ολοκαύτωμα συμβολίζει η πλατεία αυτή. Πόσο να απέχει από το Βερολίνο = πλατεία Εβραίων, Απέναντι από τον πατέρα της ιατρικής μνημείο αντιαεροπορικό υπάρχει = Πάρκο Αλκαζάρ, το γλυπτό στο κέντρο του πάρκου.

Στο τελευταίο σημείο οι ομάδες βρήκαν σημείωμα να επιστρέψουν στην Κεντρική πλατεία όπου τους δόθηκε ο γρίφος “Πάρε με πάνω στα βουνά, τι θα με φάει ο κάμπος” καθώς και 10 γράμματα που σχημάτιζαν τη λέξη “Κηποθέατρο” ώστε να βοηθηθούν οι συμμετέχοντες και να ανακαλύψουν τελικά πως ο θησαυρός κρύβονταν πίσω από την προτομή του Κώστα Κρυστάλλη που βρίσκεται πάνω από τη βρύση στο χώρο της παλιάς παιδικής χαράς στο πάρκο Αλκαζάρ.

Νικήτρια ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα με αριθμό συμμετοχής 9 στα μέλη της οποίας μοιράστηκαν αναμνηστικά δώρα. Όλοι όμως οι συμμετέχοντες έφυγαν κερδισμένοι με ένα χαμόγελο ευτυχίας αφού, όπως χαρακτηριστικά είπε κάποιος από αυτούς: “Έτρεξα, σκέφτηκα, έψαξα, γέλασα, χαιρέτησα, ενθουσιάστηκα, γλίστρησα, σπαζοκεφάλιασα, κουράστηκα, μα πάνω απ' όλα χάρηκα με το πόσο όμορφα μπορεί να περάσει μια ομάδα 120 ανθρώπων, με λίγη φαντασία και κέφι, χρησιμοποιώντας απλά ένα ποδήλατο.”

Στο τέλος όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν να μοιράζουν συγχαρητήρια σε όσους είχαν αναλάβει την οργάνωση και για πολλές ημέρες ανάλωσαν αρκετό χρόνο και κόπο ώστε να διεξαχθεί το παιχνίδι άψογα και όλοι να περάσουν καλά, ενώ ταυτόχρονα εύχονταν να επαναληφθεί η εκδήλωση όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.