1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ποδηλατώντας για τον Ανδρέα - Όταν οι καρδιές χτυπούν, βρίσκουν τρόπους να εκφραστούν!

Όταν οι καρδιές χτυπούν, βρίσκουν τρόπους να εκφραστούν! Κι όταν είναι καρδιές ποδηλατών, τους οδηγούν σε πράξεις προσφοράς και αλληλεγγύης.


Δύο καθημερινές κοπέλες απ' την Αθήνα, πήραν την μεγάλη απόφαση να ποδηλατήσουν απ' την Θεσσαλονίκη ως την Αθήνα (504 χλμ.), για να συγκεντρώσουν χρήματα που χρειάζεται ένας νέος 20 ετών - ο Ανδρέας - για θεραπεία σπάνιας ασθένειας. Τις συνοδεύουν άλλοι 4 Θεσσαλονικείς ποδηλάτες, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και αποφάσισαν να κάνουν μαζί τους τη διαδρομή καθώς και ασθενοφόρο ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας και ένας φίλος Αθηναίος ως υποστηρικτικό αυτοκίνητο στην προσπάθεια τους αυτή.



Οι ποδηλάτισσες ξεκίνησαν με τα ποδήλατά τους την Παρασκευή το πρωί από την πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να καταλήξουν την ερχόμενη Τρίτη, 28 Ιουνίου, στην Αθήνα όπου σε μπαρ στου Ψυρρή θα δοθεί συναυλία, με ενδιάμεσες στάσεις σε τέσσερις πόλεις -Πλαταμόνα - Λάρισα - Λαμία και Χαλκίδα. Σε κάθε σταθμό ενημερώνουν τον κόσμο για την εκστρατεία τους και ζητούν την οικονομική ενίσχυση της οικογένειας του Ανδρέα μέσω ενός λογαριασμού που έχει ανοιχτεί.


Χθες μεσημέρι του Σαββάτου, λοιπόν, μέσα στο λιοπύρι, έφτασαν στη Λάρισα, όπου οι Ποδηλάτες Λάρισας τους υποδεχτήκαμε μ' αγάπη κι ενθουσιασμό για την πράξη τους αυτή. Είναι μάθημα ζωής όταν με τις πράξεις σου πάνω απ' όλα δείχνεις τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος - βάζοντας πάνω απ' όλα τον άνθρωπο, τον φίλο, τον συμπολίτη, τον Ανδρέα!! Περάσαμε λίγες ώρες μαζί τους ποδηλατώντας και μέσα στο κέντρο της Λάρισας και κατευθυνθήκαμε στο Αισθητικό Άλσος για την πρώτη κουβέντα και τα δροσερά αναψυκτικά - όμως αυτό το "λίγο" ήταν αρκετό ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και οι καρδιές μας να ζεσταθούν, και να γίνουν για μας αυτοί οι ποδηλάτες, παράδειγμα προς μίμηση...
Το πρωί της Κυριακής, ξεκινήσαμε από την Κεντρική Πλατεία, ποδηλατώντας στην Εθνική οδό δίπλα τους - δίπλα ο ένας στον άλλον - και με την σκέψη μας στον Αντρέα το πηδάλι πήγαινε μόνο του. Μαζί μας και η αστυνομία με περιπολικό όχημα, αλλά και όχημα εφοδιασμού και ασθενοφόρο. Πολλοί από τους οδηγούς κορνάρανε με χαρά επικροτώντας την προσπάθεια των παιδιών αυτών. Φτάσαμε στο Κιλελέρ σε χρόνο "μηδέν" - αυτά τα λίγα χιλιόμετρα που διανύσαμε μαζί ήταν από τα πιο ευχάριστα της ζωής μας - και με "μισή" καρδιά αφήσαμε τους φίλους μας, την Έλενα την Πεπίτα και την παρέα τους να συνεχίσουν "το πηδάλι για τον Αντρέα" με προορισμό την Λαμία για απόψε, ευχόμενοι καλή συνέχεια στο δύσκολο εγχείρημά τους, με την ελπίδα ότι στο δρόμο και στην συναυλία που έχει προγραμματιστεί στην Αθήνα την Τρίτη, θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν το ποσό που απαιτείται για την θεραπεία του Ανδρέα.


Ευχαριστούμε από καρδιάς τους Ποδηλάτες της Ανθρωπιάς, Πεπίτα, Έλενα, Κώστα, Χρήστο, Βασίλη, Χρήστο, Κώστα, για το παράδειγμα ζωής και ανθρωπιάς που μας προσέφεραν, καθώς και όσους ποδηλάτες απ' τη Λάρισα τους συνόδεψαν. Καλούμε όλους τους φίλους να συνδράμουν οικονομικά, γιατί ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.
Στοιχεία λογαριασμού στην Εθνική Τράπεζα για οικονομική στήριξη:
Αρ.λογαριασμού (ερανικός) 891/6012260-44, Δικαιούχος: Ραικοφτσαλης Πηνελ Σίμος, ΙΒΑΝ λογαριασμου GR3501108910000089160126044 Δ.swift τράπεζας (BIC) ETHNGRAA.
Για περισσότερες πληροφορίες: cycling4andreas@gmail.com
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.