1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Η βιομηχανία του Ποδηλάτου δίνει ώθηση 3 δισ. λίρες στην οικονομία!

Σύμφωνα με μια έκθεση από το London School of Economics, έχει υπολογιστεί ότι η ποδηλασία παράγει περίπου 3 δισ. λίρες το χρόνο για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο αριθμός αυτός λαμβάνει υπόψη παράγοντες, όπως η κατασκευή ποδηλάτων, το λιανικό εμπόριο και το απασχολούμενο ανθρώπινο δυναμικό.

Η έκθεση αναφέρει ότι οι Βρετανοί κατασκευαστές απέκτησαν 51 εκατομμύρια λίρες από τα 3,7 εκατομμύρια ποδήλατα που πωλήθηκαν το 2010 - αύξηση της τάξης του 28% στον αριθμό των ποδηλάτων που πωλήθηκαν το 2009.

Περισσότεροι από 1.000.000 άνθρωποι επίσης άρχισαν να ποδηλατούν πέρυσι, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των ποδηλατιστών σε 13 εκατομμύρια.

Την περασμένη χρονιά, περισσότερα από 1,5 δισ. λίρες δαπανήθηκαν για ποδήλατα και επιπλέον 850 εκατομμύρια λίρες για εξαρτήματα, με το London School of Economics να εκτιμά ότι η βιομηχανία του ποδηλάτου κερδίζει περίπου 2,9 δισ. λίρες το χρόνο.

Σήμερα υπάρχουν 23.000 άνθρωποι σε θέσεις εργασίας σχετικές με το ποδήλατο, συνεισφέροντας περισσότερα από 600 εκατομμύρια στην οικονομία, σε μισθούς και φόρους.

Η έκθεση επίσης αναφέρει ότι η αύξηση του κόστους των καυσίμων, η βελτίωση των ποδηλατικών δικτύων, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι όλοι οι πιθανοί παράγοντες για την αύξηση της δημοτικότητας του ποδηλάτου. 


Λιγότερες ημέρες ασθενείας

Μια αύξηση 20% στα επίπεδα ποδηλασίας μέχρι το 2015 θα μπορούσε να εξοικονομήσει εκατομμύρια λίρες με τη μείωση της συμφόρησης, των επιπέδων ρύπανσης και του κόστους λειτουργίας του Εθνικού Συστήματος Υγείας (National Healt Service).

Η έκθεση αναφέρει ότι οι τακτικοί ποδηλάτες λαμβάνουν 7,4 ημέρες αναρρωτικής άδειας ανά έτος, έναντι των 8,7 ημερών που λαμβάνουν οι μη ποδηλάτες, εξοικονομώντας περίπου 128 εκατομμύρια λίρες, μέσω της μειωμένης απουσίας τους, με προβλεπόμενη μείωση της τάξης των 2 δισεκατομμυρίων για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο Dr Alexander Grous, London School of Economics, ο οποίος πραγματοποίησε την έρευνα, δήλωσε: "Τα καλά νέα είναι ότι οι διαρθρωτικοί, οικονομικοί, κοινωνικοί και υγειονομικοί παράγοντες φαίνεται τελικά να έχουν δημιουργήσει ένα πραγματικό βήμα προς την αλλαγή στο σκηνικό του ποδηλάτου του Ηνωμένου Βασιλείου.".

Ο Stewart Kellett, των British Cycling, που είναι το ανώτατο διοικητικό όργανο του ποδηλατικού αθλητισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε: "Αυτή η έκθεση αποτελεί περαιτέρω απόδειξη ότι, όταν περισσότερα άτομα που εμπλέκονται στην ποδηλασία, τότε υπάρχουν σημαντικά οφέλη για τον καθένα τους, την οικογένειά τους, τον εργοδότη τους, το περιβάλλον και την οικονομίας συνολικά."

Μετάφραση: Bicycle @ Larissa - Ποδηλάτες Λάρισας

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Ο αριθμός των ποδηλατών στο Λονδίνο έχει αυξηθεί την τελευταία δεκαετία, όπως και τα πιο "ακριβά" ποδήλατα και σε αυτό βοήθησε και το κυβερνητικό πρόγραμμα "Cycle to work".Η κυβέρνηση, προκειμένου να προωθήσει την χρήση του ποδηλάτου, να βοηθήσει το περιβάλλον και να έχει πιο υγιείς εργαζομένους, μειώνει την τιμή ενός ποδηλάτου από 30 - 50% αφαιρώντας όλους τους σχετικούς φόρους, ενώ υπάρχει και μέθοδος leasing για τα εξαρτήματα του ποδηλάτου, τα οποία θα μπορούν να επιστραφούν μετά από 12 ή 18 μήνες.http://www.cycletoworkguarantee.org.uk/

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.