1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Θέλω κάτι πιο stylish και χρωματιστό, κάτι που να είναι in και όχι macho

Ίσως κάποιους/οιες να τους παίρνει αρκετό καιρό να συνηθίσουν στην ιδέα να κάνουν καθημερινή χρήση του ποδηλάτου. Και αυτό όχι γιατί προσπαθούν να πειστούν για την αποτελεσματικότητα και τα οφέλη του αλλά γιατί ο φόβος για τα ταυτοχρόνως κινούμενα αυτοκίνητα στον ίδιο δρόμο είναι πολλές φορές αξεπέραστος. Σαφώς οι νεαρότεροι, αγόρια και κορίτσια, είναι περισσότερο ριψοκίνδυνοι και ξεπερνούν αυτόν τον φόβο τους. Όμως προσπαθώ να φανταστώ την κατάσταση όπου ένας ποδηλάτης-ισσα έρχεται αντιμέτωπος με τσαμπουκαλή άντρα οδηγό-μάλλον δεν θέλω καν να σκεφτώ τι θα ακολουθήσει-όταν ειδικά εμείς οι Μεσογειακοί λαοί βάζουμε την οδική ικανότητα μας και αντίληψη στο ίδιο επίπεδο με την αντροσύνη μας. 

Πως αλήθεια αντιμετωπίζεται μία ποδηλάτισσα από άντρα οδηγό αλλά και συν-ποδηλάτη; Την απάντηση θα την αφήσω σε εσάς! 

Φίλοι αναγνώστες, αλλού θέλω να καταλήξω όμως-μέσα στο χώρο των ανθρώπινων μετακινήσεων επικρατεί μία κουλτούρα macho όπου το γυναικείο φύλο προσπαθεί μάταια να βρει λίγο ’’χώρο’’. Και το ποδήλατο δεν αποτελεί εξαίρεση. Ο χώρος των ποδηλάτων είναι σχεδόν ανδροκρατούμενος και αυτό είναι εμφανές τόσο από την καθημερινότητα και τα παγκόσμια αθλητικά δεδομένα όσο και από τα είδη των καταστημάτων που υπάρχουν χώρα μας αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Οι πελάτες κατά επί το πλείστον άντρες, το ίδιο και ο ιδιοκτήτης του καταστήματος-και συνήθως με τα χέρια του γεμάτα λάδια από τις αλυσίδες και τα εργαλεία. Που αλήθεια να χωρέσει μέσα σε όλα αυτά η γυναικεία επιθυμία για κάτι πιο χρωματιστό, stylish-μοδάτο, και ταυτοχρόνως ποδηλατικό; 
Μία πρόσφατη δήλωση από τον υπεύθυνο της καμπάνιας για το ποδήλατο Lu Everett στο Λονδίνο λέει: 

Από την δικιά μου εμπειρία, μπορώ να καταλάβω ότι για πολλές γυναίκες, τα ποδηλατικά καταστήματα είναι εκφοβιστικά γιατί είναι ένας χώρος που επικρατεί μόνο ο αντρικός πληθυσμός. 
Νομίζω ότι όλοι μας καταλαβαίνουμε το βάρος και το νόημα της δήλωσης αυτής. Δυσκολεύομαι να βρώ κατάστημα που να έχει ξεχωριστό κομμάτι για το γυναικείο φύλο. 

Ποδηλάτισσές μου, μην αποθαρρύνεστε! Εκεί που οι άλλοι όμως χλευάζουν το γυναικείο φύλο για την χρήση του ποδηλάτου και το αποθαρρύνουν να κάνει χρήση του ποδηλάτου, για άλλους είναι εμπορική ιδέα και προχωρούν 100 βήματα μπροστά, κάνοντας την ποδηλασία να έχει χρώμα, ομορφιά και στυλ. 
Για άλλους κοροϊδία και για άλλους εμπορική επιτυχία! 

Το τελευταίο λέγεται πρόοδος και το πρώτο λέγεται κατάσταση ’’βαθιά νυχτωμένου’’ και ρατσισμός. Τα παραδείγματα παρακάτω αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Σας τα παραθέτω- από όλον τον κόσμο αλλά δυστυχώς δυσκολεύομαι όπως σας είπα να βρω αντίστοιχα ’’πράγματα’’ από τα ελληνικά site και με λυπεί αυτό. 

1. Αδιάβροχο ποδηλάτου για το χειμωνιάτικο πάρτυ

Πηγή www.wateroffaducksback.co.uk


2. Stylish κράνος: Princess helmet
Πηγή www.comparerpices.co.uk

3. Απίστευτο κατάστημα με ρουχισμό μη αγωνιστικό, όμορφα και γεμάτα χρώματα αξεσουάρ για ποδήλατο, Top Bike chain t-Shirt
Πηγή http://215w11.com/product.php?id_product=21


4. Δείτε απίστευτη διακόσμηση για το ποδήλατο σας
Πηγή http://bikeglow.co.uk/bikeglow/index.php

Δείτε το μόνοι σας, έκπληξη!

5. Απίστευτα ποδήλατα με τρελά χρώματα
Πηγή http://foffabikes.com/index.php?pid=81
Πηγή http://www.globebikes.com/gb/gb/globe/GlobeBike.jsp?pid=10HAUL1



6. Ποδηλατικό φόρεμα και Designer μπλουζάκια (Stella McCartney)

Πηγή www.evanscycles.com




Πιστεύω μετά από όσα είδατε αγαπητές μου ποδηλάτισσες, φανερές και μη, κάποιες από εσάς θα αρχίσουν να σκέφτονται για το δικό τους κατάστημα, για την δική τους πλέον δυναμική εμφάνιση, και αφήστε μας να πηγαίνουμε ακόμη με το αυτοκίνητο! Δώστε επιτέλους χρώμα και στυλ στις πόλεις μας και στα ποδήλατα μας!!

4 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Από τα καλύτερα άρθρα που διάβασα ποτέ σχετικά με τα ποδήλατα. Μπράβο στον συντάκτη....

Θάνος ! είπε...

Καινοτομία !!!

Ανώνυμος είπε...

Καλό το άρθρο, αλλά το κράνος που λες το βρήκα και σε ελληνικό site εδώ: http://www.cyclelovers.com/gr/departments/%CE%9A%CF%81%CE%AC%CE%BD%CE%B7.

Αρετούσα είπε...

Στις αρχές του καλοκαιριού αποφάσισα να αρχίσω να χρησιμοποιώ το ποδήλατό μου τακτικότατα για τις μετακινήσεις μου σε μια πολη που κάθε άλλο παρά εύκολη είναι για ποδήλατο (Λαμία=χτισμένη πάνω σε λόφους)!! Και αυτό επειδή βαρέθηκα πια να περιμένω τα λεωφορεία που αργούν μισή ώρα (=χάσιμο χρόνου, πίεση, αργοπορία στα μαθήματα)και επειδή είμαι πλέον τρίτη λυκείου και οι μετακινήσεις από το "προάστιο" που μένω μέχρι το κέντρο είναι καθημερινές, οπότε διόλου εύκολο να επιστρατεύω μαμα-μπαμπά-παππού στη μεταφορά μου. Το αποτέλεσμα: κανένας σεβασμός από τους οδηγούς, χλευασμός από τους νεότερους (17χρονες που χρησιμοποιούμε συστηματικά το ποδήλατο στη Λαμία μέχρι στιγμής 2 είμαστε απ'όσο έχω αντιληφθεί...) και άσεμνα σχόλια...Κρίμα δεν είναι? Εκτός από χόμπυ για εμας είναι και τρόπος μετακίνησης, σημαντικότατο στοιχείο στην καθημερινότητά μας! Όσο για τα προϊόντα, η εγχώρια αγορά (δεν συζητώ για την σχεδόν ανύπαρκτη της Λαμίας) υπολοίπεται κατά πολύ αυτής του εξωτερικού. οπότε, σεβασμό και στις γυναίκες ποδηλάτισσες, νομίζω το αξίζουμε! Καλές ποδηλατάδες και προσοχή στο δρόμο!

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.