1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Από Λονδίνο στα Χανιά, φορώντας τα ''ποδηλατικά'' μου γυαλιά

Είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω από την βόρειoδυτική άκρη της Ευρώπης προς την νότιοανατολική της ακρή, δηλαδή από το Λονδίνο στα Χανιά (Με ενδιάμεσους σταθμούς το αεροδρόμιο του Άμστερνταμ και της Ρώμης). Σκεφτικά να βάλω τα ποδηλατικά γυαλιά μου και να δώ τα διάφορα ερεθίσματα-εικόνες και σκέψεις που μπορεί να συλλέξει έναν ταξιδιώτης όσο αφορά το ποδήλατο. Επιτρέψτε μου να μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις στιγμές που αντίκρυσα και κατέγραψα.

1. Παίρνοντας το μετρό να πάω στο αεροδρόμιο, ένα μεγάλο πόστερ διαφημίζει την χρήση του ποδηλάτου (London-Harrow on the hill)
2. Το περιοδικό της αεροπορικής εταιρίας KLM στο τεύχος του Σεπτεμβρίου κάνει 2 ''περίεργες'' αναφορές στο ποδήλατο (κάντε κλικ στους συνδέσμους)
-http://holland-herald.com/2011/09/facts-figures-13/ και δείτε το naked ambition
-http://holland-herald.com/2011/09/frontlines-4/ και δείτε το Sofa so good
Cycling – Relax my ride

3. Το περιοδικό του αεροδρομίου του Άμστερνταμ Schiphol magazine κάνει αναφορά στο καινούργιο πάρκο του αεροδρομίου που θεωρεί τoν ήχο από την κίνηση των ποδηλατών σαν χαλαρωτικό soundtrack για τους επισκέπτες του πάρκου!
4. Πρωινή προπόνηση για τον αναβάτη ποδηλάτου βουνού στα Χανιά στις 7 πμ, ωραία αίσθηση!
5. Στο μηνιαίο περιοδικό της Alitalia, βρήκα την Ιορδανία να διαφημίζεται κάνοντας αναφορά και σε διαδρομές για MTB λάτρες!
Τι με χαροποίησε πέρα από τα παραπάνω: είδαμε αρκετούς ποδηλάτες στα Χανιά με πλήρη ''εξάρτηση'' να προπονούνται σκληρά καθόλη την διάρκεια της ημέρας. Τι μου δημιούργησε προβληματισμό;
Δεν υπήρχε ούτε ένα ποδηλατικό περιοδικό στο αεροδρόμιο της Αθήνας και μόλις που βρήκα μόνο ένα περιοδικό σχετιζόμενο με ΜΤΒ στο αεροδρόμιο της Ρώμης, σε μία χώρα μάλιστα που ιδιαίτερα αγαπά το ποδήλατο και τους ποδηλατικούς αγώνες!
Από ότι φαίνεται το ποδήλατο έχει εισχωρήσει αρκετά ως ελκυστικός τουρισμός και άποψη σε πολλές χώρες ανά την υφήλιο!

Summary: Using my ''cyclist'' goggles during my trip from London to Chania, I am presenting some pictures and a few thoughts from what my camera captured and my memory recorded and recalled!
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.