1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ελβετικό Φωτορεπορτάζ: Λωζάνη & Ζυρίχη

Λωζάνη: Στην Λωζάνη άρχισαν να φτιάχνονται ποδηλατόδρομοι την άνοιξη του 2010. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλοί ποδηλατόδρομοι μέσα στην πόλη καθώς και κατα μήκος της λίμνης. Όλοι αυτοί φτιάχτηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα και αν και δεν είναι από τους καλύτερους, είναι πολύ καλύτεροι από αυτούς που έχουμε (ή δεν έχουμε) στην Ελλάδα. Οι ποδηλατόδρομοι που παρουσιάζονται στις φωτογραφίες βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, κατά μήκος της λίμνης είναι καλύτεροι και συνδέονται όλοι μεταξύ τους. 


Έχουν τοποθετηθεί φανάρια για ποδήλατα και υπάρχουν σημεία όπου μπορεί κάποιος να νοικιάσει ποδήλατο. Για να νοικιάσει κάποιος ποδήλατο, πηγαίνει σε 2 σημεία της πόλης όπου υπάρχουν σταθμοί ενοικίασης, Station Place de l'Europe & Station Gare de Renes. Με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου μπορεί κάποιος να νοικιάσει ποδήλατο για μια μέρα στην τιμή των 6 CFH. Με την ενοικίαση δίνεται μια κάρτα με την οποία μπορεί να κλειδώνει και να ξεκλειδώνει (δηλαδή να πάρει ή να αφήσει ποδήλατο) ο ιδιοκτήτης της σε όλους τους σταθμούς που βρίσκονται μέσα στην πόλη. Για περισσότερες πληροφορίες http://www.velopass.ch. Η ενοικίαση ποδηλάτων για τους φοιτητές είναι δωρεάν. 


Το πιο εκπληκτικό είναι ότι ακόμα και όταν βγει κάποιος στον δρόμο με το ποδήλατο τα αυτοκίνητα τον προσέχουν πάρα πολύ, σχεδόν δεν το καταλαβαίνεις καν ότι περνάνε δίπλα σου. Επίσης τα ποδήλατα μπορούν να μεταφερθούν με τα Μ.Μ.Μ., αρκεί να πληρούν την προυπόθεση του μέγιστου αριθμού ποδηλάτων μέσα σε κάθε μέσο. Για παράδειγμα, στο μετρό επιτρέπονται μέχρι 2 ποδήλατα σε κάθε "βαγόνι". Επίσης χρειάζεται επιπλέον εισιτήριο για να μεταφερθεί το ποδήλατο με κάποιο Μ.Μ.Μ. 







________________________________________________________________________________________





Ζυρίχη: Στην Ζυρίχη η ενοικίαση ποδηλάτου είναι δωρεάν, αν κι εκεί δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί ποδηλατόδρομοι ακόμα, όπως στην Λωζάνη. Υπάρχουν επίσης κάποια μικρά trailer που κλείνουν με φερμουάρ και χωράνε 2 παιδιά, τα οποία δένονται πίσω από τα ποδήλατα. Αυτή εβδομάδα, υπάρχει κάποια εκδήλωση για τα οικολογικά μέσα μεταφοράς στην Ζυρίχη, όπως φαίνεται και στην αφίσα, δίπλα, η οποία είναι γραμμένη στα Γερμανικά.




Υ.Γ. Ευχαριστούμε τη φίλη ποδηλάτισσα για τις φωτογραφίες και το άρθρο!
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.