1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οι Ποδηλάτες Λάρισας την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 οι δράσεις των Ποδηλατών Λάρισας, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο. Στις 5:45 το απόγευμα τοποθετήθηκαν στην εξέδρα της κεντρικής πλατείας της πόλης, από τη Λέσχη Κλασσικού Ανακατασκευασμένου Ποδηλάτου Ελασσόνας και άλλους φίλους και συνποδηλάτες, εννέα κλασσικά ανακατασκευασμένα ποδήλατα, ενώ ταυτόχρονα ακριβώς απέναντι και στο κέντρο της πλατείας στήθηκαν θρανία και καρεκλάκια καθώς και τραπεζάκια με φωτογραφίες και έντυπο υλικό από άλλες δράσεις των Ποδηλατών Λάρισας. 










Ήδη από τις 6:00 μ.μ. άρχισαν να προσέρχονται πολλοί μικροί μας φίλοι οι οποίοι αμέσως «έπιασαν δουλειά» ζωγραφίζοντας, πάντα με θέμα το ποδήλατο. Στις κολώνες φωτισμού της πλατείας, στήθηκαν πίνακες ανακοινώσεων στους οποίους τα παιδιά τοποθετούσαν τις ζωγραφιές τους. Ο ζήλος και η δημιουργικότητα των παιδιών ήταν τέτοια που παρέσυρε και μεγαλύτερα «παιδιά» στο να συμμετάσχουν και να εκφραστούν είτε ζωγραφίζοντας, είτε γράφοντας συνθήματα απευθείας στους πίνακες ανακοινώσεων. Οι μεγαλύτεροι, βέβαια, σε ηλικία επισκέπτες του χώρου είχαν επικεντρωθεί στα κλασσικά ποδήλατα, στο αντίκρισμα των οποίων, ταξίδευαν σε παλαιότερες εποχές και έφερναν στο νου αναμνήσεις της νιότης τους οι οποίες συνακόλουθα προκάλεσαν και αρκετές συγκινήσεις.











Λίγο αργότερα στην εξέδρα που ήταν τοποθετημένα τα κλασσικά ποδήλατα και στο χώρο πίσω από αυτά ένας φίλος ποδηλάτης έκανε τη δική του επίδειξη δεξιοτεχνίας με το bmx του εντυπωσιάζοντας πραγματικά με τις φιγούρες και τα κόλπα του μικρούς και μεγάλους. 


Στις 7:30 μ.μ. στο χώρο είχαν συγκεντρωθεί 500 και πλέον ποδηλάτες, και όλοι μαζί ξεκινήσαμε την βόλτα μας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, περνώντας από όλους όσους έχουν κάποιου είδους ποδηλατόδρομο. Εκεί 3 ξεχωριστές ομάδες των Ποδηλατών Λάρισας, φρόντισαν και όσο η ροή των ποδηλάτων συνεχίζονταν, να βάψουν σε σημεία που η σήμανση των ποδηλατοδρόμων αυτών έχει ξεθωριάσει. Περίπου στις 8:40 μ.μ. η βόλτα μας ολοκληρώθηκε και επιστρέψαμε στην πλατεία όπου και παραμείναμε μέχρι αργά το βράδυ που συνεχίστηκε η έκθεση τόσο των κλασσικών ποδηλάτων, όσο πλέον και των ζωγραφιών και των δημιουργιών των παιδιών. 


Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της γιορτής αυτής και κυρίως τη Λέσχη Κλασσικού Ανακατασκευασμένου Ποδηλάτου Ελασσόνας, τον διευθυντή του 12ου Δημοτικού Σχολείο Λάρισας, κ. Αθανάσιο Μιμούλη, ο οποίος μας παραχώρησε τα θρανία και τα καρεκλάκια για το δημιουργικό εργαστήρι, τον Αντώνη που προσέφερε και αυτός το ποδήλατό του για την έκθεση, τη Στέλλα που μετέφερε τα τραπεζάκια και τους πίνακες ανακοινώσεων, τον Αντώνη, τη Χρύσα και τον μικρό Αντώνη που προσέφεραν μαρκαδόρους και άλλο υλικό, τον Ζαφείρη που έκανε τις εκτυπώσεις, τον Νίκο που προσέφερε τα σπρέι και τα πατρόν για το βάψιμο, όσους βοήθησαν να στηθεί το δημιουργικό εργαστήρι, σε όσους έβαψαν στους ποδηλατοδρόμους και φυσικά όλους όσους παρευρέθηκαν στη γιορτή αυτή και συμμετείχαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.