1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Το Φεγγάρι στη Ρόδα - Η επόμενη μέρα!


Οι Ποδηλάτες Λάρισας, διοργανώσαμε με εξαιρετική επιτυχία άλλο ένα ποδηλατικό παιχνίδι πόλης την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, το εμπνευσμένο από τους ποδηΛάτρεις Χανίων «Φεγγάρι στη ρόδα».
Οι πρώτοι ποδηλάτες άρχισαν να εμφανίζονται στην Κεντρική πλατεία στις 19:50. Συμπλήρωσαν τα στοιχεία τους στο δελτίο συμμετοχής και έλαβαν όλοι ένα αυτοκόλλητο με τον αριθμό της ομάδας στην οποία ανήκαν. Σε άλλη γωνία της πλατείας οι Δάσκαλοι και οι Κινηματογραφιστές λάμβαναν τις τελευταίες οδηγίες για το πώς θα κινούνταν την ώρα του παιχνιδιού. Οι 16 Δάσκαλοι χωρίστηκαν σε 4 ισάριθμες ομάδες που καθεμιά θα κινούταν σε ένα  από τα μικρότερα τμήματα του χάρτη του παιχνιδιού που η ομάδα συντονισμού είχε καθορίσει, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση στη διάρκεια του παιχνιδιού να τύχει να κινούνται όλοι στον ίδιο χώρο. Ταυτόχρονα, σε κάθε έναν ανακοινώθηκε και ένα σημείο καθώς και ο ακριβής χρόνος κατά τον οποίο έπρεπε να είναι σ’ αυτό ώστε το φεγγάρι να προδώσει τη θέση του στους συμμετέχοντες. Ανάλογα καθορίστηκε και η περιοχή δράσης για κάθε έναν από τους 5 Κινηματογραφιστές.
Στις 20:45 Δάσκαλοι και Κινηματογραφιστές σκόρπισαν μέσα στην πόλη, ο καθένας στην περιοχή του. Ακολούθησαν στις 21:00 οι συμμετέχοντες χωρισμένοι σε 15 ομάδες των 5 ποδηλατών. Επί δύο ώρες οι παίκτες κυνηγούσαν στο κέντρο της πόλης του Δασκάλους και κυνηγούσαν/ τους κυνηγούσαν οι Κινηματογραφιστές. Ανύποπτοι περαστικοί αναρωτιόντουσαν αν είχαν έρθει νωρίς φέτος οι απόκριες, άλλοι φοβήθηκαν πως κάποιοι ψυχικά ασθενείς το έσκασαν από κάποιο ίδρυμα και κυκλοφορούν ανα ομάδες στην πόλη Ζζζουζζζουνίζζζοντας, ενώ άλλοι τρόμαξαν καθώς είδαν κάποιες από τις σακούλες των σκουπιδιών που έχουν πνίξει την πόλη, να βγάζουν ρόδες και να κόβουν βόλτες. Και τα ραδιοφωνάκια συντονισμένα όλα στον Palace 91,4 fm και στην εκπομπή by night με τον Γιώργο Τσαγγαλά. Κάθε 5 με 7 λεπτά ο Γιώργος φώτιζε, με κάποιο γρίφο τις θέσεις Δασκάλων ή Κινηματογραφιστών, οι παίκτες έλυναν το γρίφο και έτρεχαν να πάρουν γράμματα, απλά ή σούπερ.

Οι γρίφοι με τη σειρά που ακούστηκαν στην εκπομπή και τα αντίστοιχα σημεία στα οποία παρέπεμπαν ήταν:

Κάποιος από τους δασκάλους παράτησε το ποδήλατο και φεύγει εσπευσμένα για Αθήνα. Αν θα τον προλάβετε γράμμα θα του πάρετε
ΚΤΕΛ  
Ο δάσκαλος των Νέων Ελληνικών μας πήρε τηλέφωνο να μας υπενθυμίσει τη φράση του Σολωμού «Όπου κλείνει μία φυλακή ανοίγει ένα σχολείο»
5ο Λύκειο
Το ιδανικό θέατρο για επίδοξους ηθοποιούς. Νεόκτιστο κτίριο – κόσμημα για την πόλη. Ο δάσκαλος των καλλιτεχνικών σας περιμένει.
Νέο Δημοτικό Θέατρο
Ένας δάσκαλος ψάχνει για παιδιά στο κάστρο. Κάστρο στα αραβικά βέβαια. Είναι μπροστά στην πύλη από την οποία έμπαιναν τα τέρατα
Θύρα 8 Γήπεδο Αλκαζάρ
Τι το θελε να παίξει με τα παιδιά ποδόσφαιρο ο γυμναστής μας. Μακάρι να μην έσπασε το πόδι. Όποιος τρέξει να ενδιαφερθεί για την υγεία του θα ανταμειφθεί.
Γενικό Νοσοκομείο επείγοντα
Ο δάσκαλος των μαθηματικών για τα επόμενα 10 περίπου λεπτά θα κάνει μάθημα τριγωνομετρίας στην πλατεία
Τρίγωνη πλατεία
Δήμαρχος ήτανε για χρόνια πολλά. Τώρα η προτομή του βρίσκεται ψηλά.
 Προτομή Λαμπρούλη (φρούριο)
(Θα έρθει ο Θάνος στο στούντιο)
 Palace fm (Άρεως)
Εκεί κάποτε ήταν η είσοδος για το ετήσιο παζάρι της πόλης. Κάποιος από τους δασκάλους σας περιμένει.
 Σκαλιά πριν από οδό αγαλμάτων
Ο Δάσκαλος της Ανθρωπολογίας σας προσκαλεί σε ένα μάθημα ανατομίας σε πραγματικό ανθρώπινο πτώμα. Αντέχετε;
Ιατρική Σχολή
Τι κοινό έχουν ο Υψηλάντης, ο Σεφέρης και η Βιοχημεία; Ο δάσκαλος της Ιστορίας θα σας λύσει την απορία
Τμήμα Βιοχημείας (Υψηλάντου)
Για εκατοντάδες χρόνια ήταν κρυμμένο. Ευτυχώς το ξεσκεπάσαμε και απέκτησε η πόλη μας ένα αξιοθέατο – σύμβολο. Κάποιος από τους σκηνοθέτες μας σας περιμένει εκεί.
α΄ αρχαίο θέατρο
Κάποιος από τους δασκάλους κουράστηκε να τριγυρνά και είπε να πιει μια μπυρίτσα και να παίξει και ταβλάκι. Τώρα στο playfull.
Playfull
Ένας μεγάλος σε ηλικία δάσκαλος κουράστηκε και σταμάτησε στην είσοδο της σχολής που πήρε το πτυχίο του. Θυμήθηκε τον πρώτο του φοιτητικό έρωτα, την Μαρία, και της αφιερώνει το επόμενο τραγουδάκι
 Παλαιά Ακαδημία
Ο δάσκαλος των θρησκευτικών έχει πολύ πλάκα. Έρχεται στο σχολείο μετά τα Φώτα και μας εύχεται Καλά Χριστούγεννα. Καλά με ποιο ημερολόγιο πάει αυτός: Απορώ…
Παλαιοημερολογήτικη εκκλησία (Κοραή)
Ένας απελπισμένος δάσκαλος ετοιμάζεται να πέσει από τη γέφυρα.των Κρηνίδων Νύμφων. Προλάβετέ τον
Γέφυρα Κρηνίδων Νύμφων
Ο δάσκαλος των αρχαίων σκάβοντας τον κήπο του βρήκε αγάλματα και αμφορείς. Θα τα δώσει για εκθέματα στο μουσείο. Προλάβετε τον μήπως πάρετε και εσείς κάτι
Αρχαιολογικό μουσείο (31 Αυγούστου)

















































Στις 23:05 όλοι οι συμμετέχοντες είχαν επιστρέψει στην Κεντρική Πλατεία και άρχισαν να σχηματίζουν λέξεις με τα γράμματα που είχαν συγκεντρώσει, φροντίζοντας να χρησιμοποιήσουν τια γράμματα με τη μεγαλύτερη αξία πόντνω. Καθώς όλες οι ομάδες είχαν συγκεντρώσει πολύ πειρσσότερα από το όριο γράμματα αποφασίστηκε να επιτραπεί σε όλες τις ομάδες να χρησιμοποιήσουν 20 επιπλέον γράμματα, δηλαδή 120 συνολικά για τις λέξεις που θα έγραφαν. Η καταμέτρηση των πόντων που έγινε βρήκε νικήτρια την ομάδα 13 με 813 πόντους. Στα μέλη της μοιράστηκαν επιτραπέζια παιχνίδια προσφορά του καφέ Playful. Δεύτερη αναδείχτηκε η ομάδα 31 με 783 πόντους και στα μέλη της οποία δόθηκε από ένα λεξικό της νεοελληνικής γλώσσας προσφορά του βιβλιοχαρτοπωλείου Πρίσμα, ενώ τρίτη η ομάδα 43 με 753. πόντους τα μέλη της οποίας έλαβαν ως δώρο από ένα διακοσμητικό φαναράκι προσφορά του πολυκαταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλίας. Παράλληλα, οι Κινηματογραφιστές είδαν γρήγορα το υλικό που είχαν όλοι τους τραβήξει και κατέληξαν σε 4 υποψηφιότητες για τη Χρυσή Ρόδα α΄αντρικού ρόλου και σε 3 υποψηφιότητες για τη Χρυσή Ρόδα α΄γυναικείου ρόλου. Για το α' αντρικού υποψήφιοι ήταν ο «Άγιος Βασίλης», «Το πρεζάκι», «Η ερωτική εξομολόγηση σε ποδήλατό», και ο «Ποδηλάτης στο αρχαίο θέατρο» με νικητή - έπειτα από αλλεπάλληλες συσκέψεις, συζητήσεις και διαφωνίες (έτσι μου είπαν να γράψω, όμως η αλήθεια είναι ότι έγινε απλά μια κλήρωση) – τον τελευταίο, τον «Ποδηλάτη στο αρχαίο θέατρο». Αντίστοιχα υποψήφιες για το α' γυναικείου ρόλου ήταν η «Πέγκυ, γκαρσόνα βου με το Σκύλλες της Λύσσας», «Η σακούλα σκουπιδιών» και «Η Ινδιάνα – μπαλαρίνα» με νικήτρια την τελευταία (με τον ίδιο αδιάβλητο τρόπο της κλήρωσης). Το δώρο στους ποδηλάτες – ηθοποιούς μας ήταν μία μπλούζα φούτερ προσφορά της επιχείρησης art & design.
Βέβαια δεν έλειψαν τα παραπονάκια από όσους όμως από δική τους αβλεψία δεν είχαν κατανοήσει τους κανόνες ενώ άλλοι συμμετέχοντες συνέχιζαν να «εκτίθενται» παρόλο που οι κάμερες είχαν σβήσει. Στο τέλος βέβαια όλοι οι συμμετέχοντες έμειναν να μοιράζουν συγχαρητήρια σε όσους είχαν αναλάβει την οργάνωση, και ταυτόχρονα ζητούσαν να δουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα την ταινία με τα «κατορθώματά» τους και εύχονταν να επαναληφθεί αντίστοιχη εκδήλωση όσο το δυνατόν πιο σύντομα.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλους όσους βοήθησαν για τη διοργάνωση του παιχνιδιού και κυρίως τον ραδιοφωνικό σταθμό Palace 91,4 fm και προσωπικά τον Γιώργο Τσαγγαλά, τις επιχειρήσεις Art & Design, Playful, Πρίσμα και IKEA που προσέφεραν τα δώρα στους νικητές, την επιχείρηση Γραμμικό που έκανε δωρεάν τις εκτυπώσεις όλου του υλικού που χρειαστήκαμε και φυσικά όλους τους Κινηματογραφιστές και τους Δασκάλους.  
Επειδή όμως μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις ακολουθούν φωτογραφίες από τη βραδιά της Τρίτης ενώ είμαστε όλοι σε αναμονή να δούμε την ταινία που ήδη μοντάρεται από το σκηνοθέτη της παρέας και πολύ σύντομα θα «κυκλοφορήσει». 

1 σχόλια :

ολγα(γκαρσονα βου) είπε...

θα συνεχισουμε να ζζζζζζζουζζζζζουνιζζζζζζζζζουμε ομαδα 31 ζζζζζζζζζζζζζζ

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.