1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ανακοίνωση

Είναι γεγονός ότι η χρήση του ποδηλάτου έχει αυξηθεί στην πόλη μας και το γεγονός αυτό οφείλεται τόσο στη συνειδητοποίηση των συμπολιτών μας, όσο και στις δράσεις που γίνονται από τους Ποδηλάτες Λάρισας.

Οι Ποδηλάτες Λάρισας δημιουργηθήκαμε αυθόρμητα, από ετερόκλητους ανθρώπους της πόλης, οι οποίοι έχουμε μια κοινή αφετηρία και αγάπη, το Ποδήλατο.

Εκτός από τις καθιερωμένες βόλτες μας Κυριακάτικες και Νυχτερινή της Πέμπτης, που αγκαλιάστηκαν από πάρα πολλούς συμπολίτες μας, προσπαθήσαμε μέσα από πολλές άλλες δράσεις, Πανελλαδικές Ποδηλατοπορείες, Alley cat, Κυνήγι Θησαυρού, Φεγγάρι στη Ρόδα, Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο, Περιβαλλοντικές Δράσεις σε συνεργασία με το Δήμο και άλλους φορείς, Φεστιβάλ Πηνειού, Ερωτηματολόγια κλπ, να αναδείξουμε το Ποδήλατο ως εναλλακτικό μέσο μετακίνησης, ψυχαγωγίας κοινωνικοποίησης, μέσο έκφρασης.

Προσπαθήσαμε και νομίζουμε ότι το καταφέραμε να σηκώσουμε πολλούς συμπολίτες μας από τον καναπέ, το πληκτρολόγιο και την τηλεόραση, έστω και για λίγο. Καταφέραμε να κάνουμε ανθρώπους να αφήσουν το αυτοκίνητο και να πάνε στη δουλειά τους και στο σχολείο τους με το ποδήλατο. Καταφέραμε να γνωρίσουμε γωνιές της πόλη μας που δε ξέραμε ότι υπάρχουν. Καταφέραμε να γνωρίσουμε νέους ανθρώπους και να κάνουμε νέους φίλους.

Όλα αυτά όμως δεν είναι έργο ενός μόνο ανθρώπου. Είναι έργο όλων μας, Είναι έργο εκείνου που έβαλε μια ιδέα, εκείνου που αφιέρωσε το χρόνο του, εκείνου που έφερε χαρτιά και μολύβια, αλλά και όλων εκείνων των ποδηλατών που συμμετείχαν κάθε φορά στις δράσεις μας. Κοινό λοιπόν χαρακτηριστικό στις δράσεις αυτές είναι η συλλογικότητα και η ομαδική συμμετοχή χωρίς καθόλου προσωπικό όφελος. Κάποιοι ήταν μαζί μας από την αρχή, άλλοι ήρθαν μετά, άλλοι έφυγαν. Άλλοι βοηθούν λίγο, άλλοι πολύ, όσο μπορεί και θέλει ο καθένας. Είμαστε ανοιχτοί σε όποιον θέλει πραγματικά να συμμετάσχει και να βοηθήσει. Και αυτός που θέλει πραγματικά έρχεται και μας βρίσκει χωρίς ειδική πρόσκληση.

Επειδή όμως δεν είμαστε "επαγγελματίες" αλλά άνθρωποι της καθημερινότητας, σίγουρα έχουμε κάνει και λάθος εκτιμήσεις και έχουμε πάρει και λάθος αποφάσεις. Προσπαθούμε όμως μέσα από την καλόπιστη συζήτηση να διορθώνουμε τα λάθη μας και να προχωράμε.

Εκμεταλλευόμενοι την ευκολία της άμεσης επικοινωνίας που μας προσφέρει το Facebook το χρησιμοποιήσαμε για ενημέρωση αλλά και προσπαθήσαμε να αποφασίζουμε κάθε μας κίνηση με βάση τη γνώμη της πλειοψηφίας και πάντα μέσα από καλόπιστες συζητήσεις οι οποίες αναπτύσσονταν συνήθως μέσα στην ομώνυμη ομάδα. Δυστυχώς πολλές φορές και σκόπιμα κάποιοι καταχράστηκαν τη δυνατότητα που ως μέλη της ομάδας είχαν να απευθύνονται μέσα απο αυτήν σε ευρύ κοινό και για τους δικούς τους λόγους (αυτοπροβολή, απωθημένα, εμμονές κλπ) προκάλεσαν συχνά εντάσεις και προστριβές και μάλιστα εξαντλώντας όλα τους τα επιχειρήματα πίσω το πληκτρολόγιο και την οθόνη και όχι δια ζώσης, έξω στις βόλτες και στις συναντήσεις μας.

Θέλοντας λοιπόν να διασφαλίσουμε ότι έχουμε καταφέρει μέχρι τώρα και στην προσπάθειά μας για τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών μας, την απρόσκοπτη επικοινωνία μας και την αμεσότερη ενημέρωση των συν-ποδηλατών μας, πληροφορούμε όλους εσάς τους φίλους μας πως από εδώ και στο εξής η Ομάδα στο Facebook "Ποδηλάτες Λάρισας - Bicycle @ Larissa" (πρώην "Ποδηλάτ(ισσ)ες Λάρισας - Larisa Cyclists") παύει να αποτελεί δικό μας χώρο επικοινωνίας. Σημειώνουμε ότι ο μοναδικός από σήμερα διαχειριστής της, χρησιμοποιεί χωρίς την έγκρισή μας το όνομά μας για τον τίτλο της.

Από εδώ και στο εξής οι τρόποι επικοινωνίας μας θα είναι καταρχήν οι συναντήσεις μας στις βόλτες μας είτε κάθε Πέμπτη, πριν την εκκίνηση της βόλτας στην κεντρική πλατεία ή μετά το πέρας αυτής στην πλατεία Λαμπρούλη (στο φρούριο), είτε κάθε Κυριακη στην βόλτα μας εκτός Λάρισας όπου πάντα καθόμαστε σε καφετέρια του χωριού που είναι ο εκάστοτε προορισμός μας.
Εκεί θα γνωριζόμαστε και θα συζητάμε, εκεί και θα αποφασίζουμε για τις δράσεις μας και ότι άλλο θα μας απασχολεί. Πρόσωπο με πρόσωπο. Αυτοί που πραγματικά συμμετέχουν. Κατά δεύτερο λόγο η επικοινωνία μας θα γίνεται μέσω του διαδικτύου:

Το Blog μας: http://bicyclelarissa.blogspot.com/,

Η σελίδα μας στο Facebook: https://www.facebook.com/podilateslarissas

Τα προφίλ μας στο Facebook: Ποδηλάτες Λάρισας και Ποδηλάτες Λάρισας Β.

Τα email επικοινωνίας: bicyclelarissa@gmail.com & bicyclelarissa@hotmail.com

Θα συνεχίσουμε λοιπόν τις βόλτες μας τις Πέμπτες, τις Κυριακές και κάθε μέρα, θα συνεχίσουμε τις δράσεις και τις εκδηλώσεις μας. Ολοι οι ποδηλάτες ανεξαρτήτως ηλικίας ποδηλατικής εμπειρίας και φυσικής κατάστασης είναι πάντα ευπρόσδεκτοι στην παρέα μας.

Μείνετε συντονισμένοι. Τα καλύτερα έρχονται.

Ευχαριστούμε.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.