1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οι Ποδηλάτες Λάρισας στο Φεστιβάλ Πηνειού 2012 - ημέρα 3η Τρίτη 12.06.2012 (β΄μέρος bike touring, γκραφιτι και αναγγελία τέταρτης ημέρας)

Εκτός από το κυνήγι θησαυρού για τα μικρά παιδιά, την Τρίτη ημέρα του Φεστιβάλ Πηνειού 2012, πραγματοποιήθηκε στο περίπτερο των Ποδηλατών Λάρισας αφιέρωμα στο «bike touring» (σε ελεύθερη μτφ. = τουρισμός με ποδήλατα). Μέλη της ομάδας μας που έχουν ήδη κάνει πράξη τον τρόπο αυτό ταξιδιού να την Ελλάδα, παρουσίασαν μέσα από φωτογραφίες και βίντεο πως μπορεί κανείς με το σωστό εξοπλισμό να ταξιδέψει οπουδήποτε με το ποδήλατο. Επισημάνθηκαν οι πρακτικές δυσκολίες που μπορεί ένα τέτοιο ταξίδι να έχει και πως αυτές αντιμετωπίζονται εύκολα και με απλό τρόπο και τον ελάχιστο αλλά απαραίτητο εξοπλισμό. Η εκδήλωση προσέλκυσε αρκετούς από τους επισκέπτες του Φεστιβάλ οι οποίοι στάθηκαν στο περίπτερό μας, ενώ μετά το τέλος της παρουσίασης, τα μέλη της ομάδας που την είχε αναλάβει απάντησαν σε όλες τις απορίες των παρευρισκομένων.

Ακολούθησαν ερωτήσεις: Μπορεί άραγε κανείς να κάνει ταξιδέψει από τόπο σε τόπο, ακόμη και σε άλλη χώρα, κάνοντας διακοπές, με μεταφορικό μέσο ένα ποδήλατο; Μπορεί! Πώς; Με τι τύπο ποδηλάτου και ποιον απαραίτητο εξοπλισμό; Θα το μάθετε απόψε, μέσα από την παρουσίαση που έχουν ετοιμάσει μέλη της ομάδας μας και η οποία θα ξεκινήσει περίπου στις 8:30 το βράδυ στο περίπτερό μας.


Παράλληλα, η ομάδα γκράφιτι του φεστιβάλ, συνέχισε να ζωγραφίζει στον τοίχο κάτω απο τη γέφυρα Αλκαζάρ ώστε να ολοκληρώσει το έργο που έχει ετοιμάσει. Όλα τα επιμέρους τμήματα του γκράφιτι είναι έτοιμα, απομένει να γίνει η σύνδεση αυτών και να ολοκληρωθεί το έργο κάτι που αναμένεται να γίνει απόψε.


Για σήμερα Τετάρτη 13.06, οι Ποδηλάτες Λάρισας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας, το Δήμο Λάρισας και με την υποστήριξη του Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Λάρισας, διοργανώνουμε τον 1ο Αγώνα Χρονομέτρησης MTB Λάρισας στις όχθες του Πηνειού στις 6:00 το απόγευμα. Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει από την οδό Αεροδρομίου και Ηρώων Πολυτεχνείου. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η διάδοση του αθλήματος της ορεινής ποδηλασίας στην πόλη μας, ώστε να δοθεί η ευκαιρία στους κατοίκους της Λάρισας, να απολαύσουν μια διαφορετική διαδρομή στις όχθες του Πηνειού. Ο αγώνας θα έχει συνολική απόσταση περίπου 5km και έχει σχεδόν μηδενικές υψομετρικές διαφορές. Το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής διέρχεται από μονοπάτι στις όχθες του ποταμού και 100m περίπου άσφαλτο. Η διαδρομή θα είναι πλήρως σηματοδοτημένη και θα εποπτεύεται από εθελοντές Ποδηλάτες Λάρισας και μπορείτε να δείτε τη διαδρομή εδώ http://ridewithgps.com/routes/1294732. Η εκκίνηση του κάθε συμμετέχοντα θα γίνεται τουλάχιστον ανά λεπτό. Ο μέγιστος αριθμός συμμετοχών είναι 100αθλητές. Οι οποίοι θα χωριστούν σε τρεις κατηγορίες : 1. 18-29 2. 30+ και 3. Γυναικών. Στους 3 πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας θα δοθούν μετάλλια ενώ στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας θα δοθεί και κύπελλο χορηγία του καταστήματος «Δρακωτός Αντώνης», Φιλελλήνων 2, ενώ η επιχείρηση «Pane d’ oro», Ρούσβελτ & Κύπρου, μας προσέφερε τα μπουκάλια με το εμφιαλωμένο νερο που θα δοθούν σε όλους τους συμμετέχοντες. Ο αγώνας είναι ανοιχτός (open) για όλους-όλες απαγορεύεται όμως η συμμετοχή δίχως κράνος και σε άτομα κάτω των 18 ετών και η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν καθώς όλα τα υπόλοιπα έξοδα για τη διοργάνωση του αγώνα έχουν καλυφθεί από τους μεγάλους χορηγούς του, τα καταστήματα ποδηλάτων «Ορθοπεταλιά», Γεωργιάδου 67 και «Δαλαβίκας Bikes», Ηρώων Πολυτεχνείου 129 και 98.

Στη συνέχεια, η ημέρα στο περίπτερό μας θα είναι όλη αφιερωμένη στο ποδήλατο τύπου mtb (βουνού), καθώς μέλη της ομάδας μας θα παρουσιάσουν τις ιδιομορφίες των ποδηλάτων τύπου mtb, θα μας μιλήσουν για την ιστορία και την εξέλιξή του, για τους τύπους αγώνων που γίνονται (downhill, cross country κλπ) και τις διαφορές τους. Όλα αυτά αμέσως μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και τη βράβευση των νικητών.

2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Have been there yesterday and liked it! Thanx for all your engagement, i appreciate it highly! What I missed there: what about a pump for air and some tools to fix a bike for the public? Will come back and check. Best wishes!

Ανώνυμος είπε...

biker

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.