1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οι Ποδηλάτες Λάρισας στο Φεστιβάλ Πηνειού 2012 - ημέρα 8η Κυριακή 17.06.2012

Η Κυριακή 17.06 ήταν η τελευταία μέρα για το φεστιβάλ Πηνειού 2012, το οποίο πραγματοποιήθηκε για δωδέκατη χρονιά. Οι Ποδηλάτες Λάρισας συμμετείχαμε στον θεσμό για πρώτη φορά και μάλιστα σε μια χρονιά που το φεστιβάλ είχε αποκλειστικά ως θέμα το ποδήλατο. Απο την οργανωτική επιτροπή του φεστιβάλ μας δόθηκε πρωταγωνιστικός ρόλος και πιστεύουμε ανταπεξήλθαμε με επιτυχία. Συγκεκριμένα, σχεδόν κάθε μέρα του φεστιβάλ είχαμε μια εκδήλωση η οποία συμπεριλαμβάνονταν στο κεντρικό πρόγραμμα εκδηλώσεων (εναρκτήρια ποδηλατοβόλτα, κυνήγι θησαυρού για παιδιά, αγώνας χρονομέτρησης mtb, νυχτερινή ποδηλατοβόλτα Πέμπτης, ανάβαση Αγίου Αχιλλείου), ενώ ταυτόχρονα στο περίπτερό μας είχαμε επιπλέον μια ομιλία- παρουσίαση με διαφορετικό κάθε ημέρα θέμα και ομιλητή. Για το λόγο αυτό κατά την βράβευση των συμμετεχόντων φορέων, που έγινε απο το Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Τζανακούλη και την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ στις 8:30 το απόγευμα της Κυριακής, έγινε ειδική αναφορά για την πρώτη δραστήρια και εξαιρετικά πετυχημένη παρουσία της παρέας μας (η φράση "εμείς δεν είμαστε σύλλογος, είμαστε παρέα" που χρησιμοποίησε για την ομάδα μας η Όλγα Κ., έγινε σλόγκαν κατά την τελετή βράβευσης) σ' αυτη τη γιορτή της πόλης.
 
Μετά το τέλος της τελετής βράβευσης ακολούθησε στο περίπτερό μας η αναβληθείσα απο την προηγούμενη ημέρα ομιλία - παρουσίαση με θέμα "Ποδήλατο και οδική ασφάλεια" την οποία έχει επιμεληθεί η κ. Εύη Ευαγγέλου, υπεύθυνη της Ακαδημίας Ποδηλασίας ΔΟΠΑΕΛ, σε συνεργασία με μέλη της ομάδας μας. 
 
Κάπως έτσι λοιπόν κύλησε μια όμορφη εβδομάδα που μας άφησε μόνο ευχάριστες αναμνήσεις, παρά την μεγάλη κούραση. 50 και πλέον άνθρωποι κλέψαμε πολύ χρόνο από τις δουλειές και άλλες υποχρεώσεις μας και ήμασταν εκεί για να συγκεντρώσουμε υλικά και εξοπλισμό, για να στολίσουμε το περίπτερο μας, για να λειτουργεί αυτό καθημερινά όλες τις ώρες του φεστιβάλ, ακόμη και τις πρωινές μέχρι το μεσημέρι και την αφόρητη ζέστη, για να προετοιμάσουμε τις εκδηλώσεις μας, για να περιφρουρήσουμε αυτές και να βοηθήσουμε τους συμμετέχοντες, για να βρούμε χορηγούς και δώρα για τις εκδηλώσεις μας, για να πείσουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους να έρθουν στο περίπτερό μας και να μας μιλήσουν, να συγκεντρώσουμε το υλικό των ομιλιών για τα θέματα που παρουσιάσαμε μόνοι μας, και γενικά για να μεταδώσουμε την αγάπη μας για το ποδήλατο σε όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας. Η συγκίνηση μεγάλη, καθώς αφήσαμε έναν χώρο που τον κάναμε "δικό μας". Και του χρόνου να είμαστε καλά και να τα χαρούμε καλύτερα! 
 
 
 
Ευχαριστούμε καταρχήν το Δήμο Λαρισαίων και την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ που μας παρείχε κάθε βοήθεια και υποστήριξη στις πολυποίκιλες δράσεις που πραγματοποιήσαμε τις ημέρες του Φεστιβαλ. Επίσης, το Σώμα Εθελοντών Σαμαρείτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Λάρισας που ήταν μαζί μας σε κάθε μας εκδήλωση. Τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο και την Ελληνική Αστυνομία που μας βοήθησαν ειδικότερα για την πραγματοποίηση του αγώνα χρονομέτρησης mtb. Ευχαριστούμε ακόμη, τον κ. Μάρκο Σγάντζο, ιατρό φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης της Παθολογικής Κλινικής του ΠΠΓΝΛ, Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τον Αντιπρόεδρο του "Ποδηλατικού Α.Σ. Πηνειός" κ. Σωκράτη Κυριαζή, οποίοι αποδέχτηκαν την πρόσκλησή μας, ήρθαν στο περίπτερό μας και μας μίλησαν για θέματα που γνωρίζουν καλά. 
 
Ευχαριστούμε επίσης: Την επιχείρηση Zagori-Rainbow Group με υπεύθυνο τον κ.Χαράλαμπο Τσαντίλη που μας παραχώρησε τον ψύκτη και τις φιάλες εμφιαλωμένου νερού, κάνοντας κάπως πιο υποφερτή την παραμονή στο χώρο του φεστιβάλ τις μεσημβρινές και πρώτες απογευματινές ώρες. Τα καταστήματα "Ορθοπεταλιά" - Γεωργιάδου 67 και "Δαλαβίκας Bikes" - Ηρώων Πολυτεχνείου 129 κ' 98 που κάλυψαν όλα τα έξοδα για τα υλικά της διακόσμησης του περιπτέρου, για τα υλικά του αγώνα χρονομέτρησης mtb και τις εκτυπώσεις φωτογραφιών και φυλλαδίων που μοιράζαμε. Επίσης μας προσέφεραν δώρα για τους νικητές του διαγωνισμού φωτογραφίας και του αγώνα ανάβασης, ενώ ειδικά το κατάστημα Ορθοπεταλιά προσέφερε και το ποδηλατάκι που χρησιμοποιήσαμε για τις ανάγκες του ιδιότυπου αυτού αγώνα. Επίσης τις επιχειρήσεις "Δρακωτός Αντώνης" - Φιλελλήνων 2 που προσέφερε τα κύπελλα στους νικητές του αγώνα mtb και "Pane d’ oro" - Ρούσβελτ & Κύπρου που προσέφερε εμφιαλωμένο νερό σε όλους τους συμμετέχοντες του ίδιου αγώνα. Ακόμη, ευχαριστούμε τα καταστηματα ποδηλάτων "Dr. Bike" - Φαρσάλων 120, "Βισβίκης Stores" - Βόλου και Παραμυθιάς, "XDream Bikes - Ηρώων Πολυτεχνείου και Γαζή, "Rider Bike" - Λαγού 55, "City Bikes TLA" - Ηρώων Πολυτεχνείου 53, "Αντωνόπουλος" Παναγούλη 51 και "Πιτσίλκας" - Αγίας Τριάδος 10 που προσέφεραν δώρα στους νικητές του κυνηγιού θησαυρού του διαγωνισμού φωτογραφίας και της ανάβασης Αγίου Αχιλλείου. Τέλος, τα καταστήματα, βιβλιοχαρτοπωλείο "Άνεμος" και βιβλιοπωλείο "Το σπίτι του Σοφούλη" που επίσης προσέφεραν δώρα για τους μικρούς μας φίλους που νίκησαν στο κυνήγι θησαυρού. 
 
Ειδική μνεία και ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε στον κ. Νίκο Κουρκούλη, μέλος των Ενεργών Πολιτών Λάρισας και ιδιοκτήτη ίντερνετ καφέ στην 31ης Αυγούστου, ο οποίος μας παραχώρησε εντελώς δωρεάν και για όλες τις ημέρες του Φεστιβάλ τον βιντεοπροβολέα που χρησιμοποιήσαμε για τις ομιλίες - παρουσιάσης, αλλά και για την προβολή φωτογραφιών και βίντεο απο τις δράσεις μας, κατά τις ώρες λειτουργίας του περιπτέρου. Τέλος, ευχαριστούμε όλους εσάς που επισκεφτήκατε το περιπτερο μας και συμμετείχατε με οποιονδήποτε τρόπο στις φεστιβαλικές δράσεις μας. Σας περιμένουμε και στις επόμενες!

 
 
 
Φωτογραφίες από το Φεστιβάλ Πηνειού 2012:









Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.