1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Αθήνα - Όσλο, 3.499 Χιλιόμετρα!




Η απαράμιλλη αυτοπεποίθηση και θέληση ήταν τα κύρια στοιχεία για τον 28χρονο καλό φίλο και συναθλητή μας Νίκο Μωυσιάδη να κάνει τα ακατόρθωτα - κατορθωτά και να ενταχθεί πλέον στους λιγοστούς Έλληνες υπέρ.

Ξεκίνησε από τον Κορυδαλλό στις 18/7/2012 και μετά από 22 συνεχόμενες ημέρες, έφτασε στο Όσλο της Νορβηγίας στις 9/8/2012 γράφοντας καθημερινά κατά μέσο όρο 160 χιλ. περίπου με το δεκάκιλο σακίδιο του, περνώντας διαδοχικά 11 χώρες!

Οι αναπόφευκτες δυσκολίες στην προσπάθεια της ποδηλατικής του διάσχισης ήταν η ζέστη, οι ατέλειωτες αναβάσεις, και η επικινδυνότητα των δρόμων των Βαλκανικών χωρών. Στη συνέχεια οι επίμονες βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι της βόρειας Ευρώπης!

Συνοδεύτηκε συμβολικά με λίγα χιλιόμετρα στην Ελλάδα από φίλους ποδηλάτες Θήβα – Λαμία - Κατερίνη, όπως και από ποδηλατικά clubs του εξωτερικού.

Πρώτιστα το όλο εγχείρημα του είχε σαν κίνητρο «ιερό» σκοπό. Μία μέρα μετά τον τερματισμό του, στις 10/8/2012, ήταν παρών σαν «κουμπάρος» και πάντρεψε τον καρδιακό παιδικό του φίλο Αλέξανδρο Σταθόπουλο, τον Έλληνα ULTRAMAN τριαθλητή, με την Νορβηγίδα Kiersti.

Ο Νίκος Μωυσιάδης ξεκίνησε και τερμάτισε με παλιό του τραύμα στο γόνατο και με προετοιμασία τους δύο τελευταίους μήνες μοναχά 80 χιλ. εβδομαδιαίως!

Απέδειξε με τον ιδανικότερο τρόπο ότι η αποστολή του καθαρού ανιδιοτελή αθλητισμού συσσωρεύει ηθικές αξίες συναδελφικής αλληλεγγύης, ποικίλα όμορφα συναισθήματα ρομαντισμού, και το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ που ήδη αναγνωρίστηκε από Νορβηγούς που τον υποδέχτηκαν και τον τίμησαν!

 
Μία ακόμα μυθική υπέρβαση από Έλληνα αθλητή!

Πηγή: MBike
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.