1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ποδήλατο κατάλληλο για τους... Φλίντστοουνς

Ποδήλατο χωρίς πετάλια παρουσίασαν Γερμανοί σχεδιαστές.


 Το όνομά του είναι Fliz. Είναι ένα ιδιαίτερο ποδήλατο χωρίς πετάλια! Εφευρέτες του οι Γερμανοί σχεδιαστές Tom Hambrock και Juri Spette.


Tο όνομά του προέρχεται από τη γερμανική λέξη "flitzen" που σημαίνει "επιταχύνω με τα πόδια". Στόχος των εφευρετών είναι να προσφέρει γρήγορη, αξιόπιστη και οικολογική μετακίνηση στους οδηγούς του σε σημεία της πόλης με έντονη κίνηση.

Ο αναβάτης είναι δεμένος στον μεταλλικό άξονα και επιταχύνει ή βαδίζει, αφήνοντας πρακτικά το σώμα του να αιωρείται!

Το ποδήλατο είναι κατασκευασμένο από στρώσεις γυαλιού και ανθρακονημάτων, ενώ φέρει όλα τα γνωστά εξαρτήματα των ποδηλάτων όπως τιμόνι, φρένα (υδραυλικά) και μεταξόνιο.


Το πλαίσιο λειτουργεί και ως ανάρτηση καθώς απορροφά τους κραδασμούς του δρόμου.

Ο σχεδιασμός του FLIZ βασίζεται στο πρωτότυπο του Γερμανού Βαρώνου Karl Drais , ο οποίος αποτελεί κεντρική φυσιογνωμία στην ιστορία του ποδηλάτου, καθώς σχεδίασε και κατασκεύασε την draisienne, μια πρώιμη μορφή ποδηλάτου.

Η "ντραιζίνα" ήταν μία πρώιμη μορφή ποδηλάτου χωρίς πετάλια κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο. Μη διαθέτοντας πετάλια, ο αναβάτης την έθετε σε κίνηση σπρώχνοντας με τα πόδια του προς τα πίσω. Η κατασκευή του Ντράις έγινε γνωστή και ως "hobby-horse", αντανακλώντας την πεποίθηση των οπαδών της ότι θα αντικαθιστούσε το βασικό μεταφορικό μέσο του 19ου αιώνα, το άλογο.

Το ποδήλατο παρουσιάστηκε κατά την έναρξη του ετήσιου βραβείου τεχνολογία, την καινοτομία James Dyson.

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.