1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Θερμαινόμενoι ποδηλατόδρομoι στην Ολλανδία

Πόλεις στην Ολλανδία εξετάζουν μια πρόταση για τη θέρμανση ποδηλατοδρόμων για να ενθαρρυνθεί η μεγαλύτερη χρήση των ποδηλάτων και το χειμώνα.

Το σχέδιο προτείνει τη χρήση γεωθερμικής ενέργειας για την αποφυγή σχηματισμού πάγου.

Η ιδέα αυτή έχει κοστολογηθεί προσωρινά σε 20-40.000 ευρώ ανά χιλιόμετρο (£ 25-50,000 ανά μίλι).

Αλλά ο άνθρωπος πίσω από την πρόταση, Marcel Boerefijn, είπε ότι θα υπάρξει εξοικονόμηση από λιγότερα ατυχήματα, λιγότερο αλάτι που χρειάζεται για τους δρόμους και τις μειωμένες δαπάνες αυτοκίνητο από τη λιγότερη χρήση του αυτοκινήτου..

Ο κ. Boerefijn είπε ότι ήταν δυνατόν ώστε το τελικό καθαρό κόστος να είναι μικρότερο από αυτό που θα προέκυπτε αν βάζανε άχυρο στους ποδηλατόδρομους.


Ο Arien de Jong, εκπρόσωπος της Ένωσης Ολλανδών Ποδηλατών είπε:. "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με τα θερμαινόμενα μονοπάτια. Ένας ποδηλατόδρομος που παγώσει για τέσσερις εβδομάδες, έχει σαν αποτέλεσμα περίπου 7.000 περισσότερα ατυχήματα στα οποία εμπλέκονται ποδηλάτες .

"Έτσι, φυσικά, χαιρετίζουμε όλες τις ιδέες για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας για τους ποδηλάτες."

Η πόλη του Zutphen στα ανατολικά της χώρας αναμένει το αποτέλεσμα της προκαταρκτικής εκτίμησης, πριν ξεκινήσει μια μελέτη σκοπιμότητας το επόμενο έτος.

Η επαρχία της Ουτρέχτης εξετάζει επίσης το σύστημα.

Η Ολλανδία έχει ένα κατ 'εκτίμηση 18 εκατομμύρια ποδήλατα για έναν πληθυσμό μικρότερο των 17 εκατομμυρίων. Υπάρχουν περισσότερα από 35.000 χιλιόμετρα ποδηλατοδρόμων στη χώρα.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.