1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Δωρεάν δημόσια μέσα μεταφοράς στο Ταλίν (Εσθονία)


Μετά από δημοψήφισμα το 2012, στις 1 Ιανουαρίου, 2013 το Ταλίν έγινε η πρώτη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που παρέχει δωρεάν τα μέσα μαζικής μεταφοράς για τους κατοίκους της, με στόχο την επίτευξη σημαντικής μεταστροφής στην μετακίνηση από τα αυτοκίνητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς. 


Κατά τη διάρκεια του 2012 έγινε δημόσιο δημοψήφισμα στο Ταλίν, στην οποία τα 2/3 των κατοίκων ψήφισε υπέρ της δωρεάν μετακίνησης με τις τοπικές δημόσιες συγκοινωνίες Στις αρχές του τρέχοντος έτους, το μέτρο τέθηκε σε εφαρμογή.

Αυτό σημαίνει ένα επιπλέον κόστος 12 εκατ. ευρώ στο δήμο, ο οποίος πιστεύει ότι να αξίζει τον κόπο, αν αυτό κάνει τους ανθρώπους να βγουν από τα αυτοκίνητά τους και να αρχίσουν να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Δωρεάν ταξίδια προσφέρονται σε όλους τους 400.000 μόνιμους κατοίκους του Ταλίν. Οι μη μόνιμοι κάτοικοι εξακολουθούν να πρέπει να αγοράσουν ένα εισιτήριο.

Αν και ο χρόνος που χρειάζεται για να αξιολογηθεί εάν η αναμενόμενη ποσότητα των οδηγών αυτοκινήτων πραγματικά στραφεί στα μέσα μαζικής μεταφοράς, το μέτρο αποσκοπεί επίσης στη βελτίωση της κοινωνικής συνοχής, με την παροχή ίσων ευκαιριών για την κινητικότητα για όλα τα στρώματα της κοινωνίας,. Βελτίωση της κοινωνικής πρόνοιας, ασφαλέστερους και πιο ήρεμος δρόμους και καθαρότερο αέρα - αυτό είναι μερικά από τα αποτελέσματα που ο τοπικός δήμος ελπίζει να επιτύχει με αυτό το μέτρο.


Αυτό το μέτρο έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τα μέτρα που επιβάλλονται στην Ελλάδα όπως αύξηση εισιτηρίων και μείωση των δρομολογίων των μέσων μαζικής μεταφοράς με σκοπό την "εξυγίανση" της χώρας.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.