1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ευχές από τους Ποδηλάτες Λάρισας

European Cycling Challenge

Η τρίτη έκδοση του European Cycling Challenge θα πραγματοποιηθεί το Μάιο 2014 και διοργανώνεται από Μπολόνια (Ιταλία). Η πρόκληση που έχει τη μορφή ενός ανταγωνισμού μεταξύ των πόλεων για για τα περισσότερα χιλιόμετρα που θα διανύσουν οι πολίτες συλλογικά κάθε Μάιο.

Η European Cycling Challenge ελπίζει να ενθαρρύνει τους πολίτες σε όλη την Ευρώπη για τη χρήση ποδηλάτων για τη μετακίνηση και αναψυχή, αντί να καταφεύγουν σε αυτοκίνητα. Το 2012 715 ποδηλάτες σε επτά πόλεις ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους, ποδηλατώντας πάνω από 90 χιλιάδες χιλιόμετρα. Το 2013, 313.000 χιλιόμετρα καλύφθηκαν από περισσότερο από 3000 ποδηλάτες σε 12 διαφορετικές πόλεις. Η πρόκληση ελπίζει να βασιστεί σε αυτό και να θέσει ένα νέο ρεκόρ το 2014.

Υπάρχουν αυστηροί κανόνες σχετικά με το είδος των ποδηλατικών μετακινήσεων που μετράνε στον διαγωνισμό. Μετακινήσεις στην εργασία και το σχολείο, καθώς και για ψώνια και γενικά ταξίδια γίνονται δεκτές, εφ 'όσον το ταξίδι έχει γίνει με ποδήλατο. Η πρόκληση είναι ανοιχτή σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη, και κάθε πολίτης της συμμετέχουσας πόλης μπορούν να συμμετάσχει.

Ο στόχος της πρόκλησης, εκτός από την διασκέδαση,είναι να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους, αντί άλλων ρυπογόνων οχημάτων.

Προτείνουμε ο Δήμος Λαρισαίων να δηλώσει συμμετοχή και να προωθήσει αυτή την πρωτοβουλία μαζί με τους Ποδηλάτες Λάρισας.


Ποδήλατο vs Αυτοκίνητο = 1-0

φωτό: Danish Cyclists’ Federation

Οι πωλήσεις ποδηλάτων ξεπέρασαν πανευρωπαϊκά τις πωλήσεις αυτοκινήτων!


Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους….


Σχεδόν σε κάθε μία από τις χώρες της Ευρώπης (εκτός του Βελγίου και του Λουξεμβούργου) οι συνολικές πωλήσεις ποδηλάτων ξεπέρασαν τις πωλήσεις αυτοκινήτων.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής ένωσης κατασκευαστών αυτοκινήτων, το πρώτο τρίμηνο του 2013 οι πωλήσεις αυτοκινήτων μειώθηκαν κατά 9.8% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2012, στην οποία είχε επίσης σημειωθεί μείωση. Το αρνητικό κλίμα στο τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας κατά τις αρχές του 2013 ήταν το χειρότερο από το 1990 μέχρι και σήμερα, περίοδο για την οποία η Ένωση Κατασκευαστών διατηρεί συνολικά στοιχεία. Και έπεται συνέχεια. Σύμφωνα με τον Ivan Hodač υπεύθυνο της Ένωσης κατασκευαστών αυτοκινήτων, οι πωλήσεις για το υπόλοιπο του 2013 θα δουν περαιτέρω μείωση, της τάξης του 5-8%.
Χώρες στις οποίες οι πωλήσεις ποδηλάτων 
ξεπερνούν τις πωλήσεις Ι.Χ.
Στον αντίποδα, οι πωλήσεις ποδηλάτων στην Ευρώπη των 27 αυξήθηκαν από τα 18.9 εκατ.. το 2000 σε 20 εκατ. το 2011. Αυτό αντιστοιχεί σε δύο ποδήλατα για κάθε ένα αυτοκίνητο που πωλείται. Και το σημαντικότερο, τα ποδήλατα αυτά δεν πρόκειται να παραμείνουν αχρησιμοποίητα σε κάποιο γκαράζ αλλά θα χρησιμοποιούνται τακτικά από τους ιδιοκτήτες τους. Τα στοιχεία της ECF δείχνουν μια αύξηση της χρήσης των ποδηλάτων στην Γερμανία της τάξης του 50% ανάμεσα στο 2002 και το 2011. Στην Ολλανδία, η χρήση ηλεκτρικά υποβοηθούμενων ποδηλάτων οδήγησε στην αύξηση 9% των συνολικά διευθυντών χιλιομέτρων μέσα σε μία μόνο χρονιά(2010-2011). Οι ποδηλάτες σε πολλές Ευρωπαϊκές πόλεις διπλασιάστηκαν την τελευταία δεκαετία.


Φταίει η κρίση ή κάτι άλλο συμβαίνει…


Πωλήσεις ποδηλάτων σε αντίθεση
με τις πωλήσεις Ι.Χ.
Σύμφωνα με τον Hodač, η οικονομική ύφεση είναι υπεύθυνη για την σαφή μείωση των πωλήσεων αυτοκινήτων και την αύξηση των ποδηλάτων. Αυτή ωστόσο είναι η μία όψη του νομίσματος, στην οποία εναποθέτει τις ελπίδες της η βιομηχανία αυτοκινήτου ελπίζοντας την αναστροφή του αρνητικού κλίματος μόλις η οικονομία ανακάμψει. Στην πραγματικότητα όμως τα παραπάνω νούμερα καταδεικνύουν την αλλαγή τις “μεταφορικής” νοοτροπίας των Ευρωπαίων και ειδικά των μικρότερων σε ηλικία, οι οποίοι σύμφωνα με την Γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche, όχι μόνο αλλάζουν τον τρόπο με τον οποίο μετακινούνται αλλά παύουν να ταυτίζουν το αυτοκίνητο με status symbol. Επιπλέον, κίνητρα που σχετίζονται με την οικολογία αλλά κυρίως την διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης καθιστούν το ποδήλατο ιδιαίτερα δημοφιλές μέσο μετακίνησης.


Και τι έγινε;…

200 δισεκατομμύρια ευρώ κέρδη! Αυτό είναι το ποσό το οποίο η ECF (European Cycling Federation) και εκπρόσωποι της ποδηλατικής βιομηχανίας εκτιμούν ότι αξίζει το ζήτημα “ποδήλατο” στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τις έρευνες και τις μελέτες της ECF, η αξία του ποδηλάτου και της ποδηλασίας γενικότερα αποτιμώνται στο ιδιαιτέρως ενδιαφέρον νούμερο των 200 δισεκατομμύριων ευρώ, από τα οποία τα 121 αφορούν την εξοικονόμηση δαπανών από τον τομέα της υγείας, τα 44 αφορούν την τουριστική βιομηχανία και τα 24 τις δαπάνες που σχετίζονται με τις υποδομές μεταφορών.
Το οικονομικό όφελος που εκτιμάται παραπάνω ότι σχετίζεται με την ανάπτυξη της ποδηλασίας, μπορεί να αποτελέσει το εισιτήριο ώστε το θέμα “ποδήλατο” να μπει στην ατζέντα πολιτικών και decision makers που ασχολούνται με το σχεδιασμό και την λήψη αποφάσεων σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο. Το μέλλον του ποδηλάτου μόνο θετικό μπορεί να είναι.

Πηγή: MBike

BICIKLOPEDIA

H Biciklopedia 2013 πρόκειται για μια γιορτή για το ποδήλατο που θα διαρκέσει 4 ημέρες από την Πέμπτη 28η Νοεμβρίου έως την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 και αποτελεί πιλοτική δράση για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014.


Θα πάρουν μέρος, νέοι, ποδηλάτες, εκπρόσωποι ποδηλατικών τυπικών ή άτυπων ομάδων και οργανώσεων, εκπρόσωποι δήμων σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας από την Θεσσαλονίκη, τις πόλεις του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων και την υπόλοιπη Ελλάδα που ασχολούνται με την αστική ποδηλασία, τις ποδηλατικές περιηγήσεις, τον ποδηλατικό τουρισμό και την βιώσιμη κινητικότητα. Θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη και όμορους δήμους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και θα περιλαμβάνει συνέδριο με ομιλίες και παρουσιάσεις, εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η θεματολογία αφορά ενδεικτικά θέματα όπως: 

  • Θέματα ποδηλατικής πολιτικής στις υποδομές, στην εκπαίδευση, στον Κ.Ο.Κ., στις μεταφορές, στον τουρισμό, στην υγεία, την απασχόληση.
  • Τεχνικά θέματα όπως η επιλογή και ο τεχνικός έλεγχος του ποδηλάτου, συχνές βλάβες και επιδιορθώσεις, ποδηλασία στην πόλη με ασφάλεια και συχνοί κίνδυνοι.
  • Ποδηλατικός και κοινωνικός ακτιβισμός όπως τα “Critical Mass”, οι ποδηλατικές πορείες για κοινωνικό σκοπό, κοινωνικές πρωτοβουλίες για επισκευές όπως τα «Bike Kitchens”.
  • Ποδήλατο και επιχειρηματικότητα όπως κοινωνικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ταχυμεταφορών με ποδήλατο (cargo-bikes, bike-couriers), συνεργεία ποδηλάτων.
  • Ποδηλατικός τουρισμός.

Η Biciklopedia 2013 έχει ως στόχους

  • Tην προώθηση της ενασχόλησης των νέων σε κοινωνικές πρωτοβουλίες για το ποδήλατο και την βιώσιμη μετακίνηση.
  • Tην παραγωγή ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού για κρίσιμα ποδηλατικά θέματα όπως ασφάλεια και κώδικας καλής συμπεριφοράς.
  • Την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας με βάση το ποδήλατο.
  • Την δημιουργία ενός πανελλήνιου δικτύου συνεργασίας ποδηλατών και ποδηλατικών οργανώσεων για την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, για τον εντοπισμό των ελλείψεων σε θέματα ποδηλατικής πολιτικής όπως ασφάλεια και εκπαίδευση, σχεδιασμός και διαχείριση των μεταφορών, περιβάλλον και υγεία, για την ευαισθητοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την διάδοση του ποδηλάτου και την αναγνώριση των ωφελειών της ποδηλασίας για τα άτομα και την κοινωνία.
  • Την συνάντηση, γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων, δημιουργία προοπτικών συνεργασίας, αλλά και την διασκέδαση των συμμετεχόντων.

Προκύρηξη 5ης Ανάβασης Σπηλιάς - Καταφυγίου Κισσάβου

Ο Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, διοργανώνει την

 «Ανάβαση Σπηλιάς - Καταφύγιο Κισσάβου» 

σε συνεργασία με τη Δ.Ο.Π.Α.Π.Ε.Τ Δήμου Τεμπών. 

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 27 Οκτωβρίου 2013,
ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 πμ.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: 11:00 ΜΙΝΙ - ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ: 2χλμ
11.15 ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ: 11χλμ.
11:30 ΕΦΗΒΩΝ - ΑΝΔΡΩΝ : 21χλμ.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση όλων των κατηγοριών από την πλατεία Συκουρίου. Τερματισμός:
  • ΜΙΝΙ - ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ - ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: ΚΙΟΣΚΙ (ΣΗΜΑΙΑ)
  • ΠΑΙΔΩΝ - ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ - ΓΥΝΑΙΚΩΝ - OPEN: ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΠΗΛΙΑΣ
  • ΕΦΗΒΩΝ - ΑΝΔΡΩΝ: ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές – ποδηλάτες που ανήκουν στην Ε.Ο.Π και ανεξάρτητοι. Ο σύλλογος δεν έχει καμία ευθύνη σε περίπτωση φθοράς, απώλειας υλικού ή ατυχήματος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Στο FAX του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας 2410283113 ή στο email pgslarissas@gmail.com μέχρι την 25η Οκτωβρίου 2013 και ώρα 16:00.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται στην προκήρυξη του αγώνα αποφασίζει επιτόπου και τελεσίδικα η Αγωνόδικος Επιτροπή, η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίηση της.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ: Παράβολο συμμετοχής 5€ για την κατηγορία OPEN 1 ώρα πριν την εκκίνηση.

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Σε όλες τις κατηγορίες:
  • στον 1ο νικητή απονέμεται κύπελλο, χρυσό μετάλλιο και δίπλωμα, 
  • στον 2ο νικητή ασημένιο μετάλλιο, δίπλωμα και 
  • στον 3ο χάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα, 
  • στους 4ο, 5ο και 6ο δίπλωμα.

Προκύρηξη 21ης Ανάβασης Ανατολής


ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 21ης ΑΝΑΒΑΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Πηνειός, διοργανώνει αγώνα δρόμου 18 χλμ με την επωνυμία “21η Ανάβασης Ανατολής 2013”που θα διεξαχθεί στην Ανατολή. O αγώνας είναι ενταγμένος στο καλεντάρι της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Παίδων, Εφήβων, Ανδρών, Γυναικών, MASTER 30+, 40+, 50+, OPEN έως 29, 30+ και 40+ χλμ
ΠΟΛΗ: Λάρισα (Εκκίνηση στο χωριό Δήμητρα).
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: Κυριακή 13/10/2013 και ώρα 10:30 (Παίδες ώρα 11:00)
ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ: Ανάβαση 18 χλμ., εκκίνηση χωριό Δήμητρα, τερματισμός χωριό Ανατολή (Παίδες εκκίνηση από το 9ο).
 
ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές ποδηλάτες που ανήκουν στην Ε.Ο.Π και οι ΟΠΕΝ αθλητές με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι υγιείς. Η διοργανώτρια ομάδα ουδεμία ευθύνη φέρει για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια ή καταστροφή υλικού, οποιουδήποτε συμμετέχει στον αγώνα με οποιαδήποτε ιδιότητα. 
 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Έως τις 12/10 ώρα 14:00μμ, αλλά και στη Γραμματεία έως και 2 ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα, με αναφορά στη δήλωση του συνοδού της ομάδας, που θα είναι και ο μόνος που θα έχει λόγο στην εξέλιξη του αγώνα.Οι δηλώσεις θα αποστέλλονται με mail:info@dalavikasbikes.gr και fax: 2410552815.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ: Παράβολο συμμετοχής 5€ καταβολή έως και 2 ώρες πριν την εκκίνηση του αγώνα πριν την εκκίνηση.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΑΓΩΝΑ - ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ: Ισχύουν οι κανονισμοί της Ε.Ο.Π. Για οτιδήποτε δεν προβλέπεται από την προκήρυξη και το βασικό κανονισμό της Ε.Ο.Π., αποφασίζει επί τόπου η Αγωνόδικος Επιτροπή η οποία έχει το δικαίωμα τροποποίησης του αγώνα

ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: Ο 1ος αθλητής Κύπελλο-μετάλλιο-δίπλωμα, 2ος και 3ος μετάλλιο-δίπλωμα, 4ος, 5ος, 6ος δίπλωμα.

Μετά το τέλος του αγώνα, θα παρατεθεί γεύμα προσφορά του ΠΑΣ ΠΗΝΕΙΟΣ και του καταστήματος “Δαλαβίκας bikes”.

Πληροφορίες: Το χωριό Δήμητρα απέχει από τη Λάρισα 22 χλμ. και βρίσκεται στο δρόμο προς Αγιά – Αγιόκαμπο. Τηλέφωνα διοργάνωσης: 6944226876 και 2410552815 Δαλαβίκας Κων/νος. Περισσότερες πληροφορίες βρείτε στο: http://dalavikasbikes.gr/see-also/cycling-sports-club-peneus.html

Με αθλητικούς χαιρετισμούς

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Παπαδημούλης Αλέκος

Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Κυριαζής Σωκράτης

Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο - Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

 
Ο Δήμος Λαρισαίων, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με ποδηλατοβόλτες και περιπάτους, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για μείωση της χρήσης των μηχανοκίνητων αστικών μετακινήσεων.

Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων αποφασίστηκε μετά από ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές οι ποδηλατικές οργανώσεις της πόλης, (Ποδηλάτες Λάρισας, Ποδηλατικές Δράσεις Λάρισας «Μία Λουρίδα», Ποδηλατικός Όμιλος Λάρισας, Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός) καθώς επίσης εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Λάρισας, του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σαμαρίτες – Διασώστες, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Λάρισας, της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λάρισας, των ραδιοερασιτεχνών, και της Υπαιθρίου Ζωής.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να γίνει ποδηλατοβόλτα στο μικρό δακτύλιο της Λάρισας (Κύπρου – Μανωλάκη – Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Αν. Γαλή – Ηρ. Πολυτεχνείου – Αλ. Παναγούλη – Κύπρου – 28ης Οκτωβρίου – Ηρ. Πολυτεχνείου – Αγιάς – Ερ. Σταυρού – Δήμητρας – Ελ. Βενιζέλου – Φιλελλήνων). Το κομμάτι του μικρού δακτυλίου θα απομονωθεί από τα μηχανοκίνητα με ευθύνη του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας. Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 11 το μεσημέρι από την Κεντρική Πλατεία και ακολουθώντας την περιγραφόμενη διαδρομή θα καταλήξει και πάλι στην Κεντρική Πλατεία.

Ταυτόχρονα θα γίνει και περίπατος στο κέντρο της Λάρισας, με διαδρομή από το Αρχαίο Θέατρο, στο Φρούριο, στον Πηνειό και το Αλκαζάρ, για τους πεζούς που συμμετέχουν στις δράσεις. Το τρενάκι του ΚΤΕΛ θα κάνει δωρεάν ξεναγήσεις σ’ όσους το επιθυμούν στο δίκτυο του κέντρου της πόλης.

Φωτογραφίες Ποδηλατοβόλτας στα Πλατανούλια - 15/09/2013

Η Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου ήταν ότι πρέπει για τη βόλτα μας! Στη διαδρομή είχαμε άπνοια κατά τη μετάβασή μας στα Πλατανούλια, ενώ στην επιστροφή φυσούσε ευνοϊκό άνεμο. Για να φτάσουμε μας πήρε λίγο λιγότερο από μια ώρα, κι έτσι απολαύσαμε τον καφέ μας με περίσσεια χρόνου. Η ιδέα για το δάσος εγκαταλήφθηκε μιας που είχαμε ένα τρύπημα σαμπρέλας από αγκάθι, ακριβώς μόλις φτάσαμε στα Πλατανούλια. Η σαμπρέλα, αν και ιδιαίτερα στενή (700x23) επιδιορθώθηκε επιτόπου με μπάλωμα (φόλα), κι έτσι ο ποδηλάτης μπόρεσε να επιστρέψει χωρίς πρόβλημα στη Λάρισα! Στην καφετέρια, κάποιο πιο μερακλήδες, ήπιαν το τσιπουράκι με το μεζέ του, ενώ κάποιοι πιο αθλητικοί, έπαιξαν και ποδοσφαιράκι...


Ποδηλατοβόλτα στα Πλατανούλια - 15/09/2013 from bicyclelarissa on Vimeo.

Οι Ποδηλάτες Λάρισας και στο brevet Λάρισας

Εκτός από το control της Καλλιπεύκης, πολλοί ήταν και οι Ποδηλάτες Λάρισας που επιχείρησαν να πάρουν μέρος στο brevet της Λάρισας, ενώ οι περισσότεροι τερμάτισαν και στον προβλεπόμενο χρόνο.

Ένας εκ των αγωνιζομένων δεν δίστασε να πάρει μια φωτογραφική μηχανή μαζί του και να αποτυπώσει ορισμένα από τα ωραιότερα τοπία που συναντάει κανείς στη διαδρομή του στο μπρεβέ της Λάρισας.

Η διαδρομή ήταν από τις ομορφότερες που έχω κάνει, ενώ η θερμοκρασία ήταν αρκετά καλή. Οι ανηφόρες ήταν αρκετές και επίπονες, ενώ στον Αγιόκαμπο φυσούσε αντίθετος άνεμος. Κατάφερα να φτάσω μέχρι τον Πλαταμώνα.. Αν και κουράστηκα, αυτά τα 130 χιλιόμετρα τα απόλαυσα!

Οι αθλητές του brevet καταφτάνουν στο controle


Ζήσαμε απίστευτες στιγμές βοηθώντας αλλά και κάνοντας πλάκες στους αθλητές που κατέφθαναν στην Καλλιπεύκη μετά από 150 χλμ πορείας και έχοντας ανέβει 2 βουνά... 

Τα controle ήταν άρτια εξοπλισμένα με αρκετά τρόφιμα, όπως την περιβόητη "Κρέμα Παλαμά", μπανάνες, πατατάκια και μπισκότα.

Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στη μεγάλη διαδρομή των 200 χλμ., σε όλους τους Ποδηλάτες Λάρισας, είτε σε αυτούς που βρισκόταν στο controle, είτε σε όσους αγωνίστηκαν και τέλος ευχαριστούμε το Βιβλιοχαρτοπωλείο Άνεμος για την διοργάνωση του brevet και την συνδρομή του σε όλους τους αθλητές-αθλήτριες!

Στιγμιότυπα από τους αθλητές που έτρεξαν στο brevet Λάρισας κατά την άφιξή τους στο 2ο controle, στην Καλλιπεύκη.




Οι Ποδηλάτες Λάρισας στο Brevet της Λάρισας - Controle Καλλιπεύκης

Η ομάδα του controle
Μια μεγάλη ομάδα των Ποδηλατών Λάρισας αποτελούσε το controle της Καλλιπεύκης για τη διοργάνωση του Brevet της Λάρισας. 




Οι Ποδηλάτες Λάρισας στο Brevet της Λάρισας - 07/09/2013

Οι Ποδηλάτες Λάρισας θα είμαστε αύριο, Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου, στο Brevet της Λάρισας, με παρουσίες τόσο στον αγώνα όσο και στο κοντρόλ!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Καλη επιτυχία σε όλους όσους τρέχουν...

Φωτογραφίες Ποδηλατοβόλτας στη Νίκαια - 31/08/2013

Και οι απογευματινές ποδηλατοβόλτες συνεχίζονται για όσο ο καιρός είναι ευνοϊκός. Το Σάββατο 31 Αυγούστου πήγαμε στη Νίκαια, καθώς ο άνεμος φυσούσε πολύ δυνατά κι έτσι αποφασίσαμε να αφήσουμε τη Χάλκη για επόμενη ποδηλατοβόλτα...

Ποδηλατοβόλτα στη Χάλκη - Σάββατο 31/8/2013


Μαζευόμαστε το Σάββατο 31 Αυγούστου, στις 6:15, ώστε να έχουμε ξεκινήσει πριν τις 6:30 το απόγευμα, από την Κεντρική Πλατεία και ποδηλατούμε στον παράδρομο της οδού Βόλου.

Συνεχίζουμε προς Μελισσοχώρι, Πλατύκαμπο και φτάνουμε στη Χάλκη.

Κάνουμε εκεί στάση και πίνουμε καφέ, όσοι θέλουμε, και κατόπιν επιστρέφουμε στη Λάρισα, μέσω Νίκαιας.

Ταχύτητες κίνησης:
περίπου 20-25 χλμ/ώρα
Απόσταση: περίπου 35 χλμ.

Φωτογραφίες Ποδηλατοβόλτας στην πίστα καρτ στο Ελευθεραί - Σάββατο 20 Ιουλίου

Καλοκαιρινές δροσερές ποδηλατοβόλτες.

Το Σάββατο 20 Ιουλίου επισκεφθήκαμε την πίστα καρτ στο Ελευθεραί. Η διαδρομή ήταν σύντομη και όλοι φτάσαμε αρκετά γρήγορα, όπου και καθήσαμε για ανάπαυση, ενώ οι πιο επιδέξειοι μάς εντυπωσίασαν με τις οδηγικές τους ικανότητες.

Οι Ποδηλάτες Λάρισας συνεχίζουμε τις τακτικές μας βόλτες κάθε Πέμπτη εντός της πόλης στις 10 το βράδυ και κάθε Σάββατο στις 6:30 το απόγευμα για κάποιο γειτονικό χωριό!

Φωτογραφίες Ποδηλατοβόλτας στον Πλατύκαμπο & τη Γλαύκη - Σάββατο 13 Ιουλίου

Εν μέσω καλοκαιριού και οι ποδηλατοβόλτες συνεχίζονται. Άλλη μια ποδηλατοβόλτα στον Πλατύκαμπο, το Σάββατο 13 Ιουλίου. Αν και ο αέρας φυσούσε σε μια μέτρια ένταση, όλοι φτάσαμε μετά από μια ώρα στη Γλαύκη, κάναμε στάση και μετά από λίγο επιστρέψαμε στον Πλατύκαμπο. Οι Ποδηλάτες Λάρισας συνεχίζουμε τις τακτικές μας βόλτες κάθε Πέμπτη εντός της πόλης στις 10 το βράδυ και κάθε Σάββατο στις 7:30 το απόγευμα για κάποιο γειτονικό χωριό!

Ποδηλατοβόλτα στη Γλαύκη - Σάββατο 13 Ιουλίου

Μαζευόμαστε το Σάββατο 13 Ιουλίου, στις 6:15, ώστε να έχουμε ξεκινήσει πρίν τις 6:30 το απόγευμα, από την Κεντρική Πλατεία και ποδηλατούμε προς Μελισσοχώρι - Πλατύκαμπο - Γλαύκη.

Καφές εκεί ή στον Πλατύκαμπο κι επιστροφή από τον ίδιο δρόμο.

Ταχύτητες κίνησης: περ. 20 χλμ/ώρα.

Απόσταση: περίπου 35 χλμ.

Η διαδρομή μας:


Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.