1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ποδήλατο - υγεία [1]

Ευρέως αναγνωρίζεται ότι η ποδηλασία είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για τους ανθρώπους να επιτύχουν καλή υγεία. Άνθρωποι που ποδηλατούν τακτικά ζουν περισσότερα και καλύτερα χρόνια.

Πράγματι, η τακτική μετακίνηση στην εργασία με ποδήλατο(και, κατ' επέκταση, στο σχολείο και σε άλλα κανονικά ταξίδια) έχει αποδειχθεί να είναι το πιο αποτελεσματικό πράγμα που ένα άτομο μπορεί να κάνει για να βελτιώσει την υγεία και να αυξήσει τη μακροζωία, και αυτό ισχύει ακόμη και για τους ανθρώπους που είναι ήδη ενεργοί στον αθλητισμό και άλλες σωματικές δραστηριότητες. Οι ποδηλάτες έχουν χαρακτηριστικά ένα επίπεδο ικανότητας ισοδύναμο με αυτό που θα είχαν αν ήταν 10 χρόνια νεότεροι.
 Τα οφέλη υγείας ξεπερνούν τους κινδύνους κατά 20 φορές. Η ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο σε σύγκριση με άλλες κοινές δραστηριότητες, έχει παρουσιαστεί ότι γίνεται ασφαλέστερη όσο αυξάνονται οι άνθρωποι που το κάνουν - για έναν διπλασιασμό σε χρήση ποδηλάτων, οι κίνδυνοι μειώνονται κατά ένα τρίτο.

Εντούτοις, το αντίστροφο των ανωτέρω ισχύει επίσης. Εάν ο αριθμός των ποδηλατών μειωθεί, η απώλεια υγείας και στα άτομα και στην κοινωνία είναι σημαντικές, ενώ εκείνοι που συνεχίζουν να ποδηλατούν διατρέχουν πλέον μεγαλύτερους κινδύνους να τραυματιστούν. 

Πηγή: Cycle Helmets
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.