1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Συμβαίνει και στην Ιταλία

Ο δήμαρχος του Τεράμο στην Ιταλία αφήνει το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο για το ποδήλατο και  αναγκάζει τους συμπολίτες του να κάνουν το ίδιο. Ο δήμαρχος της ιταλικής πόλης Τεράμο, στα όρη Αμπρούτσι (κεντρικά), φιλοδοξεί να εφαρμόσει κατά γράμμα τις ευρωπαϊκές οδηγίες για μείωση των ρυπογόνων ουσιών και θα αντικαταστήσει το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο με ποδήλατο, αναγκάζοντας και άλλους να πράξουν το ίδιο, μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η πόλη των 50.000 κατοίκων έχει υπογράψει το Σύμφωνο των Ευρωπαίων δημάρχων, που υπόσχεται να μειώσει έως το 2020 κατά 20% τις εκπομπές αερίων CO2.
Ο δήμαρχος Μαουρίτσιο Μπρούκι, μέλος του κυβερνώντος κόμματος Λαός των Ελευθεριών (PdL) του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απαγόρευσε σε όλους τους υπευθύνους της αυτοδιοικητικής του περιφέρειας να χρησιμοποιούν τα υπηρεσιακά τους αυτοκίνητα.
Επιπλέον, «για να ενθαρρύνουμε και τους πολίτες να κυκλοφορούν με δίτροχα, θα ξεκινήσουμε σύντομα ένα πρόγραμμα για ενοικίαση ποδηλάτων προς δημόσια και ελεύθερη χρήση» με χαμηλό αντίτιμο, τονίζει ο δήμαρχος στην τοπική εφημερίδα Ιλ Τσέντρο.
Πολλές άλλες ιταλικές πόλεις, όπως η Ρώμη, η Μπολόνια και το Μιλάνο, έχουν υιοθετήσει ήδη ένα παρόμοιο πρόγραμμα για ελεύθερη ενοικίαση ποδηλάτων. Στο Τεράμο ήδη όλα τα σχολεία ηλεκτροδοτούνται από φωτοβολταϊκά συστήματα, ενώ προωθείται και μία άλλη φιλική προς το περιβάλλον κυκλοφοριακή ρύθμιση: ένα σύστημα από κυκλικούς κόμβους έτσι ώστε να αποφεύγεται η εκπομπή αερίων CO2 από τα σταματημένα σε φανάρια αυτοκίνητα.


Ανταπόκριση από εφημερίδα Ελευθερία.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.