1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οι ποδηλατόδρομοι στο στόχαστρο.

Όταν σε όλη την Ευρώπη οι πολίτες μάχονται για τη δημιουργία περισσότερων ποδηλατόδρομων με βασικά επιχειρήματα όπως η βελτίωση της καθημερινής μετακίνησης, της υγείας και εν γένει της ποιότητας ζωής, στην Ελλάδα συνεχίζεται η μάχη ενάντια στο ποδήλατο. Η αντικατάσταση λωρίδων αφιερωμένων στα αυτοκίνητα με ποδηλατόδρομους, με βάση διεθνείς μελέτες, μειώνει την ηχορύπανση, την μόλυνση και φυσικά αναβαθμίζει την γειτονιά στην οποία εγκαθίσταται. Όταν πόλεις όπως η Κοπεγχάγη και το Μάλμο συναγωνίζονται για τη ποιότητα του δικτύου ποδηλατοδρόμων εμφανίζονται ειδήσεις όπως η παρακάτω να μας αποδείξει για άλλη μια ότι για να αλλάξει η χώρα πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς.


Η είδηση από την Ελευθεροτυπία.

Υπέρ της κατασκευής ποδηλατοδρόμων στο δήμο Ψυχικού τάχθηκε το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας, απορρίπτοντας την αίτηση του Συλλόγου Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού και έντεκα κατοίκων. 

Ο Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας Ψυχικού και έντεκα κάτοικοι του Δήμου Ψυχικού ζητούσαν την ακύρωση της απόφασης του γενικού γραμματέα Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Ψυχικού για την κατασκευή ποδηλατοδρόμων, μήκους 2,1 χλμ. Συγκεκριμένα, υποστήριζαν ότι η λειτουργία των ποδηλατόδρομων υποβαθμίζει το περιβάλλον του Ψυχικού, επιβαρύνει τους όρους διαβίωσης των κατοίκων, μειώνει την αξία των ιδιοκτησιών τους, δυσχεραίνει την κίνηση των πεζών και αυξάνει τον κίνδυνο ατυχημάτων.

Το ΣτΕ απέρριψε όλες τις αιτιάσεις τους, τονίζοντας ότι οι ποδηλατόδρομοι δεν δημιουργούν προβλήματα στους κατοίκους του Δήμου Ψυχικού, καθώς έχουν ληφθεί όλα τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας. Έκρινε δε ότι από τους ποδηλατόδρομους, η κατασκευή των οποίων έχει ολοκληρωθεί, "δεν θα επέλθει ανεπανόρθωτη ή δυσχερής επανορθώσιμη βλάβη" στους προσφεύγοντες.

2 σχόλια :

ultiks είπε...

Δεν βάζουν μυαλό οι Αθηναίοι...
Γέμισαν αυτοκίνητα και καυσαέρια και τους φταίνε οι ποδηλατόδρομοι.

Καμιά φορά μας αξίζει να είμαστε αυτό που είμαστε!

Lio είπε...

Και όχι μόνο οι Αθηναίοι. Αλλά είναι θέμα χρόνου να αλλάξουμε και εμείς.

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.