1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ποδηλατόδρομοι στον Βόλο?

Έγγραφο προς τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, Θέμη Σγάρα, απέστειλε ο Δήμαρχος Βόλου Αλ. Βούλγαρης, καλώντας τη Διεύθυνση να μεριμνήσει για το διαρκή και σε καθημερινή βάση έλεγχο λειτουργίας των ποδηλατοδρόμων, σε όλο το δίκτυο, ώστε να διευκολύνονται οι χρήστες και να διεξάγεται ομαλά και ανεμπόδιστα η κυκλοφοριακή ροή τους.
Όπως επισήμανε ο Δήμαρχος Βόλου το έργο των ποδηλατοδρόμων παραδίδεται σε λίγες ημέρες και γι’ αυτό έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες διευθύνσεις Πρασίνου, Πολεοδομίας και Τεχνικών Υπηρεσιών να προχωρήσουν σε εργασίες για την τακτοποίηση της εικόνας του δικτύου (κοπή δέντρων, το ποθέτηση πινακίδων, χρωματισμός του τάπητα \με φωσφορίζον χρώμα κ.λπ.), ώστε να είναι όλα έτοιμα και να λειτουργήσουν ανεμπόδιστα. Επίσης ο κ. Βούλγαρης ανακοίνωσε χθες ότι διερευνάται η διενέργεια δημοπρασίας για το σύστημα ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων και πρόσθεσε ότι μέχρι την Παρασκευή θα έχει γίνει γνωστό εάν αυτό είναι δυνατό.
Να σημειωθεί ότι πρώτη δημοπρασία, ύψους 250.000 ευρώ, απέβη άγονη, ενώ και στη δεύτερη περίπτωση χάθηκαν και οι πιστώσεις από το Γ’ ΚΠΣ για την προμήθεια 150 ποδηλάτων.
Σύμφωνα με τη μελέτη που εκπονήθηκε από το Τμήμα Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού της Διεύθυνσης Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου το σύστημα αυτόματης ενοικίασης ποδηλάτων θα περιλαμβάνει την εγκατάσταση οκτώ ηλεκτρονικών σταθμών έκδοσης εισιτηρίων και πληροφόρησης καθώς και την εγκατάσταση οκτώ σταθμών ποδηλάτων δέκα θέσεων, καθώς επίσης και την αγορά από το Δήμο Βόλου 80 ειδικών ποδηλάτων σχεδιασμένων για χρήση από άνδρες και γυναίκες. Οι οκτώ σταθμοί αυτόματης ενοικίασης των ποδηλάτων είχε σχεδιαστεί να τοποθετηθούν σε κεντρικά σημεία της πόλης: στο Δημαρχείο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στου Παπαστράτου,
στην Κ. Καρτάλη με Αργοναυτών, στην πλατεία Ελευθερίας,στο ΕΑΚ, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, στη διασταύρωση των οδών Σέκερη και Αλαμάνας μπροστά στο Π.Θ. Και στη διασταύρωση των οδών Στρ. Μακρυγιάννη με Κουντουριώτου.
Ανταπόκριση από εφημερίδα Ελευθερία
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.