1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Βαρόμετρο ποδήλατου

Μετά την Στοκχόλμη, Christianson (Νορβηγία) και Odense (Δανία), η πόλη του Bolzano, εγκατέστησε το 2006 το πρώτο ιταλικό "βαρόμετρο ποδήλατου» σε έναν από τους κύριους ποδηλατόδορμους στην πόλη. Ο πίνακας στην κορυφή επιτρέπει να γνωρίζουμε τον συνολικό αριθμό των ποδηλατών (και στις δύο κατευθύνσεις) για τη τρέχουσα ημέρα.. Σε λιγότερο από 10 ημέρες πέρασαν περίπου 80.000 ποδηλάτες .

Το «βαρόμετρο ποδήλατου" είναι πρώτα απ 'όλα μια στρατηγική μάρκετινγκ για την προώθηση του ποδήλατο ως καθημερινό μέσο μεταφοράς, που ταιριάζει απόλυτα στις ανάγκες μετακίνησης στην πόλη και στα περίχωρα της. 
 
Ο κύριος στόχος της δράσης είναι να ενημερώσει τους ανθρώπους  για το  πόσοι ποδηλάτες διέρχονται  από το σημείο μέτρησης. Αυτό οδηγεί σε καλύτερη αναγνώριση του ποδήλατου σαν μέσο κινητικότητας  στην πόλη και κάνει τους ανθρώπους να ποδηλατούν περισσότερο.


Το σύστημα αυτό βέβαια έχει μπει σε λειτουργία το 2006. Από τότε σε πάρα πολλές πόλεις στην Ευρώπη έχουν εγκατασταθεί ανστίστοιχοι μηχανισμοί όπως αυτό που φαίνεται στην φωτογραφία από την Κοπεγχάγη.
 
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.