1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

"Ώθηση" Extreme 504 km


Θα ταξιδέψουν από την Αθήνα μέχρι τη Θεσσαλονίκη πάνω σε ρόδες. Μόνο που δεν θα είναι αυτοκινήτου ή μηχανής, ούτε καν ποδηλάτου. Και, ασφαλώς, δεν θα πληρώσουν διόδια! Τα 13 άτομα που θα καλύψουν τα 504 χιλιόμετρα της διαδρομής (τέσσερα από τη Θεσσαλονίκη και εννέα από την Αθήνα), θα ταξιδέψουν πάνω ...στα πατίνια τους, ξεκινώντας ένα εγχείρημα χωρίς προηγούμενο στην Ελλάδα.

Πρόκειται για δύο κοπέλες και 11 άντρες, μέλη του υπό αναγνώριση αθλητικού σωματείου "Ώθηση", που θα ξεκινήσουν στις 31 Ιουλίου από το Καλλιμάρμαρο και θα τερματίσουν στον Λευκό Πύργο στις 6 Αυγούστου, έχοντας διανύσει πάνω από 70-80 χιλιόμετρα ημερησίως. Είναι στην πλειοψηφία τους ιδιωτικοί υπάλληλοι, ηλικίας 23-40 ετών και έμπειροι αθλητές, που προετοιμάζονται αρκετό καιρό. 

Η "Ώθηση"  είναι ένα αθλητικό αναγνωρισμένο σωματείο που προωθεί την χρήση πατινιών ως τρόπο άθλησης αλλά και ως τρόπο μετακίνησης στην Ελλάδα. Για αυτό και οργανώνουν ένα αθλητικό γεγονός που ονομάζεται "Ώθηση Extreme 504 km" το οποίο πραγματοποιείται ήδη από τις 31 Ιουλίου 2011 με αφετηρία το Καλλιμάρμαρο Στάδιο της Αθήνας και τερματισμό στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης. Με το γεγονός αυτό, θέλουνε να κάνουνε γνωστό το άθλημα του inline skating στον κόσμο και να πιέσουνε τους "αρμόδιους", για την δημιουργία δρόμων, κατασκευασμένων για αποκλειστική χρήση εναλλακτικών μέσων μεταφοράς (πατίνια, ποδήλατα, κλπ.)

Ξεκινούν το ιδιόμορφο ταξίδι τους, με έναν και μόνο -όπως λένε - στόχο: ν΄αναδείξουν την τριπλή χρησιμότητα των πατινιών: ως μεταφορικού μέσου στις δοκιμαζόμενες από το κυκλοφοριακό ελληνικές πόλεις, ως εναλλακτικού τρόπου αερόβιας άθλησης (ο τροχοπεδηλιστής εκτιμάται ότι "καίει" 350-400 θερμίδες σε μισή ώρα άσκησης) και ως ευχάριστου χόμπι. Και φυσικά, να συνδράμουν στην προσπάθεια των ποδηλατών ανά την Ελλάδα για τη δημιουργία δρόμων κατασκευασμένων ειδικά για εναλλακτικά μέσα μεταφοράς, όπως τα ποδήλατα και τα πατίνια.

Η ομάδα "Ώθηση", που ιδρύθηκε προ διετίας (περισσότερες πληροφορίες και στη σελίδα της στο Facebook, αναζητώντας τη φράση "Ώθηση-Extreme 504 km"), έχει περίπου 10 μέλη στη Θεσσαλονίκη και 30-40 στην Αθήνα, ενώ πανελλαδικά αυτά ανέρχονται σε περίπου 600. 

Για να γίνει κάποιος μέλος, χρειάζεται μόνο ένα ζευγάρι πατίνια, ακόμη κι αν δεν γνωρίζει ακόμη να τα χρησιμοποιεί. Τα υπόλοιπα, ακόμη και η φυσική κατάσταση, θα έρθουν ...με τον καιρό.

Οι Ποδηλάτες Λάρισας, θέλοντας να γνωρίσουμε και να συγχαρούμε τα παιδιά που συμμετέχουν στην "Ώθηση" Extreme 504 km, αποφασίζουμε να ποδηλατίσουμε μαζί τους για ένα τμήμα του ταξιδιού τους.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα τους, τα παιδιά υπολογίζεται ότι θα βρίσκονται στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, στο ύψος των διοδίων του Μοσχοχωρίου, την Πέμπτη, γύρω στις 6:30 το απόγευμα.

Γι' αυτό, ξεκινάμε από τη Λάρισα στις 5:30 το απόγευμα της Πέμπτης και με σημείο συνάντησης το Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, στην αρχή της οδού Φαρσάλων, για να φτάσουμε στα διόδια περίπου στις 6:15 και να ποδηλατίσσουμε από εκεί μέχρι και τη Λάρισα μαζί τους. Η απόσταση είναι περίπου 20 χιλιόμετρα (χωρίς επιστροφή), ενώ πηγαίνοντας θα διατηρούμε υψηλή ταχύτητα, έτσι ώστε να φτάσουμε εγκαίρως. Επιστρέφοντας, θα κινούμαστε πιο χαλαρά, με την ταχύτητα των παιδιών με τα πατίνια.

Επειδή υπάρχει πιθανότητα οι ώρες να μεταβληθούν, παρακαλούμε να ελέγχετε τακτικά για ανακοινώσεις.

Πηγές: Α.Π.Ε.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.