1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Τι είδαμε στο Bike Festival 2011

Από τις 16 έως τις 18 Σεπτεμβρίου, η "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων φιλοξενείσαι το Bike Festival.
Μια γιορτή του ποδηλάτου στο κέντρο της Αθήνας που είχε στόχο να δώσει την ευκαιρία στους φίλους του ποδηλάτου να γνωρίσουν τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο και να έρθουν σε στενότερη επαφή με την ποδηλατική κοινότητα που εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς στην πόλη μας.

Το Bike Festival οργανώνεται κατά τη διάρκεια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (European Mobility Week) – της πανευρωπαϊκής εκστρατείας που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες ως προς τη χρήση των μέσων μαζικής μεταφοράς, του ποδήλατου και του περπατήματος για τις μετακινήσεις τους μέσα στην πόλη. Επιπλέον, φιλοδοξεί να ενθαρρύνει τις Ευρωπαϊκές πόλεις να προωθήσουν αυτούς τους τρόπους μετακίνησης και να επενδύσουν στη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών.

Φέτος η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας έχει θέμα την εναλλακτική κινητικότητα και προωθεί τη βαθμιαία υιοθέτηση ενός τρόπου αστικής μετακίνησης λιγότερο ενεργοβόρου, σαφώς καθαρότερου που βασίζεται στις ανθρώπινες δυνάμεις.

Σε όλο τον κόσμο, μεγαλουπόλεις όπως το Λονδίνο, η Νέα Υόρκη ή το Παρίσι επενδύουν στη δημιουργία ποδηλατοδρόμων ή συστημάτων δημόσιας χρήσης ποδηλάτων. Η Αθήνα κάνει τα πρώτα βήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Το Bike Festival γίνεται το σημείο αναφοράς για οτιδήποτε έχει να κάνει με το ποδήλατο και την αστική μετακίνηση.

Φέτος είναι η δεύτερη χρονιά διοργάνωσης του Βike Festival. Η περσινή διοργάνωση προσέλκυσε περίπου 15.000 επισκέπτες στην "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι). Περίπου 1.100 έφτασαν στο χώρο με τα ποδήλατά τους τα οποία φιλοξενήθηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο φυλασσόμενο parking. Γύρω στα 1.000 άτομα δοκίμασαν ποδήλατα στις οργανωμένες ποδηλατοβόλτες σε δρόμους της πόλης ή μέσα στους χώρους της “Τεχνόπολις” του Δήμου Αθηναίων.
http://www.lifeedite.gr/main/
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.