1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Δράσεις για την Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο & Ποδηλατοβόλτα

Η Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 είναι η Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο, η οποία έχει καθιερωθεί από το 1998 στη Γαλλία και σε πανευρωπαϊκή κλίμακα με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2000. Κάθε χρόνο, στις 22 Σεπτεμβρίου, οι αρχές πολλών πόλεων κλείνουν το κέντρο τους για τα αυτοκίνητα και ενθαρρύνουν τους πολίτες τους να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ποδήλατα, αλλά και τα πόδια τους. 

Η ημέρα χωρίς αυτοκίνητο είναι για όλους μια ευκαιρία. 
• Ευκαιρία να αλλάξουμε τις συμπεριφορές μας και τις καθημερινές μας συνήθειες. 
• Ευκαιρία να δώσουμε τη δυνατότητα στην πόλη μας, έστω και για λίγες ώρες, να μπορεί να είναι μια πόλη χωρίς αυτοκίνητα. 
• Ευκαιρία οι τοπικές αρχές να αρχίσουν να κάνουν την πόλη μας φιλική στους κατοίκους της. 
• Ευκαιρία, να πάμε με τα πόδια και το ποδήλατο στις μικρές αποστάσεις και να χρησιμοποιήσουμε τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ταυτόχρονα όμως, είναι και διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας και του χώρου που μας ανήκει σε αυτή την πόλη. Διεκδίκηση για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, πεζοδρόμια χωρίς εμπόδια, ασφαλείς μετακινήσεις, εξασφάλιση ελεύθερης μετακίνησης πεζών και ατόμων με ειδικές ανάγκες, δημιουργία δικτύων διαδρομών πεζοπορίας και ποδηλασίας που να συνδέουν όλα τα κομμάτια της πόλης με το κέντρο, αλλαγή νοοτροπίας. Αντί να περπατάμε και να ποδηλατούμε χιλιόμετρα πάνω στους ιμάντες και στα ποδήλατα των Γυμναστηρίων, ας περπατήσουμε και ποδηλατήσουμε στην πόλη μας!

Οι «Ποδηλάτες Λάρισας» θέλοντας να ευαισθητοποιήσουμε τους συμπολίτες μας και να αφυπνίσουμε τις αρχές της πόλης μας, θα συγκεντρωθούμε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011 στις 6:00 μ.μ. στην Κεντρική Πλατεία για να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας να χρησιμοποιούμε τους δρόμους της πόλης με ασφάλεια μαζί με όλα τα άλλα μέσα μεταφοράς και τα δικαιώματά μας και το χώρο που μας ανήκει σε αυτή την πόλη

Θα πραγματοποιήσουμε, σε συνεργασία με την Λέσχη Κλασσικού Ανακατασκευασμένου Ποδηλάτου Ελασσόνας έκθεση κλασσικού ποδηλάτου. Παράλληλα, θα στηθεί δημιουργικό εργαστήρι στο οποίο μικρά παιδιά θα μπορούν να ζωγραφίσουν και να κάνουν κατασκευές με θέμα το ποδήλατο, ενώ θα μιλήσουμε και για θέματα σχετικά με το ποδήλατο.

Η καθιερωμένη μας Ποδηλατοβόλτα της Πέμπτης θα ξεκινήσει νωρίτερα, δηλαδή στις 7:30 μμ (αντί για τις 10.00 μ.μ.) κατά τη διάρκεια της οποίας θα βάψουμε στα σημεία που υπάρχουν ήδη ποδηλατόδρομοι, η σήμανση των οποίων όμως έχει ξεθωριάσει.

Με την ελπίδα πως σύντομα κάθε μας ημέρα θα είναι ημέρα χωρίς αυτοκίνητο (τουλάχιστον όσον αφορά στις μετακινήσεις όλων μας εντός της πόλης, ενώ το αντίθετο θα αποτελεί μια σπάνια εξαίρεση) καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να αφήσουν τα αυτοκίνητά τους στην άκρη, να πάρουν τα ποδήλατά τους και να έρθουν να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη που μας ανήκει.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.