1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

"Plant a Bicycle" Project - Ελασσόνα

Plant a Bicycle - “Φυτέψτε ένα ποδήλατο”
Ο νέος χρόνος ξεκίνησε δημιουργικά. Μια φιλική ομάδα ποδηλατών από την πόλη της Ελασσόνας η «Λέσχη Κλασικού Ανακατασκευασμένου Ποδηλάτου Ελασσόνας» γνωστή στην πόλη μας για την καταπληκτική δουλεία που κάνει σε θέματα ανακατασκευών ποδηλάτων από προηγούμενες εκθέσεις στη πόλη της Λάρισας, ξεκίνησε ένα project για την πόλη της Ελασσόνας με βασικό στοιχείο το παλαιό και ίσως άχρηστο ποδήλατο. Μέχρι στιγμής είχαμε δείγματα δουλειάς τους σε ποδήλατα περασμένων δεκαετιών τα οποία οι ιδιοκτήτες τους ήθελαν να δώσουν νέα εμφάνιση και να τα κάνουν πάλι λειτουργικά δίχως να θυσιαστεί τίποτε από την φιλοσοφία και την τότε «τεχνολογία» τους.

Με το project “Plant A Bicycle” βάζουν το ποδήλατο μέσα στο αστικό τοπίο της πόλης δίνοντας χρώμα σε παλαιά και άχρηστα ποδήλατα που αρκετές φορές βλέπουμε παρατημένα στο δρόμο και συνήθως παραμένουν απαρατήρητα.

Οι εκπρόσωποι της Λέσχης Κλασικού Ανακατασκευασμένου Ποδηλάτου Ελασσόνας μας δήλωσαν τα παρακάτω.



«Στην αρχή η ιδέα αναφέρθηκε σε παράγοντα της δημοτικής Αρχής μήπως χρειαστεί κάποια “άδεια”, χωρίς να λάβουμε καμία απάντηση, οπότε ξεκινήσαμε μόνοι μας. Πήραμε δυο ποδήλατα, μοντέλα τέλη της δεκαετίας του ‘70 τα βάψαμε με λευκό αστάρι και μετά με φωσφορούχο σπρέι βάψαμε κάθε χιλιοστό όλης της επιφάνειας των ποδηλάτων. Στα τιμόνια τους βάλαμε καλάθια με ζαρντινιέρες όπου φυτέψαμε λουλούδια, ενώ ονομάσαμε το project “Plant a Bike” (Φυτέψτε ένα ποδήλατο), επειδή φυτεύουμε στο ποδήλατο και εφόσον το ποδήλατο θα μείνει (ελπίζουμε μόνιμα) εκεί, στην ουσία φυτεύουμε το ίδιο το ποδήλατο. Δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται κάτι παρόμοιο, η αρχή έγινε στο Τορόντο του Καναδά όπου δύο κοπέλες δημιούργησαν το “The Good Bike Project” και στην χώρα μας, στην Θεσσαλονίκη, κάποιοι δημιούργησαν το “The Recycling Project”. Τα δύο ποδήλατα τοποθετήθηκαν σε δυο διαφορετικά σημεία, στις εισόδους της Ελασσόνας και αφού ο κόσμος αγκάλιασε με ενθουσιασμό και πολύ θετικά σχόλια το όλο εγχείρημα, άμεσος στόχος μας είναι να φυτέψουμε κι άλλα ποδήλατα στις υπόλοιπες εισόδους της πόλης και όχι μόνο. Σκοπός μας είναι να περάσουμε στους συμπολίτες μας το μήνυμα της ανακύκλωσης, να επέμβουμε εικαστικά σε κάποια σημεία της πόλης και φυσικά να φέρουμε τους ανθρώπους που ζούνε γύρω μας πιο κοντά στο ποδήλατο. Μην κάθεστε λοιπόν… φυτέψτε και εσείς ένα ποδήλατο.»

Από τη μεριά μας ως Ποδηλάτες Λάρισας ευχόμαστε να συνεχιστεί η πραγματικά πολύ καλή δουλεία των φίλων από την Ελασσόνα και σύντομα να δούμε πολλά από αυτά και σε σημεία της Λάρισας. Η τοποθέτησή τους στις εισόδους των πόλεων αποτελεί κατά κάποιο τρόπο και μήνυμα ότι εδώ κάνουμε ποδήλατο! 



















Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.