1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οι ποδηλάτες στο φυσικό τους περιβάλλον

Παρακολουθήστε το βίντεο και μετρήστε τα πράγματα που θα ήταν απαγορευμένα στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, ρωτήστε τον εαυτό σας αν κατασκευαστούν όλα όπως πρέπει, θα έρθουν;  
Ή είναι κάτι περισσότερο από τις υποδομές που χρειάζεται;  
Και παρακαλώ, βάλτε τη μουσική δυνατά....

Η ποδηλασία είναι παρόμοια σε όλο τον κόσμο ... ή μήπως όχι; 

Ακόμη και στην χρησιμότητα του ποδηλάτου, οι Ολλανδοί έχουν κάποιες συνήθειες ποδηλασίας που είναι εξαιρετικές. Τι καθορίζει το ποδήλατο στην Ολλανδία; Μια κοινωνία θα μπορέσει να αναπτύξει τέτοιες συνήθειες, όταν οι άνθρωποι δεν θα ανησυχούν για την ασφάλεια; Αυτές και άλλες απορίες μας γεννιούνται κάθε φορά που βλέπουμε ένα βίντεο με ποδηλάτες από την Ολλανδία. 

Άραγε θα προλάβουμε να τα δούμε ποτέ εδώ; 

Η εμπειρία μας δείχνει πως μάλλον όχι γιατί εκτός από το κράτος που δρα αποσπασματικά οι ίδιοι μάλλον δεν είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια κουλτούρα. Όπως όλα τα πράγματα στον Ευρωπαικό Νότο, το ποδήλατο από επικυρηγμένο έγινε μόδα και όλοι προσπαθούν να αποδείξουν ότι είναι "πιο ποδηλάτες" από τους άλλους, προσπαθοών να φωτογραφηθούν δίπλα σε κάποια εκδήλωση για να δουν το πρόσωπο τους στο ιντερνετ και να χαρούν ή να αποδείξουν στον εαυτό τους ότι εκαναν κάτι σημαντικό. Το ποδήλατο αντί να ενώνει, ξυπνάει ηγετικές ορέξεις σε ανθρώπους του περιθωρίου και δρα πολυδιασπαστικά. Γιατί όμως να αποτελεί εξαίρεση σε μια κοινωνία που δεν έχει βρεί ακόμα τον αποδιοπομπαίο τράγο της για την οικονομική και όχι μόνο κατάντια της; Δυστυχώς στην Ελλάδα θα συνεχίσουμε να ποδηλατούμε όπως οδηγούσαμε πάντα, μόνοι και αλάνθαστοι.......

1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Υπέροχο βιντεάκι, μπράβο!!Τροφή για σκέψη.....Αν και διαφωνώ εγκαθέτως στη βάση του κειμένου. Το ποδήλατο δεν μπορεί να ενταχθεί σαν εθνική συνήθεια ή κουλτούρα. Η αύξηση των ατυχημάτων με ποδήλατα στην Αγγλική πρωτεύουσα δεν αποδεικνύει τίποτα σχετικά με το πως εντάσσουν οι Άγγλοι το ποδήλατο στην κουλτούρα τους . Με το ποδήλατο μπορώ να κάνω ότι θέλω, απο μία σούζα εώς dirty jumping και downhill και αυτό είναι απολύτως αποδεκτό σε όλο τον κόσμο. H ύπαρξη ποδηλατικών ΜΤΒ πάρκων στην Αγγλία οφείλεται όχι στο μεγάλο ενδιαφέρον των Άγγλων για το ΜΤΒ αλλά γιατί υπάρχει απαγόρευση όσο αφορά την χρήση αγροτικών δρόμων από ιδιώτες μιας και οι άγροτικοί δρόμοι είναι ιδιωτικοί σε αντίθεση με την χώρα μας που είναι ελεύθερα και δεν χρειάζεται να πληρώνω για να απολαύσω ποδηλατικά τις παρυφές του Ολύμπου......Το ποδήλατο έχει μέλλον στην Ελλάδα και ας μην έχει κρατική υποστήριξη.

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.