1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οι Ποδηλάτες Λάρισας στο Φεστιβάλ Πηνειού 2012 - ημέρα 3η Τρίτη 12.06.2012 (α΄μέρος το Κυνήγι Θησαυρού)

Οι Ποδηλάτες Λάρισας, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Πηνειού 2012, διοργανώσαμε χθες «Κυνήγι θησαυρού» με ποδήλατα και με συμμετοχή πλήθους φορέων του Φεστιβάλ. Στο παιχνίδι συμμετείχαν παιδία έως 15 ετών που χωρίστηκαν σε ομάδες των 5. Συνολικά σχηματίστηκαν 8 ομάδες στην κάθεμια από τις οποίες υπήρχε και ένας τουλάχιστον ενήλικας. Η εκκίνηση του παιχνιδιού δόθηκε στις 7:00 το απόγευμα από την α΄εξέδρα. Οι ομάδες, κινούμενες μέσα στο χώρο του φεστιβάλ και για λίγο και στο πάρκο Αλκαζάρ σε χώρο δηλαδή δίχως κίνηση οχημάτων, για την ασφάλεια των μικρών μας φίλων, ακολούθησαν διαφορετικές διαδρομές για να μεταβούν στα σημεία-γρίφους του παιχνιδιού. Στον αρχηγό της κάθε ομάδας ανακοινώθηκε ο πρώτος γρίφος, διαφορετικός για κάθε ομάδα, ο οποίος υποδείκνυε το πρώτο σημείο μετάβασης. Όλοι οι γρίφοι παρέπεμπαν στο περίπτερο κάποιου φορέα του Φεστιβάλ, και σε χώρους εκδηλώσεων. Σε κάθε σημείο, υπήρχε γρίφος που υποδείκνυε το επόμενο. Έτσι, η κάθε ομάδα ακολούθησε διαφορετική διαδρομή, περνώντας όμως όλοι από όλα τα σημεία.

Ορισμένοι από τους γρίφους που παρέπεμπαν σε κάθε σημείο και οι αντίστοιχοι φορείς ή χώροι, ήταν: "Ελληνικό νησί μακριά από τη μητρική αγκάλη" (Σύλλογος Κυπρίων Ν. Λάρισας), "Φ_Λ_Τ_Σ" (ΦΙΛΟΤΗΣ), "Οι Έλληνες ξεριζώθηκαν από εκεί πριν 90 χρόνια" (Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Ν. Λάρισας), "Παίζεται στην παραλία με μια μπάλα και ένα δίχτυ… πλέον και δίπλα στον Πηνειό" (Γήπεδα beach volley). Ανάλογοι γρίφοι οδηγούσαν στα περίπτερα της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας – Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, του Αστεροσκοπείου Λάρισας, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού - Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών, του βιβλιοχαρτοπωλείου "Άνεμος" και του βιβλιοπωλείου "Το σπίτι του Σοφούλη". Στο τελευταίο σημείο τους όλες οι ομάδες βρήκαν το γρίφο "βρες το πράσινο ποδήλατο με τη σημαία", το οποίο βρισκόταν μπροστά στο περίπτερο των Ποδηλατών Λάρισας, και στο οποίο έφτασε πρώτη η ομάδα 6. Ακολούθησε η ομάδα 5 και τρίτη η ομάδα 3.

Στα παιδιά - μέλη της πρώτης ομάδας προσέφεραν από ένα παιδικό κράνος τα καταστήματα Dr. Bike, Φαρσάλων 120, Βισβίκης Stores, Βόλου και Παραμυθιάς, XDream Bikes, Ηρώων Πολυτεχνείου και Γαζή, Rider Bike, Λαγού 55 και City Bikes TLA, Ηρώων Πολυτεχνείου 53. Στα μέλη της δεύτερης ομάδας δόθηκε ως δώρο από ένα παιδικό βιβλίο προσφορά του βιβλιοπωλείου «Το Σπίτι του Σοφούλη», Ολύμπου 25 και σε αυτά της τρίτης ομάδας από ένα βιβλίο προσφορά του βιβλιοχαρτοπωλείου «Άνεμος», Κύπρου 47. Επίσης το βιβλιοχαρτοπωλείο «Άνεμος» προσέφερε από ένα βιβλίο και στους 2 νεαρότερους από τους συμμετέχοντες οι οποίοι έτρεξαν με την ομάδα της Ακαδημίας Ποδηλασίας του ΔΟΠΑΕΛ της οποίας επικεφαλής ήταν η υπεύθυνη της Ακαδημίας κ. Εύη Ευαγγέλου. 
Ήταν μάλλον μια επιτυχημένη εκδήλωση αν κρίνουμε από την απορία ενός από τους μικρούς μας φίλους που συμμετείχε, ο οποίος στο τέλος ρώτησε τη μητέρα του αν θα το ξαναπαίξουμε και αύριο, αλλά και από τις εκμυστηρεύσεις όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Ευχαριστούμε όσους φορείς συμμετείχαν ενεργά και βοήθησαν να γίνει το παιχνίδι, ιδιαίτερα τον Ερυθρό Σταυρό – Παράρτημα Λάρισας που ήταν και σ’ αυτή την εκδήλωσή μας, πάλι σε ετοιμότητα ώστε να επέμβει εφόσον χρειαζόταν, όλη την οργανωτική επιτροπή του Φεστιβάλ αλλά και τις επιχειρήσεις που προσέφεραν τα δώρα στα παιδιά. Ελπίζουμε η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός για το Φεστιβάλ Πηνειού και να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο με περισσότερους συμμετέχοντες φορείς αλλά και παιδιά.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.