1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οι Ποδηλάτες Λάρισας στο Φεστιβάλ Πηνειού 2012 - ημέρα 2η, Δευτέρα 11.07

Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ ξεκίνησε με το πάρτι γενεθλίων - έκπληξη που ετοιμάσαμε οι Ποδηλάτες Λάρισας στον Αλέκο Παπαδημούλη, έναν από τους ποδηλατομάστορες της παρέας μας, που έχει βοηθήσει πολλούς συνποδηλάτες στις εντός και εκτός πόλης βόλτες μας, να επισκευάσουν άμεσα και επιτόπου την όποια βλάβη του ποδηλάτου τους και να συνεχίσουν δίχως πρόβλημα.
Ακολούθως αρκετοί από εμάς, υπο τις οδηγίες της ομάδα γκράφιτι του φεστιβάλ, ζωγραφίσαμε στον τοίχο κάτω απο τη γέφυρα Αλκαζάρ μικρά και μεγάλα ποδήλατα, βοηθώντας να ολοκληρωθεί το έργο που έχουν ετοιμάσει με θέματα εμπνευσμένα απο το ποδήλατο. Απομένουν κάποιες μικρές πινελιές που θα μπουν σήμερα το απόγευμα. Για το λόγο αυτό θα είμαστε και σήμερα εκεί να τους βοηθήσουμε. Φωτογραφίες του έργου στην τελική του μορφή θα δείτε στο αυριανό μας άρθρο. 

Δυστυχώς, ανειλημμένες υποχρεώσεις δεν επέτρεψαν στους Δημήτρη Παγκαρλιώτα και Λευτέρη Πάτα να καθίσουν για πολλή ώρα στο περίπτερό μας για να μας μιλήσουν για τον ποδήλατο τύπου bmx. Η επίδειξη όμως που έκαναν νωρίτερα στην α΄ εξέδρα του φεστιβάλ συγκέντρωσε αρκετούς θεατές, κυρίως μικρά παιδιά.

Για σήμερα, Τρίτη, οι προγραμματισμένες μας δράσεις είναι:

«Κυνήγι Θησαυρού» με ποδήλατα για παιδιά έως 15 ετών και συμμετοχή πλήθους φορέων του Φεστιβάλ Πηνειού. 

Το παιχνίδι είναι ομαδικό. Συμμετέχουν παιδιά κάτω των 15 ετών τα οποία θα χωριστούν σε ομάδες των 5 ατόμων και με απαραίτητη συμμετοχή σε κάθε ομάδα ενός τουλάχιστον ενήλικα. Τα μέλη της ομάδας κινούνται απαραίτητα όλα μαζί. Ακόμη και παιδάκια που θα εμφανιστούν μόνα τους ή με ένα φίλο/η τους θα τοποθετηθούν τυχαία σε ομάδα που δεν θα έχει συμπληρώσει τον αριθμό αυτό. Αντίστοιχα στις ελλιπείς ομάδες θα προστεθούν παιδιά που δεν έχουν ομάδα. Για αυτό είναι υποχρεωτικό να είμαστε στην καθορισμένη ώρα του παιχνιδιού (6:00 μ.μ.) στην α΄εξέδρα του φεστιβάλ, ώστε να συμπληρώσουμε τις ομάδες γρήγορα. Η εκκίνηση αναμένεται να γίνει αφού συμπληρωθούν οι ομάδες και περίπου στις 7:00 το απόγευμα. Ο χώρος που θα κινηθούν οι ομάδες είναι αποκλειστικά ο χώρος του φεστιβάλ και το πάρκο του Αλκαζάρ. Με άλλα λόγια το παιχνίδι θα διεξαχθεί σε χώρο δίχως κίνηση οχημάτων για την ασφάλεια των συμμετεχόντων. Για κάθε ενδεχόμενο βέβαια, συμμετέχουν στο παιχνίδι, έτοιμοι να προσφέρουν βοήθεια και τα μέλη του Ερυθρού Σταυρού - Παράρτημα Λάρισας. Οι ομάδες χρησιμοποιούν την οξυδέρκεια, το ομαδικό πνεύμα, την γνώση αλλά και το καλό "πετάλι" για να φτάσουν στο θησαυρό διερχόμενοι από σημεία και "τέρατα".
Ομάδα που δεν θα τηρήσει τις οδηγίες που θα δοθούν θα αποβάλλεται από το παιχνίδι. Όλες οι ομάδες θα διανύσουν τα ίδια χιλιόμετρα αλλά θα φτάσουν στον θησαυρό χρησιμοποιώντας διαφορετικό δρόμο. Επίσης οι συμμετέχοντες πρέπει να κρατήσουν "ότι" τους ζητηθεί ή βρεθεί στο δρόμο τους σχετιζόμενο με την ομάδα τους και το παιχνίδι μέχρι και το τέλος της αναζήτησης του θησαυρού.

Τα «λάφυρα» του θησαυρού θα μοιραστούν στις 3 πρώτες ομάδες. 

Συγκεκριμένα τα μέλη της 2ης και 3ης ομάδας θα κερδίσουν από ένα παιδικό βιβλίο προσφορά των βιβλιοπωλείων «Άνεμος», Κύπρου 47 και «Το Σπίτι του Σοφούλη», Ολύμπου 25. 

Στα μέλη της νικήτριας ομάδας θα δοθεί από ένα παιδικό κράνος ποδηλάτου, τα οποία προσφέρουν (από ένα) τα καταστήματα : 

Dr. Bike, Φαρσάλων 120
Βισβίκης Stores, Βόλου και Παραμυθιάς

XDream Bikes, Ηρώων Πολυτεχνείου και Γαζή 
Rider Bike, Λαγού 55

City Bikes TLA, Ηρώων Πολυτεχνείου 55 
Αφιέρωμα στο «bike touring» (σε ελεύθερη μτφ. = τουρισμός με ποδήλατα). 

Μπορεί άραγε κανείς να κάνει ταξιδέψει από τόπο σε τόπο, ακόμη και σε άλλη χώρα, κάνοντας διακοπές, με μεταφορικό μέσο ένα ποδήλατο; Μπορεί! Πώς; Με τι τύπο ποδηλάτου και ποιον απαραίτητο εξοπλισμό; Θα το μάθετε απόψε, μέσα από την παρουσίαση που έχουν ετοιμάσει μέλη της ομάδας μας και η οποία θα ξεκινήσει περίπου στις 8:30 το βράδυ στο περίπτερό μας.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.