1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οι Ποδηλάτες Λάρισας στο Φεστιβάλ Πηνειού 2012 - ημέρα 4η Τετάρτη 13.06.2012

Η χθεσινή ήταν μια ξεχωριστή ημέρα για τους Ποδηλάτες Λάρισας, το Φεστιβάλ Πηνειού αλλά και για την πόλη της Λάρισας γενικότερα. Και αυτό γιατί για πρώτη φορά, διεξήχθη εντός των ορίων της πόλης ένας αγώνας για ποδήλατα βουνού (mtb) και συγκεκριμένα αγώνας ατομικής χρονομέτρησης cross country. Μια ιδέα του μέλους της ομάδας των Ποδηλατών Λάρισας Νίκου Ζέστα, η οποία αγκαλιάστηκε από όλους μας και υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Γυμναστικό Σύλλογο Λάρισας και το Δήμο Λαρισαίων και με την υποστήριξη τη Ελληνικής Αστυνομίας και του Ερυθρού Σταυρού – Παράρτημα Λάρισας. Κατά γενική ομολογία των συμμετεχόντων αλλά και των παρευρισκομένων θεατών, η διοργάνωση του αγώνα ήταν, από κάθε πλευρά (σχεδιασμός διαδρομής, περιφρούρηση του αγώνα, παροχή υπηρεσιών προς τους αθλητές, έπαθλα αγώνα κλπ), άψογη. Δυστυχώς, οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην πόλη τη συγκεκριμένη εποχή αλλά και το γεγονός πως ο αγώνας έγινε σε εργάσιμη για τα καταστήματα της πόλης ημέρα, είχε ως αποτέλεσμα οι συμμετοχές στον αγώνα να είναι περιορισμένες.

Δεκατρείς συνολικά συμπολίτες μας έλαβαν μέρος στον 1ο Αγώνα Χρονομέτρησης MTB Λάρισας, και η τελική τους κατάταξη ανάλογα με την κατηγορία που αγωνίστηκαν και οι χρόνοι του καθενός είναι η εξής:


Κατηγορία 18-29

1ος
Τσιρανίδης Νίκος
10:55:42
2ος
Αντωνιάδης Αλέξιος
11:05:00
3ος
Στάθης Μπαρτζώκας
11:14:57
4ος
Νάτσιος Νίκος
11:30:88
5ος
Σαρμανιώτης Γιώργος
11:37:12
6ος
Μπουντής Γιάννης
12:01:64
7ος
Μπακλχύσας Ανέστης
12:07:57
8ος
Δημηνίκος Βασίλης
12:33:61

Κατηγορία 30+

1ος
Μηνάς Δημήτρης
14:33:14

Κατηγορία ΓΥΝΑΙΚΕΣ

1η
Κατσούρα Μαριάννα
14:14:12
2η
Ευαγγέλου Εύη 
14:48:20
3η
Αλεξάνδρου Αναστασία 
15:14:12
4η
Δασκαλοπούλου Φανή
15:27:10

Στους 3 πρώτους νικητές της κάθε κατηγορίας δόθηκαν μετάλλια (τα μετάλλια της κατηγορίας 30+ όπου συμμετείχε ένας αθλητής δόθηκαν στους 4ους των άλλων δύο κατηγοριών) ενώ στους πρώτους νικητές κάθε κατηγορίας δόθηκε και κύπελλο χορηγία του καταστήματος «Δρακωτός Αντώνης», Φιλελλήνων 2. Οι Ποδηλάτες Λάρισας ευχαριστούμε την επιχείρηση «Pane d’ oro», Ρούσβελτ & Κύπρου, που μας προσέφερε τα μπουκάλια με το εμφιαλωμένο νερο δόθηκαν στους συμμετέχοντες καθώς και τα καταστήματα ποδηλάτων «Ορθοπεταλιά», Γεωργιάδου 67 και «Δαλαβίκας Bikes», Ηρώων Πολυτεχνείου 129 και 98 που κάλυψαν όλα τα υπόλοιπα έξοδα για τη διεξαγωγή του αγώνα.

Μετά το τέλος του αγώνα ακολούθησε στο περίπτερό μας ένα άκρως ενδιαφέρον αφιέρωμα στο ποδήλατο τύπου mtb (βουνού) το οποίο παρακολούθησε πλήθος κόσμου. Μέλη της ομάδας μας παρουσίασαν τις ιδιομορφίες των ποδηλάτων τύπου mtb, μίλησαν για την ιστορία και την εξέλιξή του, για τους τύπους αγώνων που γίνονται (downhill, cross country κλπ) και τις διαφορές του, ενώ απάντησαν στις ερωτήσεις που ακολούθησαν από τους παρευρισκόμενους.

Για σήμερα η ημέρα στο περίπτερό μας είναι αφιερωμένη στην αγωνιστική ποδηλασία δρόμου σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Α.Σ.Πηνειός, ενώ στις 10 μ.μ θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα της Πέμπτης, με αφετηρία για αυτή και μόνο την Πέμπτη, το λιμανάκι στην κοίτη του Πηνειού, από την πλευρά του κέντρου της πόλης.
Facebook event: https://www.facebook.com/events/347002972037632/

Φωτορεπορτάζ:







1 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στους συμμετέχοντες,κάτι προτώγνωρο για την Λάρισα, προσωπικά περίμενα περισσότερους συμμετέχοντες, πιστευώ η επιτροπή να κάνει μία αποτίμηση για μελλοντικούς αγώνες.

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.