1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οι Ποδηλάτες Λάρισας στο Φεστιβάλ Πηνειού 2012 - ημέρα 5η Πέμπτη 14.06.2012 και ημέρα 6η Παρασκευή 15.06.2012

Η 5η ημέρα της παρουσίας των ποδηλατών Λάρισας στο Φεστιβάλ Πηνειού 2012, ήταν αφιερωμένη στην αγωνιστική ποδηλασία δρόμου. Συγκκριμένα, προσκεκλημένος στο περίπτερό μας ήταν ο Αντιπρόεδρος του "Ποδηλατικού Α.Σ. Πηνειός" κ. Σωκράτης Κυριαζής ο οποίος αφού έκανε πρώτα μια ιστορική αναδρομή για το ποδήλατο γενικότερα, στη συνέχεια, με τη βοήθεια του εντυπωσιακού φωτογραφικού υλικού που μας παρουσίασε, αναφέρθηκε ειδικά στην αγωνιστική ποδηλασία και πως αυτή εξελίχθηκε μέχρι σήμερα με τα διάφορα είδη αυτής. Κατόπιν έκανε ειδική μνεία στην αγωνιστική ποδηλασία δρόμου και πίστας, μας μίλησε για τις απαιτούμενες ώρες προπόνησης ενός πρωταθλητή, για τις νέες εξελίξεις στο χώρο της αγωνιστικής ποδηλασίας και στο τέλος απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις που ακολούθησαν από τους παρευρισκόμενους.

 Αργότερα, στις 10:00 ξεκίνησε η καθιερωμένη Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα της Πέμπτης. Η εκκίνηση της βόλτας μας έγινε για αυτή και μόνο την Πέμπτη απο το λιμανάκι, που βρίσκεται στην κοίτη του Πηνειού, απο τη μεριά του κέντρου της πόλης.

Ακολουθούν φωτογραφίες απο τη Νυχτερινή Ποδηλατοβόλτα της Πέμπτης 14/06/2012 




Η διαδρομή που ακολουθήσαμε:


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις όλων η συμμετοχή ποδηλατών στη βόλτα αυτή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, τουλάχιστον για φέτος, πιθανότατα ξεπέρασε ακόμη και το καταγεγραμμένο ρεκόρ συμμετοχών των 1300 ποδηλατών την 07/07/2011, καθώς εκτιμούμε πως ήμασταν πιθανότατα σχεδόν 1.500.

Την 6η ημέρα του Φεστιβάλ, Παρασκευή 15/06, προσκεκλημένος στο περίπτερό μας ήταν ο κ. Μάρκος Σγάντζος, ιατρός φυσικής ιατρικής και αποκατάστασης της Παθολογικής Κλινικής του ΠΠΓΝΛ, Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η ομιλία - παρουσίαση για τα πολλαπλά οφέλη της χρήσης ποδηλάτου στη σωματική και ψυχική υγεία, αλλά και για τις παθήσεις ή τους τραυματισμούς που μπορεί να προκληθούν απο αυτή, την πρόληψη και τη θεραπεία ή αποκατάστασή τους διήρκησε περισσότερο απο 2 ώρες, και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του πλήθους κόσμου που την παρακολούθησε.



Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.