1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ελλάδα: μιά χώρα γεμάτη ΜΤΒ μαραθωνίους

Greece: the mountain bike marathon paradise

Η προετοιμασία του κάθε ποδηλάτη για την συμμετοχή σε αγώνες αποτελεί θεμέλιο λίθο για την επιτυχή εκπλήρωση του όμως για κάποιους που πηγαίνουνε να μαζέψουν εμπειρίες είναι και άλλα πράγματα που μετράνε! ΄Oπως; Η σχετική φιλοξενία, η τιμή της συμμετοχής, το είδος της πληροφορίας που παρέχεται, η τοποθεσία, η διαδρομή, η ημερομηνία, τα δώρα και η γιορτή μετά τον αγώνα, το πως ανοικτός είναι ο κόσμος. Όλα αυτά τα στοιχεία τα έχουμε και μάλιστα σε μεγάλη δόση και στην Ελλάδα.
Πιστεύω ότι είμαστε μία χώρα που ευνοεεί το ποδήλατο βουνού και μάλιστα τους ΜΤΒ μαραθωνίους. Ο λόγος είναι ότι είμαστε 70% ορεινή χώρα, με περιοχές και διαδρομές όπου συνδυάζουν τα βασικά χρώματα της φύσης: μπλέ του ουρανού και της θάλασσας και το πράσινο των δασών μας!
Το γεγονός ότι οι αγροτικοί δρόμοι είναι ανοικτοί σε όλους και μπορούνε να χρησιμοποιηθούν οποιοδήποτε στιγμή καθιστά κάθε περιοχή ικανή για να φιλοξενήσει έναν μικρό ή μεγάλο αγώνα σε αντίθεση με άλλες ευρωπαίκές χώρες όπου η πρόσβαση είτε σε δάση ή αγροτικές περιοχές περιορίζεται ή απαγορεύεται. Ακόμη και στην Λάρισα στο κέντρο του θεσσαλικού καμπου υπάρχουν περισσότερες από 15 καταγεγραμμένες διαδρομές και κάποιες από αυτές να ξεπερνούν σε μήκος αγώνες ημιμαραθωνίου, παράδειγμα αποτελεί η διαδρομή Λάρισα-Αμυγδαλέα η ποία κινείται παραποτάμια (Πηνειός-56χλμ).


Εικόνα 1. Διαδρομή Λάρισα-Αμυγδαλέα

Σε αυτές τις διαδρομές έχει συμπεριληφθεί ελάχιστα η περιοχή του Κισσάβου και σχεδόν μηδενικά η νότια περιοχή του Ολύμπου που ανήκει στον νομό Λάρισας.


Εικόνα 2. Διαδρομή Σπηλιά-Ανατολή: Κίσσαβος

Παρ' όλα αυτά υπάρχουν οι δυνατότητες και με καλή παρέα να εξερευνηθούν και αυτές οι περιοχές όπως πρόσφατα έγινε από μία ομάδα φίλων από την Λάρισα που κάνανε την τον γύρο του Κισσάβου, περίπου 70χλμ.


Εικόνα 3. Ο πρόσφατος γύρος του Κισσάβου από Λαρισαίους φίλους.

Με τους ανοικτούς ΜΤΒ αγώνες να έχουν πολλαπλασιαστεί και να ξεπερνούνε τους 15 μέσα στην χρονιά και Λαρισαίοι ποδηλάτες πλέον συμμετέχουν με σημαντικές επιτυχίες (Αγώνες: 2η θέση στην Ελασσόνα και 5η θέση στο Βόλο).


Εικόνα 4. Ο αγώνας στο Σφενδάμι-με συμμετοχή και από Λαρισαίους ΜΤΒ ποδηλάτες.

O Κωνσταντίνος γράφει για MTB stregth training system

Το συγκεκριμένα προγράμματα είναι φτιαγμένα για αυτούς που θέλουν να προπονούνται και μέσα στον χειμώνα, όπου οι ώρες ποδηλασίας λιγοστεύουν-χωρίς να βγαίνουν από το σπίτι τους μπορούν να κάνουν πολύ καλή δουλειά για την επόμενη σαιζόν!


Η συνέχεια στο forum μας 
MTB stregth training system

Αθήνα - Όσλο, 3.499 Χιλιόμετρα!




Η απαράμιλλη αυτοπεποίθηση και θέληση ήταν τα κύρια στοιχεία για τον 28χρονο καλό φίλο και συναθλητή μας Νίκο Μωυσιάδη να κάνει τα ακατόρθωτα - κατορθωτά και να ενταχθεί πλέον στους λιγοστούς Έλληνες υπέρ.

Ξεκίνησε από τον Κορυδαλλό στις 18/7/2012 και μετά από 22 συνεχόμενες ημέρες, έφτασε στο Όσλο της Νορβηγίας στις 9/8/2012 γράφοντας καθημερινά κατά μέσο όρο 160 χιλ. περίπου με το δεκάκιλο σακίδιο του, περνώντας διαδοχικά 11 χώρες!

Οι αναπόφευκτες δυσκολίες στην προσπάθεια της ποδηλατικής του διάσχισης ήταν η ζέστη, οι ατέλειωτες αναβάσεις, και η επικινδυνότητα των δρόμων των Βαλκανικών χωρών. Στη συνέχεια οι επίμονες βροχοπτώσεις και οι δυνατοί άνεμοι της βόρειας Ευρώπης!

Συνοδεύτηκε συμβολικά με λίγα χιλιόμετρα στην Ελλάδα από φίλους ποδηλάτες Θήβα – Λαμία - Κατερίνη, όπως και από ποδηλατικά clubs του εξωτερικού.

Πρώτιστα το όλο εγχείρημα του είχε σαν κίνητρο «ιερό» σκοπό. Μία μέρα μετά τον τερματισμό του, στις 10/8/2012, ήταν παρών σαν «κουμπάρος» και πάντρεψε τον καρδιακό παιδικό του φίλο Αλέξανδρο Σταθόπουλο, τον Έλληνα ULTRAMAN τριαθλητή, με την Νορβηγίδα Kiersti.

Ο Νίκος Μωυσιάδης ξεκίνησε και τερμάτισε με παλιό του τραύμα στο γόνατο και με προετοιμασία τους δύο τελευταίους μήνες μοναχά 80 χιλ. εβδομαδιαίως!

Απέδειξε με τον ιδανικότερο τρόπο ότι η αποστολή του καθαρού ανιδιοτελή αθλητισμού συσσωρεύει ηθικές αξίες συναδελφικής αλληλεγγύης, ποικίλα όμορφα συναισθήματα ρομαντισμού, και το ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΨΥΧΗΣ που ήδη αναγνωρίστηκε από Νορβηγούς που τον υποδέχτηκαν και τον τίμησαν!

 
Μία ακόμα μυθική υπέρβαση από Έλληνα αθλητή!

Πηγή: MBike

Ποδήλατο κατάλληλο για τους... Φλίντστοουνς

Ποδήλατο χωρίς πετάλια παρουσίασαν Γερμανοί σχεδιαστές.


 Το όνομά του είναι Fliz. Είναι ένα ιδιαίτερο ποδήλατο χωρίς πετάλια! Εφευρέτες του οι Γερμανοί σχεδιαστές Tom Hambrock και Juri Spette.


Tο όνομά του προέρχεται από τη γερμανική λέξη "flitzen" που σημαίνει "επιταχύνω με τα πόδια". Στόχος των εφευρετών είναι να προσφέρει γρήγορη, αξιόπιστη και οικολογική μετακίνηση στους οδηγούς του σε σημεία της πόλης με έντονη κίνηση.

Ο αναβάτης είναι δεμένος στον μεταλλικό άξονα και επιταχύνει ή βαδίζει, αφήνοντας πρακτικά το σώμα του να αιωρείται!

Το ποδήλατο είναι κατασκευασμένο από στρώσεις γυαλιού και ανθρακονημάτων, ενώ φέρει όλα τα γνωστά εξαρτήματα των ποδηλάτων όπως τιμόνι, φρένα (υδραυλικά) και μεταξόνιο.


Το πλαίσιο λειτουργεί και ως ανάρτηση καθώς απορροφά τους κραδασμούς του δρόμου.

Ο σχεδιασμός του FLIZ βασίζεται στο πρωτότυπο του Γερμανού Βαρώνου Karl Drais , ο οποίος αποτελεί κεντρική φυσιογνωμία στην ιστορία του ποδηλάτου, καθώς σχεδίασε και κατασκεύασε την draisienne, μια πρώιμη μορφή ποδηλάτου.

Η "ντραιζίνα" ήταν μία πρώιμη μορφή ποδηλάτου χωρίς πετάλια κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου από ξύλο. Μη διαθέτοντας πετάλια, ο αναβάτης την έθετε σε κίνηση σπρώχνοντας με τα πόδια του προς τα πίσω. Η κατασκευή του Ντράις έγινε γνωστή και ως "hobby-horse", αντανακλώντας την πεποίθηση των οπαδών της ότι θα αντικαθιστούσε το βασικό μεταφορικό μέσο του 19ου αιώνα, το άλογο.

Το ποδήλατο παρουσιάστηκε κατά την έναρξη του ετήσιου βραβείου τεχνολογία, την καινοτομία James Dyson.

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.