1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Πανευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο - Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου

 
Ο Δήμος Λαρισαίων, προκειμένου να μεγιστοποιήσει τη συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με ποδηλατοβόλτες και περιπάτους, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για μείωση της χρήσης των μηχανοκίνητων αστικών μετακινήσεων.

Το περιεχόμενο των εκδηλώσεων αποφασίστηκε μετά από ευρεία σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές οι ποδηλατικές οργανώσεις της πόλης, (Ποδηλάτες Λάρισας, Ποδηλατικές Δράσεις Λάρισας «Μία Λουρίδα», Ποδηλατικός Όμιλος Λάρισας, Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός) καθώς επίσης εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Λάρισας, του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σαμαρίτες – Διασώστες, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Λάρισας, της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λάρισας, των ραδιοερασιτεχνών, και της Υπαιθρίου Ζωής.

Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να γίνει ποδηλατοβόλτα στο μικρό δακτύλιο της Λάρισας (Κύπρου – Μανωλάκη – Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Αν. Γαλή – Ηρ. Πολυτεχνείου – Αλ. Παναγούλη – Κύπρου – 28ης Οκτωβρίου – Ηρ. Πολυτεχνείου – Αγιάς – Ερ. Σταυρού – Δήμητρας – Ελ. Βενιζέλου – Φιλελλήνων). Το κομμάτι του μικρού δακτυλίου θα απομονωθεί από τα μηχανοκίνητα με ευθύνη του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας. Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 11 το μεσημέρι από την Κεντρική Πλατεία και ακολουθώντας την περιγραφόμενη διαδρομή θα καταλήξει και πάλι στην Κεντρική Πλατεία.

Ταυτόχρονα θα γίνει και περίπατος στο κέντρο της Λάρισας, με διαδρομή από το Αρχαίο Θέατρο, στο Φρούριο, στον Πηνειό και το Αλκαζάρ, για τους πεζούς που συμμετέχουν στις δράσεις. Το τρενάκι του ΚΤΕΛ θα κάνει δωρεάν ξεναγήσεις σ’ όσους το επιθυμούν στο δίκτυο του κέντρου της πόλης.
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.