1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Τελευταία νυχτερινή ποδηλατοβόλτα Πέμπτης … ξανά το Σεπτέμβριο


Η απόφασή μας, η βόλτα αυτής της βδομάδας είναι η τελευταία για το καλοκαίρι, στεναχώρησε και δυσαρέστησε πολλούς. Περισσότερο όμως από όλους, η απόφαση αυτή δυσαρεστεί όσους την έλαβαν και είναι τα πιο ενεργά μέλη της ομάδας. Αυτούς που αποφάσισαν να ξεκινήσουν ξανά τις νυχτερινές βόλτες στην πόλη, που έφεραν τους φίλους τους, που προσπάθησαν να προωθήσουν την εκδήλωση σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους είτε μέσω facebook είτε μέσω εφημερίδων ραδιοφώνων κλπ., που από την επομένη της κάθε βόλτας σχεδιάζουν τη διαδρομή της άλλης βδομάδας, που ανταλλάσσουν όλο το Σαββατοκύριακο μηνύματα προτείνοντας ο ένας στον άλλο διαδρομές, που τη Δευτέρα βρίσκονταν και συζητούν για το σε ποιο στενάκι θα είναι πιο εύκολο να στρίψουμε 1000 ποδήλατα, που τρέχουν τη διαδρομή μια – δυο μέρες πριν για να ελέγξουν κάθε λεπτομέρεια αυτής (πχ αν τυχόν γίνονται έργα ή αν τα φώτα του δρόμου λειτουργούν κλπ.), που αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες και κλείνουν τις διασταυρώσεις ώστε να παραμείνει ενωμένη η πομπή μας, που βοηθούν και επισκευάζουν επιτόπου ποδήλατα συμμετεχόντων που παθαίνουν βλάβη και που μετά τη βόλτα διαβάζουν στο τοίχο της ομάδας σχόλια κυρίως για τα προβλήματα της βόλτας, τα οποία μάλιστα τις περισσότερες φορές είναι επικριτικά – καταγγελτικά, με συνήθη επωδό την ερώτηση : «Τι κάνουν οι διοργανωτές για το θέμα αυτό;».



Σε τέτοιου τύπου ερωτήσεις δύο πράγματα μπορούν να ειπωθούν τα οποία έχουν ήδη γραφτεί στον τοίχο της ομάδας στο facebook.
1. Τα προβλήματα της νυχτερινής βόλτας μας είναι δεδομένα και τα έχουμε επισημάνει όλοι μας και είναι συνοπτικά τα εξής : 1. Στενότητα δρόμων της πόλης για τόσα ποδήλατα, 2. Συμμετοχή ασυνόδευτων ανήλικων στις βόλτες, 3. Θόρυβος – φασαρία, 4. Ανεύθυνη και επικίνδυνη οδηγική συμπεριφορά ορισμένων συμμετεχόντων. Επισημαίνουμε ότι όλα αυτά ανάγκασαν δυστυχώς πολλούς από τους ποδηλάτες που συμμετείχαν στις βόλτες όλης της χρονιάς (όταν δεν ξεπερνούσαμε τα 50-70 άτομα κάθε φορά) και με τους οποίους έχουμε πλέον γίνει φίλοι, να απέχουν από τη βόλτα της Πέμπτης καθώς δεν περνούσαν καλά σ’ αυτή και να συμμετέχουν μόνο στις άλλες που έχουν και μικρότερη συμμετοχή.
Σε κάποια από τα προβλήματα αυτά δεν υπάρχει λύση (στενότητα δρόμων – αυτά είναι τα όρια της πόλης δυστυχώς) ενώ τα άλλα μπορούν να λυθούν μόνο με την τήρηση από όλους των ελάχιστων κανόνων που τέθηκαν για τις νυχτερινές βόλτες. Σε αυτούς περιλαμβάνεται και ο κανόνας «αν δω ποδηλάτη με συμπεριφορά αντίθετη με τα παραπάνω του ζητάω ευγενικά να σταματήσει». Η λύση λοιπόν στα άλλα προβλήματα της βόλτας είναι ουσιαστικός σεβασμός από όλους τους συμμετέχοντες στον διπλανό τους και ανάληψη πρωτοβουλίας. Όλα τα άλλα που κατά καιρούς έχουν γραφτεί στον τοίχο της ομάδας είναι απλές θεωρίες δίχως κανένα ουσιαστικό αντίκρισμα. Δεν είναι δυνατόν 12-15 άνθρωποι που θέλουμε όπως όλοι έτσι και εμείς, να ευχαριστηθούμε τη βόλτα στην πόλη, να ασχολούμαστε κάθε φορά με συγκεκριμένους ανθρώπους και συμπεριφορές και να διαπληκτιζόμαστε μαζί τους και να τελειώνει η βόλτα και να είμαστε μέσα στα νεύρα και την απογοήτευση γιατί κάποια πράγματα επαναλαμβάνονται κάθε Πέμπτη. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, να μη διώξουν οι λίγοι ανεύθυνοι τους πολλούς και συνετούς (πράγμα που έχει όπως αναφέρθηκε ήδη συμβεί). Φροντίστε όλοι να επισημαίνετε συμπεριφορές επικίνδυνες, να απομονωθούν όσοι δημιουργούν προβλήματα και ενόχληση.
2. Δεν υπάρχουν διοργανωτές. Διοργανωτές είμαστε αναγκαστικά όλοι, καθώς δεν πρόκειται για μια συναυλία, θεατρική παράσταση ή έστω ποδηλατικό αγώνα. Δεν είναι δυνατόν ούτε να ελέγχουμε πόσοι και ποιοι θα συμμετέχουν στη βόλτα ούτε η βόλτα γίνεται σε κάποιον κλειστό, περιφραγμένο χώρο με αποτέλεσμα, και παρά τις όποιες προσπάθειες προετοιμασίας της, να μη μπορεί κανείς να προβλέψει πως θα εξελιχθεί η πορεία μας, πότε και ποιος πχ θα αποφασίσει να κάνει σούζα ή σε ποια διασταύρωση θα συναντήσουμε αυτοκίνητο και πως ο οδηγός του θα συμπεριφερθεί κλπ.
Επομένως, διοργανωτές γινόμαστε όλοι και με αυτή τη σκέψη πρέπει να συμμετέχουμε στις βόλτες. Με αίσθημα ευθύνης ώστε να διαφυλάξουμε αυτό που έχουμε καταφέρει. Γιατί ναι μεν κάποιοι να έχουν προσπαθήσει περισσότερο για την επιτυχία της εκδήλωσης όπως παραπάνω περιγράφηκε, όμως ποτέ δε θα είχε γίνει η βόλτα της Πέμπτης η πιο μαζική και εναλλακτική εκδήλωση της πόλης δίχως τη συμμετοχή καθενός από εμάς ξεχωριστά. Δυστυχώς όμως η βόλτα μας, με τη συμμετοχή που έχει πλέον, δεν μπορεί να περιφρουρηθεί και να γίνεται δίχως προβλήματα, όταν, όπως την προηγούμενη Πέμπτη, τυχαίνει να απουσιάζουν 5 από τους 15 ανθρώπους που συνήθως αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες κλείνοντας διασταυρώσεις. Όποιος λοιπόν ενδιαφέρεται πραγματικά να συνεχιστούν οι βόλτες μας πρέπει να σταματήσει να γράφει θεωρίες στον τοίχο στο facebook, να έρθει σε επικοινωνία μαζί μας και να αναλάβει πρωτοβουλίες. Πολλές φορές το έχουμε τονίσει με ανακοινώσεις πως κάθε Πέμπτη μετά τη βόλτα τα πιο ενεργά μέλη της ομάδας ανεβαίνουμε στο φρούριο στην πλατεία Λαμπρούλη και εκεί συζητάμε όλα τα θέματα της βόλτας. Όσοι πραγματικά θέλετε να βοηθήσετε ελάτε να μας βρείτε, ή στείλτε από σήμερα κιόλας email στο bicyclelarissa@gmail.com
Η ομάδα είναι αυτοδιαχειριζόμενη, δίχως κάποιος από εμάς να έχει τιμές, αξιώματα, θέσεις κλπ. (γι αυτό και δεν γινόμαστε έστω και τυπικά σωματείο). Η βόλτα της Πέμπτης όμως με την τόση συμμετοχή απαιτεί προετοιμασία και ένα σχετικό συντονισμό, όσο το δυνατόν καλύτερο και με αρκετούς ανθρώπους έτοιμους να αναλάβουν πρωτοβουλίες, ώστε να αντιμετωπίζονται τα πολλά απρόβλεπτα που σε κάθε βόλτα συμβαίνουν. Όποιος θέλει και έχει διάθεση να προσφέρει τον εαυτό του και το χρόνο του και να συμβάλει ακόμη περισσότερο στην πραγματοποίηση εκδηλώσεων μπορεί και είναι ευπρόσδεκτος να το κάνει. Όσο όμως κινδυνεύει να ανακοινωθεί βόλτα και στο ραντεβού να είμαστε (για διάφορους λόγους) 5 μόνο άνθρωποι έτοιμοι να συντονίσουμε μια βόλτα 1000, είναι αδύνατο η βόλτα αυτή να πραγματοποιηθεί. Η βόλτα θα γίνει άτακτα, τα όσα προβλήματα έτσι και αλλιώς υπάρχουν θα κάνουν πιο έντονα την εμφάνισή τους με αποτέλεσμα πολλοί να απογοητευτούν, η συμμετοχή να μειωθεί και ό,τι προσπαθούσαμε να πετύχουμε τόσο καιρό (η μαζικότητα στις βόλτες) να χαθεί. Από τη στιγμή λοιπόν που οι διαθέσιμοι και πρόθυμοι να αναλάβουν πρωτοβουλίες στη βόλτα της Πέμπτης σταδιακά μειώνονται αντί να αυξάνονται και για όσο η τάση αυτή συνεχίζεται και με σκοπό να προφυλαχθεί ό,τι έχουμε καταφέρει, αναγκαστήκαμε να αποφασίσουμε η βόλτα της Πέμπτης, έτσι όπως γίνεται, να διακοπεί προσωρινά για την περίοδο του καλοκαιριού. Μακάρι ακόμη και αυτή την Πέμπτη να μας αποδείξετε έμπρακτα ότι κάνουμε λάθος.
Βόλτες διαφόρων τύπων και αποστάσεων ανακοινώνονται να πραγματοποιούνται και θα συνεχίσουν σχεδόν καθημερινά. Ελπίζουμε η συμμετοχή και σ’ αυτές να είναι μεγάλη, να συναντηθούμε, να γνωριστούμε και να ανταλλάξουμε απόψεις και ιδέες, ώστε από Σεπτέμβριο να επανέλθουμε δυναμικότεροι και περισσότεροι. Καλό καλοκαίρι!


2 σχόλια :

Βάντα Ζαχαρακοπούλου είπε...

επανέρχομαι λέγοντας οτι στο χέρι όλων μας είναι να ξεκουράσουμε λίγο τους φίλους που τόσες φορές τρέξανε για να γίνουν οι προηγούμενες βόλτες. Ας συμμετέχουμε ΟΛΟΙ με περισσότερη σύνεση κι αγάπη για αυτό που κάνουμε. Τότε σίγουρα κι αυτοί θα έρχονται με χαρά κι όχι με άγχος. Δεν βρισκόμαστε σε αντιπαράθεση με κανέναν, αλλά όταν η πλειοψηφία το θελήσει, τότε όλα μπορούν να συνεχιστούν. Ελάτε με όρεξη να ξεπεραστούν κάποια οργανωτικά θέματα, και τίποτε δε θα σταματήσει.
Γιατί ΜΑΖΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ !!

http://mesaekso-catherine.blogspot.com/ είπε...

Μπορεί σε σας να υπήρξαν κάποια προβλήματα αλλά σε μας τους μη ποδηλάτες που ξαφνικά σας είδαμε τόσους πολλούς σε μια πόλη σας τη δική μας με τα τόσα κυκλοφοριακά προβλήματα να γεμίζετε τους δρόμους της όλοι μαζί μια παρέα με ένα μέσο που μόνο στο μυαλό μας φέρνει ξενοιασιά και οικολογία, ήταν λοιπόν για μας ένα θαυμάσιο θέαμα. Καθόμουν λοιπόν στη βεράντα μου και κοιτούσα έκπληκτη πως τόσοι άνθρωποι συντονίστηκαν και έκαναν μια μεγάλη μεγάλη παρέα ώστε να το διασκεδάσουν εκείνοι και να "διασκεδάσουν" και να ξεκουράσουν αν θέλετε οπτικά κι εμάς!!!
Να είστε πάντα καλά, ποδηλάτες πάντα και τα όποια προβλήματα ξεπερνιούνται!!!

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.