1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

BICIKLOPEDIA

H Biciklopedia 2013 πρόκειται για μια γιορτή για το ποδήλατο που θα διαρκέσει 4 ημέρες από την Πέμπτη 28η Νοεμβρίου έως την Κυριακή 1η Δεκεμβρίου 2013 και αποτελεί πιλοτική δράση για την Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014.


Θα πάρουν μέρος, νέοι, ποδηλάτες, εκπρόσωποι ποδηλατικών τυπικών ή άτυπων ομάδων και οργανώσεων, εκπρόσωποι δήμων σε θέματα βιώσιμης κινητικότητας από την Θεσσαλονίκη, τις πόλεις του Δικτύου Ελληνικών Πράσινων Πόλεων και την υπόλοιπη Ελλάδα που ασχολούνται με την αστική ποδηλασία, τις ποδηλατικές περιηγήσεις, τον ποδηλατικό τουρισμό και την βιώσιμη κινητικότητα. Θα πραγματοποιηθεί στην Θεσσαλονίκη και όμορους δήμους, σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους και θα περιλαμβάνει συνέδριο με ομιλίες και παρουσιάσεις, εργαστήρια και παράλληλες εκδηλώσεις.

Η θεματολογία αφορά ενδεικτικά θέματα όπως: 

  • Θέματα ποδηλατικής πολιτικής στις υποδομές, στην εκπαίδευση, στον Κ.Ο.Κ., στις μεταφορές, στον τουρισμό, στην υγεία, την απασχόληση.
  • Τεχνικά θέματα όπως η επιλογή και ο τεχνικός έλεγχος του ποδηλάτου, συχνές βλάβες και επιδιορθώσεις, ποδηλασία στην πόλη με ασφάλεια και συχνοί κίνδυνοι.
  • Ποδηλατικός και κοινωνικός ακτιβισμός όπως τα “Critical Mass”, οι ποδηλατικές πορείες για κοινωνικό σκοπό, κοινωνικές πρωτοβουλίες για επισκευές όπως τα «Bike Kitchens”.
  • Ποδήλατο και επιχειρηματικότητα όπως κοινωνικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ταχυμεταφορών με ποδήλατο (cargo-bikes, bike-couriers), συνεργεία ποδηλάτων.
  • Ποδηλατικός τουρισμός.

Η Biciklopedia 2013 έχει ως στόχους

  • Tην προώθηση της ενασχόλησης των νέων σε κοινωνικές πρωτοβουλίες για το ποδήλατο και την βιώσιμη μετακίνηση.
  • Tην παραγωγή ενημερωτικού και εκπαιδευτικού υλικού για κρίσιμα ποδηλατικά θέματα όπως ασφάλεια και κώδικας καλής συμπεριφοράς.
  • Την προώθηση της νεανικής επιχειρηματικότητας με βάση το ποδήλατο.
  • Την δημιουργία ενός πανελλήνιου δικτύου συνεργασίας ποδηλατών και ποδηλατικών οργανώσεων για την ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, για τον εντοπισμό των ελλείψεων σε θέματα ποδηλατικής πολιτικής όπως ασφάλεια και εκπαίδευση, σχεδιασμός και διαχείριση των μεταφορών, περιβάλλον και υγεία, για την ευαισθητοποίηση δημόσιων και ιδιωτικών φορέων για την διάδοση του ποδηλάτου και την αναγνώριση των ωφελειών της ποδηλασίας για τα άτομα και την κοινωνία.
  • Την συνάντηση, γνωριμία, ανταλλαγή απόψεων, δημιουργία προοπτικών συνεργασίας, αλλά και την διασκέδαση των συμμετεχόντων.

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.