1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

European Cycling Challenge

Η τρίτη έκδοση του European Cycling Challenge θα πραγματοποιηθεί το Μάιο 2014 και διοργανώνεται από Μπολόνια (Ιταλία). Η πρόκληση που έχει τη μορφή ενός ανταγωνισμού μεταξύ των πόλεων για για τα περισσότερα χιλιόμετρα που θα διανύσουν οι πολίτες συλλογικά κάθε Μάιο.

Η European Cycling Challenge ελπίζει να ενθαρρύνει τους πολίτες σε όλη την Ευρώπη για τη χρήση ποδηλάτων για τη μετακίνηση και αναψυχή, αντί να καταφεύγουν σε αυτοκίνητα. Το 2012 715 ποδηλάτες σε επτά πόλεις ανταγωνίστηκαν μεταξύ τους, ποδηλατώντας πάνω από 90 χιλιάδες χιλιόμετρα. Το 2013, 313.000 χιλιόμετρα καλύφθηκαν από περισσότερο από 3000 ποδηλάτες σε 12 διαφορετικές πόλεις. Η πρόκληση ελπίζει να βασιστεί σε αυτό και να θέσει ένα νέο ρεκόρ το 2014.

Υπάρχουν αυστηροί κανόνες σχετικά με το είδος των ποδηλατικών μετακινήσεων που μετράνε στον διαγωνισμό. Μετακινήσεις στην εργασία και το σχολείο, καθώς και για ψώνια και γενικά ταξίδια γίνονται δεκτές, εφ 'όσον το ταξίδι έχει γίνει με ποδήλατο. Η πρόκληση είναι ανοιχτή σε πόλεις σε όλη την Ευρώπη, και κάθε πολίτης της συμμετέχουσας πόλης μπορούν να συμμετάσχει.

Ο στόχος της πρόκλησης, εκτός από την διασκέδαση,είναι να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα για τις μετακινήσεις τους, αντί άλλων ρυπογόνων οχημάτων.

Προτείνουμε ο Δήμος Λαρισαίων να δηλώσει συμμετοχή και να προωθήσει αυτή την πρωτοβουλία μαζί με τους Ποδηλάτες Λάρισας.


Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.