1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ποδηλατικός «ΑΘΛΟΣ» από το Ι.Ο.ΑΣ. «Πάνος Μυλωνάς» 28 Ιουνίου - 1 Ιουλίου

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς" με την υποστήριξη του Ομίλου Εταιρειών Υγείας "Βιοϊατρική", διοργανώνει για 1η φορά στην Ελλάδα τον "Ποδηλατικό Άθλο 2012". Μια εκδήλωση, μη αγωνιστικού χαρακτήρα, που προωθεί μέσω της επιμόρφωσης, ευαισθητοποίησης και συμμετοχής του κοινού, μηνύματα για την οδική ασφάλεια, την κυκλοφοριακή αγωγή και κατ’ επέκταση την πρόληψη και μείωση των τροχαίων συμβάντων στη χώρα μας.

Οι ποδηλάτες θα ξεκινήσουν από τη Βιοκλινική Αθηνών και θα τερματίσουν στη Βιοκλινική Θεσσαλονίκης, διανύοντας σε τέσσερις ημέρες απόσταση 550 χιλιομέτρων και περνώντας από τις περιοχές: Χαλκίδα, Ψαχνά, Λίμνη Ευβοίας, Φάρσαλα, Λάρισα, Αγιόκαμπο, Πλαταμώνα, Κατερίνη. Η διεξαγωγή του Άθλου θα πραγματοποιηθεί από τις 28/6 έως την 1/7 και η υλοποίησή του βασίζεται στη συνεργασία του Ι.Ο.ΑΣ. με την εξειδικευμένη στο χώρο των ποδηλατικών διοργανώσεων εταιρεία, iCycle.

Οι πόλεις – σταθμοί θα φιλοξενήσουν τους ποδηλάτες αλλά και την Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας του Ινστιτούτου που δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος AVENUE for Traffic Safety - που συντονίζεται από το Ι.Ο.ΑΣ. - με ειδικούς προσομοιωτές Ανατροπής, Πρόσκρουσης, Μέθης προκειμένου να πραγματοποιηθούν και ενημερώσεις-εκδηλώσεις στις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Άθλου. 

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί σε live streaming στην κεντρική ιστοσελίδα του Ινστιτούτου www.ioas.gr.

Βασικός υποστηρικτής του Άθλου είναι ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας «Βιοϊατρική», ενώ τη δράση υποστηρίζουν οι εταιρείες: Diageo, Jetoil και Genesis Pharma.

Οι επιμέρους τοπικές δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Ποδηλατικού Άθλου υποστηρίζονται από τους Δήμους: Αθηναίων, Χαλκίδας, Φαρσάλων, Αγιάς, Πλαταμώνα, Κατερίνης και Θεσσαλονίκης. Σε όλες τις πόλεις της διαδρομής, τους ποδηλάτες του Άθλου θα υποδέχονται πολίτες και τοπικοί φορείς, ενώ αρκετοί φίλοι του ποδηλάτου και των τοπικών λεσχών, θα συνοδεύσουν για μερικά χιλιόμετρα τους αθλητές σε κάθε περιοχή. Οι δράσεις για την οδική ασφάλεια στο Δήμο Χαλκίδας θα φιλοξενηθούν με την υποστήριξη του Λιμενικού Ταμείου στον παραλιακό πεζόδρομο της πόλης –Παραλία Χαλκίδας, Λεωφόρος Βουδούρη-, ενώ στα Φάρσαλα, τη φιλοξενία του εξοπλισμού του Ι.Ο.ΑΣ. έχει αναλάβει ο Εμπορικός Σύλλογος και τοπικοί φορείς. 

Αρωγοί στην πραγματοποίηση του Άθλου είναι οι εταιρείες: Cosmote, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Νέα Οδός. Το πέρασμα των αθλητών από τη Βόρεια Εύβοια και η στάση τους στο Thermae Sylla Spa & Wellness Hotel μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με τον Ηρακλή της μυθολογίας, ο οποίος πριν από κάθε άθλο κολυμπούσε στα ιαματικά νερά της Αιδηψού για να πάρει δύναμη.

Ένας από τους συμπληρωματικούς στόχους του συγκεκριμένου Ποδηλατικού Άθλου, είναι η καθιέρωση του ποδηλάτου ως μέσου μετακίνησης που προάγει αξίες όπως η αγάπη για την άθληση, η ευγενής άμιλλα, η προσήλωση στον στόχο και συμβάλει στην ασφαλή οδική συμπεριφορά. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί την αρχή μιας σειράς αντίστοιχων δράσεων που θα διεξαχθούν τα επόμενα χρόνια, ώστε να αυξηθεί η γνώση και η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας για την ασφαλή συνύπαρξη όλων των χρηστών δρόμου στη χώρα μας.

Η διοργάνωση τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Υγείας, του Οργανισμού Πολιτισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και του Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος του Δήμου Χαλκιδέων, ενώ επικοινωνιακά υποστηρίζεται από πλειάδα τοπικών και εθνικών μέσων.

Οι Ποδηλάτες Λάρισας θα υποδεχτούμε τους συμμετέχοντες στον ποδηλατικό "Άθλο" το Σάββατο το πρωΐ. Στις 10:30 θα ξεκινήσουμε απο την Κεντρική πλατεία της πόλης μας με προορισμό τη Νίκαια, όπου θα συνανατήσουμε τους συμμετέχοντες και θα τους συνοδεύσουμε μέχρι την πόλη της Λάρισας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, οι συμμετέχοντες θα κάνουν, λόγω της ζέστης, μια ολιγόλεπτη και μόνο στάση στην πόλη μας, και θα συνεχίσουν το ταξίδι τους ώστε να φτάσουν στον Πλαταμώνα, που είναι η επόμενη τους στάση, όσο το δυνατόν νωρίτερα. Παρόλα αυτά η Κινητή Μονάδα Οδικής Ασφάλειας με ειδικούς προσομοιωτές Ανατροπής, Πρόσκρουσης, Μέθης που τους συνοδεύει, θα βρίσκεται για αρκετές ώρες απο το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα στην παραλία Αγιοκάμπου, και αργότερα, το βράδάκι, στο κέντρο του Πλαταμώνα.
 
Περισσότερα: http://icycle.gr/el/tour-of-bioclinics
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.