1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Η αντιγραφή κειμένων και συμβόλων

Η αντιγραφή είναι ένα φαινόμενο με πολλές όψεις.

Στο σχολείο - Πανεπιστήμιο

Σημαντική συνεισφορά στο φαινόμενο της Αντιγραφής είναι πλέον το ίντερνετ. Η Αντιγραφή με τη χρήση του ίντερνετ γίνεται για την εκπλήρωση χρονοβόρων κυρίως εργασιών και περιγράφεται από την εξής διαδικασία:
  • Βήμα 1ο: Αναζήτηση στο Google επί κάποια ώρα. 
  • Βήμα 2ο: Επιλογή αρχείου που περιέχει τα επιθυμητά στοιχεία της εργασίας. 
  • Βήμα 3ο: Άνοιγμα αρχείου. 
  • Βήμα 4ο: Επιλογή με το mouse μίας περιοχής του κειμένου. 
  • Βήμα 5ο: Δεξί κλικ. 
  • Βήμα 6ο: Επιλογή του clopy.
  • Βήμα 7ο:Ctrl+V σε νέο αρχείο που θα είναι η τελική εργασία.

Σε σύμβολα κράτους. (Σκόπια)

Οι Σκοπιανοί σφετερίζονται και οικειοποιούνται την Ελληνική ιστορία και τον Ελληνιστικό πολιτισμό με τη επίκληση του ελληνικού ονόματος Μακεδονία ,που προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις Μακεδνόν και Μάκος, έχουν σφετεριστεί και οικειοποιηθεί τον Ελληνιστικό Πολιτισμό, που κυριάρχησε για έξη περίπου αιώνες, προκειμένου, πέραν των επεκτατικών τους σχεδίων, να αποκτήσουν σαν χώρα ιστορία και πολιτιστικό εριεχόμενο,καθόσονηονομασίατους,που εξατομικεύει και απεικονίζει την ταυτότητά τους όπως είναι π.χ. Νοτιοσλαβία, Δαρδανία Βαρδάσκα, Βιτοβίνα, Τέτοβο, Σκόπια κτλ δεν σημαίνει τίποτε ,για την παγκόσμια κοινότητα, για αυτό επιχειρούν με πείσμα και υπομονή να υφαρπάξουν, με τη βοήθεια των ξένων, έξη αιώνων περίλαμπρη Ελληνιστική ιστορία, για να προικοδοτήσουν, το τεχνικό κρατίδιό τους ,όπως πριν από εκατό περίπου χρόνια, προικοδότησαν την Αλβανία με την Ελληνική από χιλιάδες χρόνια Βόρειο Ήπειρο.


Κατά τον Όμηρο [Ιλ. Β.765,,ξ226 κ΄π.288] , η πρώτη απόδειξη της Ελληνικότητας των φυλών της Μακεδονίας και η αφομοίωσης του εθνικού φρονήματος όλων των Ελλήνων, που κατοικούσαν σε ολόκληρο τον Ελλαδικό χώρο ,από την Μακεδονία, [Πιερεις και εξελληνισθέντες Παίονες κτλ.] μέχρι το Ταίναρο, τα νησιά του Αιγαίου την Κρήτη και την Κύπρο, που ήταν οργανωμένοι σε πόλεις-κράτη, έγινε το 1184 π.χ. με τη ενθουσιώδη συμμετοχή τους στην εκστρατεία όλων των Έλλήνων κατά της Τροίας . Βέβαια η συνειδητοποίηση των ελληνικών φύλων ότι ανήκαν στο ίδιο έθνος προϋπήρχε με την συμμετοχή τους στην Δελφική Αμφικτυονία η οποία ξεκινήσει από το 1500 π.χ. και η τελευταία το έτος 338-337 π.χ. με την συμμαχία των Ελλήνων στη Συντακτική Συνέλευση και στο Συνέδριο της Κορίνθου, στο οποίο ανακήρυξαν τον Αλέξανδρο Αρχιστράτηγο των Ελλήνων ,στην εκστρατεία τους εναντίον των Περσών.

Σε σύμβολα (logo).
Διεθνώς γνωστή φίρμα για το Λογότυπό της και την αναγνώριση του ονόματος της στον χώρο της μόδας η Louis Vuitton είναι από τις πιο αντιγραφόμενες φίρμες με τα μεγαλύτερα ποσοστά παραχάραξης στις μάρκες πολυτελείας. Μάλιστα σύμφωνα με την LV μόλις το 1% των ειδών που φέρνουν το λογότυπο της θα είναι αυθεντικό!!!!! Το2004 κατασχέθηκαν το 18% των παραποιημένων προϊόντων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


Φυσικά η διαφορές μεταξύ πλαστού και αυθεντικού είναι τεράστιες. Οι αντιγραφείς προσπαθούν να οικειοποιηθούν σύμβολα αποδεκτά και αγαπητά από το κοινό για να προσελκύσουν κόσμο και να προβάλλουν την επιχείρηση τους αποσκοπώντας σε διάφορα κέρδη.

Άλλα παραδείγματα είναι αντίγραφα έργων τέχνης, χαρτονομισμάτων κλπ.

Φυσικά να μην ξεχνάμε και τα δικά μας στην πόλη της Λάρισας.


Το προφίλ στο facebook Μία λουρίδα εκτός του ποδηλάτου και του ονόματος μας χρησιμοποιεί και το μπλογκ.

Παρά την έκκληση μας να αποσύρει τα κλεμμένα σύμβολα

"Ευχαριστούμε για την διαφήμιση αλλά παρακαλούμε να μην το χρησιμοποιείτε χωρίς την πρότερη σύμφωνη γνώμη μας.",

η απάντηση ήταν

"Οποιαδήποτε αλλαγή εικόνας στο προφίλ μου θα γίνει ΟΤΑΝ και όποτε ΘΕΛΗΣΩ εγώ........Είτε σας αρέσει, είτε δεν σας αρέσει. Δικό σας το πρόβλημα!!!"

(στου κουφού την πόρτα....).

Όπως λέει και το ρητό "Προσοχή στις απομιμήσεις".
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.