1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ξενοδοχείο ζητά από τους πελάτες να... κάνουν πετάλι!

Είδηση από τον ΑΝΤ1.

Ένα από τα πολυτελέστερα ξενοδοχεία της Κοπεγχάγης, θα προτείνει από την Δευτέρα στους πελάτες του να κάνουν... ποδήλατο για να ηλεκτροδοτήσουν το κτήριο του με «πράσινη» ενέργεια.

Κάθε πελάτης που θα ανέβει στο ποδήλατο--το οποίο είναι συνδεδεμένο με μια γεννήτρια--και θα παράγει τουλάχιστον 100 βατ την ώρα θα αποζημιωθεί με ένα γεύμα αξίας 200 κορώνων (περίπου 27 ευρώ), όπως είπε η Φρεντερίκε Τούμεργκορντ, υπεύθυνη επί των δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχείου.

Στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου θα τοποθετηθούν δύο τέτοια ποδήλατα και οι πελάτες θα μπορούν να παρακολουθούν από μια οθόνη πόση ηλεκτρική ενέργεια παράγουν «κάνοντας οικονομία σε χρήμα και ενέργεια», πρόσθεσε η Τούμεργκορντ.

Εκτιμάται ότι ένα άτομο σε όχι και ιδιαίτερα καλή φυσική κατάσταση μπορεί να κάνει πετάλι επί 10 λεπτά και να παράγει 10 βατ την ώρα. Οι γυμνασμένοι μπορούν να παράγουν έως και 100 βατ μέσα σε μία ώρα.

Το εν λόγω ξενοδοχείο θεωρείται ως ένα από τα πιο «οικολογικά» ξενοδοχεία του κόσμου. Έχει λάβει μάλιστα πιστοποιητικό Green Building από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί χρησιμοποιεί τεχνολογίες που σέβονται το περιβάλλον, όπως ηλιακούς συσσωρευτές και ένα σύστημα ψύξης/θέρμανσης που παίρνει ενέργεια από υπόγεια ύδατα.

Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.