1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Ευφυής στάθμευση στη Βαρκελώνη (Ισπανία)


Κάθε μέρα, οι άνθρωποι ψάχνουν για μια θέση στάθμευσης στη Βαρκελώνη, ενώ πολλοί ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης είναι άδειοι κατά τη διάρκεια της ημέρας. Η εταιρεία WeSmartpark διαπίστωσε ότι κάθε μέρα 375.000 οχήματα έχουν πρόσβαση στην πόλη, ενώ υπάρχουν μόνο 279.000 θέσεις στάθμευσης.



Για να βοηθήσει στην επίλυση αυτού του προβλήματος, η εταιρεία έχει εφεύρει ένα σύστημα που επιτρέπει σε ιδιώτες ιδιοκτήτες πάρκινγκ να διαφημίσουν δωρεάν τις θέσεις στάθμευσης τους για την ώρα της ημέρας που είναι διαθέσιμες. 

Ο χρήστης της υπηρεσίας θα πρέπει να κλείσει ένα από τους χώρους στάθμευσης, που οι ιδιοκτήτες στάθμευσης έχουν αναρτήσει στο διαδίκτυο. Μια κάρτα που μπορεί να επαναφορτιστεί με χρήματα δίνει πρόσβαση στο αποκλειστικό χώρο στάθμευσης. Το σύστημα WeSmartpark ανιχνεύει το αυτοκίνητο και αν η κράτηση είναι σωστή, ανοίγει αυτόματα τις πόρτες. Η κράτηση μπορεί να γίνει μέσω υπολογιστή ή μέσω της κινητής εφαρμογής Aparca Ya, το οποίο ενημερώνει τον οδηγό σχετικά με τις διαθέσιμες θέσεις στάθμευσης κοντά στην τοποθεσία του. Η κράτηση μπορεί να γίνει πριν από την οδήγηση μέσα στην πόλη ή σε πραγματικό χρόνο, ενώ ο οδηγός ψάχνει για ένα δωρεάν χώρο στάθμευσης.

Χάρη σε αυτό το νέο σύστημα, οι οδηγοί μπορούν να εξοικονομήσουν κατά μέσο όρο 20 λεπτά για την αναζήτηση πάρκινγκ. Επιπλέον, επιτρέπει στους οδηγούς να βρουν μια στενή πάρκινγκ κοντά στον τελικό τους προορισμό.

http://www.wesmartpark.com/
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.