1st Larissa AlleyCat Race
Interactive map
Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού
Me and My Bike 2013
Φεγγάρι στη Ρόδα
Ποδηλασία Βουνού
Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία 2011
Ποδήλατο = υγεία
Ποδήλατο =

Οι Ποδηλάτες Λάρισας στο Athens Bike Sport + Show

Οι Ποδηλάτες Λάρισας στος Bike Sport + Show - 29 - 31 Μαρτίου - Ανατολικό Αεροδρόμιο, προφανώς Αττική

Οι πανταχού παρόντες, πλέον, Ποδηλάτες Λάρισας παρακολούθησαν από κοντά την έκθεση ποδηλάτου, που έλαβε χώρα στην Αττική και ειδικότερα στον εκθεσιακό χώρο του Ανατολικού Αεροδρομίου. Φτάνοντας έξω από την έκθεση, οι προσδοκίες μάλλον αρκετές. Μία μεγάλη γιγαντοαφίσσα σε ενημερώνει και σε καλωσορίζει. Ο κόσμος, αν λάβουμε υπ όψιν μας την αργία της Κυριακής και τον πολύ καλό καιρό, είναι μάλλον λίγος. Από την άλλη, όμως, δεν πραγματοποιείται εκείνη την ώρα κάποια επίδειξη, όπως είχαν γίνει τις προηγούμενες μέρες με bmx και dirt ποδήλατα, έτσι ώστε να υπάρξει μεγάλη προσέλευση.

Μπαίνοντας, δίνουμε την πρόσκληση που είχαμε εξασφαλίσει επί τούτου και προχωρούμε. Περίπτερο πρώτο στα δεξιά μας αυτό της Εθνικής Ποδηλατικής Ομονσπονδίας. Δύο ποδήλατα κούρσας βρίσκονταν τοποθετημένα σε σταντ και χωρίς κανένα υπεύθυνο εκείνη την ώρα μέσα σε αυτό. Μάλλον φτωχό και χωρίς να έχει πιθανά λόγο ύπαρξης. 

Αριστερά – δεξιά προχωρώντας βρίσκουμε περίπτερα, που προέρχονταν από ποδηλατικά καταστήματα, κυρίως και όχι από εταιρίες εισαγωγής και τα οποία ήταν “φορτωμένα” με χαμηλού γενικά κόστους ποδήλατα για μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες. 

Το πιο όμορφο περίπτερο αυτό της εταιρίας Coppi, την οποία ο γράφων την συναντούσε για πρώτη φορά. Οι όμορφες σχεδιαστικά κούρσες και κάποια αξιόλογα mountain σου τραβούσαν την προσοχή να ασχοληθείς μαζί τους.

Συνεχίζοντας, συναντήσαμε ένα “άδειο” χώρο δοκιμής, όπου υποψήφιοι αναβάτες μπορούσαν να δοκιμάσουν διαφορετικού είδους και μεγεθών ηλεκτρικά ποδήλατα.

Εξίσου χαρακτηριστικό περίπτερο ήταν αυτό της ελληνικής κατασκευάστριας εταιρίας Fidusa με έδρα τη Ρόδο. Μετρημένα ποδήλατα κούρσας, τα οποία αν και ακίνητα, φαινόντουσαν αρκετά επιθετικά. Ποιοτικά χαρακτηριστικά, πολύ καλά περιφερειακά και πάντα hand made in Greece. 

Στο κάτω όροφο του εκθεσιακού χώρου είχαν στηθεί δύο ζευγάρια ράμπες για άλματα και γενικότερα την επίδειξη bmx. Γύρω από την “πίστα” τα περισσότερα περίπτερα είχαν θέμα τους το bmx και οι υπεύθυνοί τους αρκετά πρόθυμοι να σου λύσουν οποιαδήποτε απορία. Μικροί σε ηλικία άλλα και ωριμότεροι bmxάδες πραγματικά θα βρίσκαν την χαρά τους σε αυτό το τμήμα.

Στον τελευταίο διάδρομο της έκθεσης, πρίν την έξοδο, υπήρχαν περίπτερα με γενικότερο αθλητικό προσανατολισμό. Καταστήματα με παπούτσια για ορεινό τρέξιμο, αθλητικό ρουχισμό και accessories ποδηλάτου, από τα οποία μπορούσες να κάνεις κάποιες ενδιαφέρουσες αγορές ή να χαζέψεις τα νέα μοντέλα σε κάθε είδος.

Βγαίνοντας οι εντυπώσεις ποικίλουν. Αρκετά θετικές, αν θεωρήσουμε ότι στην Αττική γίνονται παραπάνω από μία επίσημες εκθέσεις πλέον τον χρόνο, τον κόσμο που ενδιαφέρεται ολοένα και περισσότερο για το ποδήλατο και γενικά την ωραία χαλαρότητα που διακρίνει όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται, είτε εμπορικά και επαγγελματικά, είτε ερασιτεχνικά με το ποδήλατο. Από την άλλη σίγουρα κάποια πράγματα δεν μας άρεσαν, όχι για το ότι είμαστε ιδιότροποι, ως ποδηλάτες, αλλά για το γεγονός ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν βελτιώσεις σε πολλά από αυτά. Παραδείγματος χάρη, θα μπορούσαν να υπάρχουν περισσότερα νέα μοντέλα ποδηλάτων για το 2013, όπως επίσης και περισσότεροι εκθέτες. Δυστυχώς δεν είδαμε όλα τα είδη ποδηλάτων και πολλά από αυτά δεν εκπροσωπούνταν επαρκώς, όπως ποδήλατα fix, downhill, dirt, urban.

Όπως και να χει πάντως, ένα είναι το σίγουρο. Ο κόσμος του ποδηλάτου “ανοίγει”, εξαπλώνεται και το κυριότερο δεν έχει γεμίσει. Χωράει πολλούς περισσότερους από ότι είμαστε ήδη. Ίσως αυτός να είναι και ο ορισμός της πράσινης επανάστασης. Ίσως έτσι σταματήσουμε να καταστρέφουμε και να ρυπαίνουμε τον κόσμο γύρω μας. Ποδηλατώντας...
Great! The file uploaded properly. Now click the 'Verify my file' button to complete the process.